Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért reagálja túl a dolgot?

Miért reagálja túl a dolgot?

Figyelt kérdés

Holnap utazom az édesapámhoz Győrbe. Szombathelyig lejönne elém a nagymamám. Vasvártól Szombathelyig egyedül kellene vonatoznom(25 perc). Anya vinne ki a vonatra,Szombathelyen a peronon pedig már várna a nagymamám. Anya ebbe nem akar beleegyezni,mert hogy nem tetszik neki hogy egyedül utazgatok. Megértem hogy félt,de hát szerintem ennyire mégsem kellene hiszen minden nap 25 km-t (45 perc) utazok EGYEDÜL az iskoláig és ott is kénytelen vagyok egyedül kisétálni az iskolához. Most ezt miért csinálja?

15/L

2015. ápr. 1. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:

lehet a vonat miatt, veszélyesebbnek tartják mint a buszt.

szerintem mivel holnap utazol, ezért már késő variálni.

2015. ápr. 1. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván feszültséget okoz neki, hogy mész az Édesapádhoz.

Nekem a 14 éves fiam egyedül utazott Győrből Szombathelyre a nagyszülőkhöz, nem volt semmi gond.

2015. ápr. 1. 19:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Ezt én se értem... ha már megbeszéltétek, akkor miért játssza a kacsamamát? o_O .. Szerintem azért fél órát tudsz utazni egyedül... Amúgy az 1-es nek üzenem, h. a vonat nem feltétlenül veszélyesebb, mint a busz. pl. ha nyóc kerben kell buszozni az sokkal nagyobb rizikó, mint aludni a vonaton. De attól függ, mit értesz "veszélyes" szó alatt
2015. ápr. 1. 20:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Amikor 8 éves voltam,simán elengedett minket az akkor 14 éves bátyámmal. Sohasem volt semmi gond. Most nem tudom hogy mi a baja.
2015. ápr. 1. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom.. Lehet belőled nem néz ki annyit mint a bátyádból(csak feltételezés), de nem akarom az egész családi történetet megtudni. Annyi a dolgod, h. felszállsz a vonatra, elmész a nagyanyádhoz, és meglátogatod apádat. Tiszta sor. Ő pedig panaszkodhat, de már gondolom így beszéltétek meg. Szóval nem értem (uccsó válaszadó)
2015. ápr. 1. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát én ennyi idősen már 2-3 órákat vonatoztam/buszoztam egyedül, úgyhogy nem értem, miért féltenek ennyire. Vonaton nem nagyon szokott baj történni, sok ember van és általában normálisak. 25 perc meg semmi, főleg, hogy nem is éjjel utazol.
2015. ápr. 1. 20:26
 7/10 anonim ***** válasza:

az osztálytársaim fele 9.óta egyedül vonatoznak, sosem történt semmi baj.

1-es vagyok: nálunk a mamámat kirabolták a vonaton többször is. ezért is asszociálok rögtön ilyesmire.

de én se gondolom hogy 15 évesen ennyire félteni kéne 25kmtől..

2015. ápr. 1. 20:31
 8/10 anonim ***** válasza:

még jo, hogy nem vagy kollégista...

akkor aztán utazhatnál 14 éves korod ota 150-200km-t is egyedul hetente..

nem tudom miért kezelnek egy szerencsétlen 7 évesnek..

2015. ápr. 1. 22:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak úgy óvatosan mondom, hogy a vonat kb 30-szor biztonságosabb a busznál. 15 évesen meg bőven elég nagy vagy már ehhez. Persze értem, ha féltenek, de a túlféltéssel csak ártanak, nevetséges.
2015. ápr. 2. 19:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Na, engedett vonatozni? :3
2015. ápr. 3. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!