El lettem kényeztetve vagy nem jó szakmát választottam?
Szüleim azt mondták mindig, hogy amíg tanulok, addig ne dolgozzak (diákmunkát sem). 19 éves koromtól, a diploma megszerzéséig anyagilag nem támogattak, ösztöndíjból és szociális támogatásból éltem. Elég szűkösen, de nem panaszkodtam, mert diplomát szerezhettem.
Egy éve dolgozom már és gyakran nincs kedvem bemenni dolgozni, pedig nem fizikai munkát végzek, amiben elfáradhatnék.
Ha iskolás éveim alatt megtapasztaltam volna, hogy milyen egy gyárban dolgozni vagy milyen fizikai munkát végezni, akkor lehet most jobban becsülném a munkámat?
(A fizetés nem motivál, közalkalmazotti bértáblába vagyok besorolva, havi 87 ezer Ft-ot kapok.)
Szerintem hasznos dolog megtapasztalni milyen egy igazi gyári munka, igaz csak átmeneti motivációt ad. Én húztam le 8 órákat gyárban, csak heti 3 napot, de utáltam csinálni, és motivált arra hogy tanuljak, többre vigyem.
Viszont ha később is szar munkád lesz, akkor ugyanúgy utálni fogod. Kevés pénzért én sem csinálnék olyat amit utálok, még sokért sem.
Hogy miert utalod a munkahelyedet, azt nem itt fogjak neked megmomdani, azt neked kell tudnod.
Attol nem fogod jobban erezni magad, ha azzal vigasztodsz, hogy milyen jo, hogy nem a gyarban kell dolgozni 12 orakat. En pl. most gyarban 12 orazom, 2 muszakban, mert a foiakolai vegzettsegemmel nem keresnek ennyit, ha egyaltalan talalnek allast. De a penz miatt nem agyalok olyasmin, hogy de jo lenne visszamenni a szakmaba netto 120-ert, mert lehet, hogy 10 ev mulva ugyan ugy elbocsatananak, ahogy megtettek 5 eve is. Es kenhetem a diplomat a hajamra. Probalj meg valtani, ha masert nem, a penz miatt. Aztan lehet, hogy a tobbi is jo iranyba fog valtozni, ami most zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!