Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El lettem kényeztetve vagy...

El lettem kényeztetve vagy nem jó szakmát választottam?

Figyelt kérdés

Szüleim azt mondták mindig, hogy amíg tanulok, addig ne dolgozzak (diákmunkát sem). 19 éves koromtól, a diploma megszerzéséig anyagilag nem támogattak, ösztöndíjból és szociális támogatásból éltem. Elég szűkösen, de nem panaszkodtam, mert diplomát szerezhettem.

Egy éve dolgozom már és gyakran nincs kedvem bemenni dolgozni, pedig nem fizikai munkát végzek, amiben elfáradhatnék.

Ha iskolás éveim alatt megtapasztaltam volna, hogy milyen egy gyárban dolgozni vagy milyen fizikai munkát végezni, akkor lehet most jobban becsülném a munkámat?

(A fizetés nem motivál, közalkalmazotti bértáblába vagyok besorolva, havi 87 ezer Ft-ot kapok.)

2015. márc. 29. 16:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem hasznos dolog megtapasztalni milyen egy igazi gyári munka, igaz csak átmeneti motivációt ad. Én húztam le 8 órákat gyárban, csak heti 3 napot, de utáltam csinálni, és motivált arra hogy tanuljak, többre vigyem.

Viszont ha később is szar munkád lesz, akkor ugyanúgy utálni fogod. Kevés pénzért én sem csinálnék olyat amit utálok, még sokért sem.

2015. márc. 29. 20:05
 12/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, a légkör lesz a ludas szerintem. Én diploma előtt voltam pultos, pincér, bolti eladó. Nem szerettem ezeket, de suli mellett jól jött a pénz. Az első melóhelyen a szakmámban 80-90 ezer között kaptam kézhez, ami elég szar, de a munkahelyet imádtam, nagyon jó volt a társaság, jófej a főnök, érdekes a munka. Sajnos becsődölt a cég, pár hónapig nem a szakmában dolgoztam, aztán megint találtam benne munkát, nettó 110-ért. A munka érdekelt, kifejezetten olyasmi volt, amit szerettem volna csinálni. Másfél évig voltam ott, de én munkahelyet annyira még nem utáltam, mint azt. A meló nem volt rossz, de olyan szar volt bent a légkör, hogy szabályosan rosszul voltam reggelente, mikor be kellett menni. Vasárnap már egész nap rossz kedvem volt attól, hogy vége a hétvégének, holnap menni kell. Idegesítő kollégák, alkalmatlan, hülye főnök, aki még szemét is, folytonos kicseszés, áskálódás, mindent a másikra hárítás stb. Mindezt szaros 110 nettóért. Mikor végre fel tudtam mondai, úgy megkönnyebbültem, mintha a fejemet addig a víz alá nyomták volna, aztán hirtelen föl tudtam volna jönni. Nálam már ott tartott a dolog, hogy életkedvem se volt szinte, esténként, mikor hazajöttem, egy órát tomboltam a férjemnek, hogy megint milyen szörnyű volt bent. A munkahelyváltással az életem is hatalmasat változott, a legjobb szándékkal mondom, nézz más után. Még ha maga a meló annyira nem is a szíved csücske, ha jó a társaság, rendesek a kollégák, normális a főnök, máris sokkal jobb lesz bejárni.
2015. márc. 29. 20:18
 13/15 anonim ***** válasza:

Hogy miert utalod a munkahelyedet, azt nem itt fogjak neked megmomdani, azt neked kell tudnod.

Attol nem fogod jobban erezni magad, ha azzal vigasztodsz, hogy milyen jo, hogy nem a gyarban kell dolgozni 12 orakat. En pl. most gyarban 12 orazom, 2 muszakban, mert a foiakolai vegzettsegemmel nem keresnek ennyit, ha egyaltalan talalnek allast. De a penz miatt nem agyalok olyasmin, hogy de jo lenne visszamenni a szakmaba netto 120-ert, mert lehet, hogy 10 ev mulva ugyan ugy elbocsatananak, ahogy megtettek 5 eve is. Es kenhetem a diplomat a hajamra. Probalj meg valtani, ha masert nem, a penz miatt. Aztan lehet, hogy a tobbi is jo iranyba fog valtozni, ami most zavar.

2015. márc. 29. 22:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy el lettél kényeztetve, szerintem csak egy jobb munkahelyet kell találnod. Én sem szeretek dolgozni a jelenlegi munkahelyemen, de két hónap múlva kezdek egy új cégnél és már alig várom! :) Sok sikert neked is és kitartást addig is.
2015. márc. 30. 09:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem első munkahelyem volt, évekig nem volt gond, mivel a nagyfőnök valóban vezetőnek termett. Kiválóan vezette a főosztályt. De ő elment nyugdijba és belülről neveztek ki újat. Mit mondjak, ez a nő asszal kezdte, hogy az egyik beképzelt, szakmailag nulla alakot kinevezte a helyettesének. És kialakították a saját besúgói hálózatukat. Voltak, akik akkor jöttek-mentek, amikor csak akartak, voltak, akik egész nap pletykáltak, de nem dolgoztak és voltak, akiknek egy perc késés után aznapra pokollá tették az életét, még azt is lesték, mikor telefonál, mikor megy wc-re, mikor és kinek ír emailt (kémprogit tettek a gépére). Én nem vettem részt a nagy pletykapartikban, félrevonultam, de ez nem óvott meg, az első adandó alkalommal létszámleépítés címén kirúgattak. És még ők csodálkoztak, hogy a szemükbe nevettem a végén. ILYEN A MAGYAR KÖZSZOLGÁLAT, ÉVTIZEDEK ÓTA!
2015. márc. 30. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!