Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni, hogy enyhíts...

Mit tudnék tenni, hogy enyhítsem a fájdalmam? (hosszú lesz, bővebben lent)

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok. Anyukám szintén 20 évesen szült engem.Azt mondta nagyon várta már,hogy megszülessek. Miközbe terhes volt velem sajnos nagyon feszült volt apám miatt, a nagyszüleim miatt,mert sokat szivatták,mert anyám túl önfejű,akaratos. Mikor megszülettem,azt mondta ő volt a világ legboldogabb embere. Szeretgetett,törődött velem,védelmezett mindenkitől. Néha kiskoromba megütött mert rossz voltam,hát persze jogosan. 2 éves koromba hiszteztem és leöntött egy pohár vízzel,hogy csillapodjak le. stb.. Minden jól ment kb 7 éves koromig. Akkor mentem első osztályba. Nem igazán szerettem tanulni.. És mindig mondta hogy : " beloled lesz aztan a buta gyerek nem fogsz elerni semmit felnott korodba majd mehetsz kukasnak vagy annak se" meg hogy: "a tobbi lany osztalytarsad jobb tanulo mint te es ha igy haladsz te hulye maradsz" kisse rosszul estek ezek es feltem a tanulastol meg hogy lefog szídni... De persze tanultam ,meg nem voltam én olyan rossz.. Meg emlékszem mikor jöttek hozzánk valakik én levoltam konkréten sz...a ha én kértem valamit mindig csak a többiek után kaptam...meg hangosan rámszólt,hogy a vendégek az elsők ... és ez is rosszul esett,mar kicsi koromtól nagyon érzékeny vagyok.. De igazat is adtam neki,igen a vendégek a fontosabbak... 9évesen már mindenért balházott... szintén a jegyek mert nekem négyeseim voltak meg pár ötösöm... a lányoknak meg csak ötöse... ha lekiabált mondta,hogy hagyjam békén és szégyeljem magam... meg kis apróságokért is bántott...ha pl nem fésültem meg rendesen a hajam... vagy ha ő elfelejtett megfésülni és velem kiabált h mi a fenéért nem szóltam...meg kérdezte otthon hogy nem e vagyok éhes mondtam,hogy nem,és kb fél óra múlva egyik fiú barátomnál mondtam neki,hogy éhes vagyok... ó rám nézett idegesen aztán megijedtem,mondtam h csak vicceltem ,hogy akkor hátha nem ordit le de leorditott,hogy miért nem szóltam neki... és haverom anyja lekiabalta,hogy miért kell velem kiabálni... meg féltem megmondani a jegyeimet mert mindig ordibált meg hogy semmitse érek el az életbe... :'( 14voltam mikor hugom megszületett, megbuktam sajnos kémiából...nap mint nap megvert,a hajamat tépte,az orromnál fogva ráncigált... ha nem mondtam fel neki rendesen a kémiát,nyakon ütött... beiratott később kémia tanárhoz mert nemvolt már rám ideje,és a kémia tanárom egy 80 körüli férfi volt aki az ölébe ültetett,puszikat követelt,simogatott... Sírva mondtam el anyámnak mi történt,de nem tett semmit,csak aztmondta akkor többet nem megyek,de akkor tuti megbukok. hát nem buktam meg,négyes lettem félévkor... középsuliba 9-11 bantottak lelkileg az osztálytársak de anya aztmondta az én hibám nekem van rossz természetem...meg túl csendes vagyok...mamám mondta neki,hogy keressünk neki egy pszichológust de aztmondta nem, majd felnő az élethez egyedül... csak fura mert a sok rossz ellenére ölelgetett is de én nem érzem már iránta azt hogy szeretem mint anyát :'( 18 évesen vert még meg nagyon akkor beszédültem és majdnem összeestem...unokatesom szeme láttára... ilyenek voltak... az apám kiskoromba is lesz..t lelkileg,nem játszott velem,nem beszéltünk,nem adott tanácsot... mikor ugye kémiából buktam mondta hogy feljön hozzánk de megöl... nam1... 2 problémám van... egy:félek az élettől... hogy nem lesz munkám,hogy bármibe belekezdek szerencsétlen leszek és seholse tudok jó lenni.. most per pill van munkám,amit imádok...egy boltban. :) de jövöre elkezdek egy sulit,pincernek fogok tanulni... de rettegek... hogy abba is bena leszek,pedig szeretnek az lenni..meghogy szekalni fognak a suliba... a 2. problemam az hogy anya komplexusom van... van egy csalad baratunk 49eves no... es neki lelkizhetek,o megert meghallgat engem.. meg is szokott olelni ha szomoru vagyok,es annyira vagyom ra hogy o legyen az anyukam,de tudom hogy nem lehet... tudom ez hulyen hangzik,de mar kicsikent is elkepzeltem h vki mas az anyukam es boldog vagyok vele mert szeret... hát ennyi. Sajnalom hogy ilyen hosszu lett... :( De már lekellett írnom... Mit kéne tennem,hogy jobb legyen? A válaszokat előre is köszönöm.
2015. márc. 28. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
ékezetek, tagolás? könyörgöm...
2015. márc. 28. 21:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, nem lehetett könnyű.

Azért félsz, mert folyton azt mondták, hogy nem viszed semmire, pedig van munkád, amit szeretsz és tovább is akarsz tanulni. Ezek nagyon jók. :) Az a lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz, bárhol és bármi is legyen az.

Olyan emberekkel vedd körbe magad, akiktől pozitív visszajelzéseket kapsz.

2015. márc. 28. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Anyukad nem igazi anya, egy buta liba aki 20 evesen " megesett" es martirt csinalt önmagaból . Te meg erzekeny vagy , csendeske, pont mint a lanyom. Latod , okulj anyukad peldajabol es ne csinalj gyereket, föleg ne 20 evesen , mert nem soknak sikerul jó szulönek lenni, a gyerek meg artatlan, nem kerezkedik a vilagra , az anya szüli meg es emiatt mindenböl a legjobbat erdemli.

A nehezsegekek, penztelenseg, munkanelkuliseg, kilatastalansag sajnos kiszedi az állatot a legtöbb szulöböl , es ezeket az ember sose kalkulalja bele a gyerkvallalasba, tulajdonkeppen nem kalkulalnak egyaltalan, sajnos! Öszinten sajnallak, de a nehezen túlvagy... Nezz elöre!

Anyadnak meg epphogy a húgod nem hianyzott!

Annak szanatorium kell nem nagycsalad

2015. márc. 28. 22:02
 4/10 anonim válasza:
100%
Az első válaszoló hogy lehet ennyire tapintatlan???? Komolyan csak ennyit szűrtél le belőle?...na mind1 a lényeg az hogy ahogy az elöző válaszoló írta hogy a lényeg hogy próbálj pozitív lenni...téged nagyon durván bántalmaztak fizikailag és lelkileg is :( és amúgy azt írtad van egy húgod...vele is ezt csinálja?
2015. márc. 28. 22:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Még nem... még.. :( nemjatszik szegennyel,hazajon melobol es telefonalgat meg ilyenek... de őt sose ütötte meg... remélem nem is fogja...ugyse hagyom... :(
2015. márc. 28. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Szegénykém, annyira sajnálom, hogy keresztül kellett menned ezeken :( Próbálj meg minél előbb elhelyezkedni, miután elvégzed a sulit, vagy talán már közben is találsz munkát valahol, tudom, szerencse is kell hozzá. Ha lesz állásod, akkor végre otthagyhatod "anyádat", el tudsz majd költözni. Én a helyedben otthagynám, és soha vissza sem néznék, nem anya az ilyen. Eszedbe ne jusson később támogatni semmilyen téren, mert sajnos az ilyen szülők tartják a markukat leginkább idősen. Hát majd akkor gondoljon vissza, miket művelt veled, vagy álljon össze egy faszival, aki majd kivakarja a sz@arból. Ennyit érdemel, de lehet, hogy még ennyit se...
2015. márc. 28. 22:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Olyan jol esik hogy megertetek engem :) koszonom a valaszokat a tanacsokat.. Sose fogok ra igazi anyakent tekinteni az tuti... nem erdemli meg... ahogy ense erdemeltem ezeket meg mert amugy nagyon szofogado gyerek voltam/vagyok,csak mar nem igazan gyerek :) majd megkapja az elettol a pofonokat..sot..kapja is.
2015. márc. 28. 22:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is nagyon együttérzek veled, sajnos nekem is olyan anyukám volt, hogy én véletlenül csúsztam be neki a lehető legrosszabbkor, ezért mindenért engem hibáztatott, meg folyton rombolta az önbizalmam, hogy "életképtelen vagyok" és nem viszem semmire. Ütni fizikailag nem ütött, de a szavai annál inkább, és velem sem játszott, csak öcsémet szerette. Én is csöndes és zárkózott lettem, így ráadásul még az osztályban is ki voltam sokszor közösítve, nem hittem én sem magamban és féltem a világtól.

Most már 31 éves vagyok, és "innen" üzenem, hogy túl lehet ezt élni, túl lehet lendülni rajta. Egyetemen lett olyan baráti társaságom, akiktől annyi szeretetet kaptam, hogy lassan kezdtem elhinni, hogy ez a világ mégsem olyan rideg és gonosz.

Aztán szerencsére 6 éve találtam egy párt, akinek hatalmas a szíve és a türelme irántam, és sikerült lassan felolvasztania a félelmem és szorongásom.

Anyám is magába szállt mostanra kicsit, néha voltak őszinteségi rohamai, hogy utólag sajnálja, és tudja, mennyire "gonosz" tud lenni (őt idézem). Már nem haragszom rá, mert tudom, neki is szar volt akkor, azért volt velem ideges, mert a vérszerinti apám is otthagyta, meg nagyanyám is elfordult tőle, és a fősulis képzése is miattam félbeszakadt... Nem haragszom rá, de nem is felejtem el neki, mert ami hiba volt, az hiba volt, nem írom át a fejemben a múltat, nem szentelem őt fel. De nem mérgezem magam azzal, hogy folyton rágódjak rajta (csak azért mesélem ezt el, mert ez volt bennem a folyamata a gyógyulásnak, feldolgozásnak).

Persze a sebhelyek ott vannak, és még elő tudnak jönni néha a régi fájdalmak és bizonytalanságok, de nap min nap gyűjtöm a "lelki napsugarat", hogy ellensúlyozza és gyógyítsa.

Fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy nem te vagy a hibás, nem te vagy a borzalmas, csak egy csöndes, érzékeny lány, de értékes vagy. Sőt, pont az ilyen finom lelkű emberekkel tudják még jobban elhitetni, hogy ők a rosszak...

Tudom, hogy fáj, ami történt, de ha meg tudod tenni, tedd kicsit félre, mert a gyógyulás csak akkor jöhet el, ha nem rágódunk a múlton folyamatosan.

Ha egyszer kinyílsz majd, csodaszép lesz, lesz saját, boldog életed, a múlt meg múlt lesz :)

Nagyon szerencsés vagy, hogy van ez az ismerősnőd, szerintem is jobban anyukád ő neked,mint a vérszerinti.

A suli miatt ne aggódj annyira, inkább azt nézd, hogy itt az új lehetőség, új életet kezdeni, ahol tiszta lappal indulhatsz, ahol megélheted, hogy te is szeretnivaló vagy :) Erre gondolj, hogy szereti fognak téged, és ha már félig elhiszi az ember, a környezete is könnyebben vissza fogja ezt igazolni, mert a testbeszédünk, jeleink ezt fogják kiváltani az emberekből :)

Küldök egy virtuális ölelést! :)

2015. márc. 29. 11:31
 9/10 A kérdező kommentje:
8as válaszoló nagyon köszönöm,feldobtad a napomat,de tényleg,imadlak :) koszonom...igyekszem valtoztatni,mar fejlodtem egyebkent az elmult evekhez kepest
2015. márc. 29. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as vagyok megint. Nagyon örülök, hogy segíthettem :D

Nagyon szuper, hogy már eddig is indult el változás, nem baj, ha egyelőre lassú, a tendencia a lényeg :) Aztán majd be fog ez gyorsulni :) Pont olyan a lelkünk, mint egy növény, akkor tudunk csak kinyílni, ha elég napfényt és vizet kapunk. Te eddig böjtön voltál, hogy úgy mondjam, de nem hervadtál még el, csak hibernálva voltál. De előtted az élet ;)

2015. márc. 29. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!