Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért van az,...

Szerintetek miért van az, hogy sok ember tudja hogy káros a dohányzás, mégsem képes lemondani róla? Arra nem gondol ha van gyereke mekkora fájdalom ez neki? Nem tudja, hogy űrt hagy majd maga után?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 15:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

Férjem apja gegerakos. Amikor kiderült, mindenki könyörgött, hogy tegye le. Könyörögtek a fiai, a lánya, a felesége. Nem tette. Férjem nem értette, hogy lehet ilyen önző? Miert teszi ezt, nem számítanak neki a gyerekei, a családja? Nem akarja felnőni látni az unokáit? Nem értettük es azóta se sikerult ezt megérteni. Lehet olyan erős egy függőség hogy a halál se elég ijesztő? A család, a gyerekei könyörgése sem elég?

Azóta is szívja a cigit es csak idő kérdése hogy mikor hal bele. Őszintén

megmondom nem ertem a dohányosokat. Hangoztatják hogy kis rizikó es annyi minden más van amibe bele lehet halni... Ez igaz is, na de ha egyet kiiktathat az ember, akkor miert nem teszi? Azokat meg is ertem, akik le akarnak szokni, csak nem sikerül... Van ilyen, akarat gyengeség. Nekem a sulyommal vannak gondok, megértem mert az is egy fajta akarat gyengeség. De aki azt mondja szeret cigizni es meg se próbálja lerakni? Na azt végképp nem ertem. :(

2015. ápr. 1. 22:25
 12/16 anonim ***** válasza:
30%
Egyszerű a képlet: nem szabad dohányossal összejönni. Nálam ez rögtön kizáró ok. Egy volt barátom egy év után elkezdett dohányozni, többször kértem, hogy tegye le, nem. Kidobtam, ennyi. Hogy magát mérgezi az egy dolog, hajrá,de ha annyira nem becsül engem és a leendő gyerekeit, hogy engem/őket nem mérgezi, az nem érdemli meg, hogy vele legyek. 23/N
2015. ápr. 1. 22:30
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Sajnos lassan két hónapja veszítettem el apukámat. Erős dohányos volt és mindent kipróbált szinte, hogy letegye. Nem tudta. Elkezdődött nála jó ideje a tüdőszűkület. Ezzel egy időben kapott gyógyszert. Kezdtem is örülni, mivel hízott és nem kapta el annyit az influenzát. Sajnos azonban ezzel a mostanival már nem tudott megbirkózni és egy nap alatt vesztettem el. Aznap még beszéltünk este, négy órával később kórházba szállították és reggelre eltávozott. Annyira hirtelen jött. Pont akkor, amikor már elkezdtem reménykedni.

Aki azt írta, hogy a gyárkémények és minden más okozhat bajt igaz ugyan de az ellen nem tudunk tenni. A dohányzás ellen viszont igen. Elég határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a kipróbálásig sem szabad eljutni, ugyanez igaz a drogokra is.

A későbbiekben ha párt választok is, akkor alapfeltétel, hogy ne dohányozzon soha.

2015. ápr. 2. 00:15
 14/16 anonim ***** válasza:

A gond azzal van, hogy a cigarettának nem azonnal jelentkeznek a hatásai, így sokan nem is veszik komolyan a figyelmeztetéseket. Sok dohányos (tiszt.kiv.) azt hiszi, hogy max pár évvel korábban hal meg, aztán ennyi. Pedig ez még csak a kisebb baj, de az utolsó megélt 4-5 év lesz az igazi büntetés, amikor végigfuldokolják az egész napot, alig kapnak levegőt, és neadjisten rákosak lesznek. Iszonyú ezt a családtagoknak végignézni. Mamám garatrákban halt meg, láncdohányos volt, a szemünk láttára épült le, romlott az egészsége.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni, vagy egyszerűen nem gondolnak bele, és nem is érdekli őket. Sajnos.

2015. ápr. 2. 08:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy ismerősöm, aki elég sokat dohányzott.

Egyszer részt vehetett egy boncoláson, ahol pont egy dohányos embert boncoltak. A tüdeje olyan volt, mint egy szénfekete szivacs. Na az ismerősöm ott azonnal le is rakta a cigit, és azóta nem gyújtott rá egyszer sem. (ennek vagy 3-4 éve).

Sokan nem gondolnak bele sajnos, hogy nem csak a saját egészségüket teszik tönkre, hanem a családnak is iszonyú lelki teher ezt végnézni. A passzív dohányzás sokszor károsabb, mint az aktív, és ez a gyereket is károsítja, ha a szülő mellette pöfékel. Sok ilyen viszont elintézi annyival, hogy "ennyi nem árt". Sokan azért nem szoknak le, mert ahhoz tenni is kéne valamit, és erősebb akaraterő kell, azzal meg sokan nem rendelkeznek.

2015. ápr. 2. 08:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Én napi 2 dobozzal szívtam, láncdohányos voltam, de leszoktam egyik napról a másikra, segítség nélkül. Eldöntöttem és kész. Aránylag könnyű volt, de 7 kilót híztam, mert azóta zabálok. A felesleges kajálásról is le kéne szokni, de ahhoz nincs kedvem. Fél éve tömöm a fejemet.
2015. ápr. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!