Miért normális, hogy ennyi pénzt kell hazaadnom míg anyám nem fizet semmit?
Ha csak egy szobát bérelsz, azt jóval olcsóbban meg tudod oldani, mint ha otthon maradnál, és ha otthon ennyit fizetsz, akkor egy szoba esetén még spórolni is tudnál. Mit gondolsz ezek után, majd az anyád eltartana, ha munkanélküli lennél? Úgy kipenderítene, mint macskát sz..ni!.
Apád ilyenkor nem teszi helyre ezt a pénzéhes dögöt? Mert bocs, de ez már nem ez anya kategória. Ok, hogy járulj hozzá a költségekhez, de azért ez már bőven túlzás. Majd legközelebb meg kitalálja, hogy 18 évnyi albérleti díjjal tartozol, meg ugye bérelted a méhét egy ideig, fizess amortizációs díjat is.
Undorító, egy szülőnek nem nevezhető, baromi pénzéhes anyád van, már ne haragudj.
Nem is téged szeret, hanem csak a pénzedet. Már a fizetés felét leadni is elég nagy érvágás, de hogy 120.000-ből 80.000-ret, és akkor még ki is jelenti, hogy örülj neki, hogy nem az egészet, meg még az ebédért is kérhetne, szánalmas és egyben elszomorító, hogy ilyen barom legyen valaki a saját gyerekével. Én az ebédes 500FT-os elszólása után tuti képen röhögtem volna.
Kérdező, ne adj le haza SEMMIT. Semmi köze anyádnak a fizetésedhez. Ha ennyire pénzéhes, menjen el dolgozni ő, és ne a gyerekén meg a férjén élősködjön (én ezt meg is mondtam volna neki, aztán ordítson ahogy akar). Ennél még egy albérlet is sokkal olcsóbb, és nyugisabb is.
Ne hagyd magad zsarolni!! Ne adj haza semmit! Aztán anyád őrjöngjön ahogy szeretne.
Istenem, ezt még olvasni is dühítő volt.
Én kerek-perec a szemébe mondtam volna, hogy szégyellje magát, amiért ilyen kiba...szottul pénzéhes, és van képe a gyerekén élősködni, miközben ő nem is dolgozik. Meglátszik anyádon az iszonyat műveletlenség, már elnézést. Tulajdonképpen kérdező, miért laksz otthon? Albérletben arany életed lenne ahhoz képest, hogy mi van nálatok otthon. Az ebédfőzéses dolog meg egyértelműen rámutatott, hogy anyádat csak a pénzed érdekli, és az, hogyan húzzon le rólad még több bőrt.
Már az 25ezer és 40ezer FTnál be kellett volna húzni a kéziféket.
Mivel te veszel magadnak mindent, te mosol magadra, így szerintem 5-10ezer FT-nál többe tuti nem kerülsz, ha a rezsit nézzük. 80ezer FT ehhez képest pofátlan és nevetséges. Én a helyedben összeírnám, hogy mennyibe kerülök (rezsi, stb.), és azt is kb, ő menyibe kerül, majd szépen anyád orra alá nyomnám. Apukád mégis hol van ilyenkor?
Vele kéne megbeszélned, hogy szerinted ez igazságtalan, ő talán megértőbb. (Vagy nem zavarja a tény, hogy neki kell ezt az "anyának csúfolt" boszorkányt eltartani?)
Ez nem normális, hanem irreálisan sok, de ezt te is tudod.
Szerintem legfeljebb az lenne reálisan elvárható, hogy a rezsi és az étkezések arányosan rád rád eső részével járulj hozzá a családi költségvetéshez.
Nem tudom, mennyi a rezsiköltségetek, de ha egyedül élnék, még a fűtésszezonban sem költenék a rezsire és az étkezéseimre 80 ezer forintnál többet, pedig elég változatosan táplálkozom, és nem is mini adagokat eszem.
Ez így egy ördögi kör, mert minél többet keresel, annál többet kér anyukád, így hiába dolgozol, nem lesz annyi megtakarított pénzed, hogy kivegyél egy albérletet.
Ha meg nem tudod előteremteni a pénzt egy albérletre, akkor benne ragadsz ebben a helyzetben, amiben kihasználnak anyagilag, visszaélve azzal, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy, mert nem tudod máshogy megoldani a lakhatásodat.
Ha belegondolsz, többek között nyilván épp az is a célja, hogy ne tudj pénzt félretenni, mert nagyon nem érdeke, hogy egyszer csak a saját lábadra állj, és kiessen az nem kevés pénz, amivel jelenleg többet adsz haza, mint ami az "eltartásodra" reálisan nézve elmegy havonta.
Szerintem ha anyukád látná, hogy reális esélyed van arra, hogy elköltözz - akár pl. diákokkal közös albérletbe, ha olyan helyen élsz, ahol erre van lehetőség, - és keresed is a lehetőséget, akkor könnyen lehet, hogy lenne mindjárt kevesebb is az a havi 80.000.
Ha ilyen helyzetben lennék, egyrészt igyekeznék minél előbb fix munkahelyet találni, másrészt addig is megpróbálnék leülni hármasban a szüleimmel megbeszélni ezt a dolgot, elmondani, hogy nem érzem igazságosnak ezt a helyzetet, és kérni, hogy közösen számoljuk már ki, hogy mennyi megy el havonta rezsire és ennivalóra, és azt jelenleg milyen arányban fizetjük.
Apukád egyébként hogyan viszonyul ehhez a helyzethez? Szerinte is rendben van ez így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!