Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ártok a fiamnak a viselkedésem...

Ártok a fiamnak a viselkedésemmel?

Figyelt kérdés
Apuka vagyok, a fiam másfél éves. Nagyon szép, aranyos kisfiú. Én gyakran puszilgatom, ölelgetem, simogatom, becézgetem, "kis bogaram", hasonlók. Nem ártok neki ezzel, úgy értem, nem lesznek-e emiatt később esetleg meleg hajlamai, nem fostosodik-e el mint a kismacskák :D vagy ilyesmi, ha nagyon gyengéd vagyok vele? Persze, ha rossz, akkor rászólok, volt, hogy már nem túl erősen, de határozottan rácsaptam a kezére, mikor nagyon engedetlen volt.

2015. márc. 21. 00:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Dehogy is! Hogy jut ilyen az eszedbe? :)
2015. márc. 21. 00:59
 2/10 anonim ***** válasza:
20%
Inkább a kézrácsapást hanyagold.
2015. márc. 21. 01:00
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

:D :D :D

Már bocs, de ez…. Szavak sincsenek erre. :D

Megfostosodik. :D

A melegség=vonzódni egy azonos neműhöz. Nem pedig azt jelenti, hogy gyengédnek lenni, kedveskedni másoknak, ölelkezni a szerettünkkel.

Miért nem olvasol el egy-két gyerekpszichológiás könyvet, vagy beszélsz más apukákkal? Esetleg te is elkocoghatnál egyszer a gyerekkel a védőnőhöz, és megkérheted, hogy hozzon össze egy apás beszélgetést, ahol másokkal tudo ezt megbeszélni.

2015. márc. 21. 01:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Előző: nem tudatlan vagy buta a kérdező, hanem aggódó. :) Szerintem tök jó, hogy ilyen helyzetben kérdez, ahelyett, hogy eldöntene valami hülyeséget magában és félrenevelné a gyereket.

Kérdező: ajánlom a figyelmedbe a Cole-féle Fejlődéslélektan könyvet. :) Vaskos, lexikon méretű darab, amiben a gyermeki fejlődést életkor szerinti szakaszokra osztották a szerzők. Inkább hívnám ismeretterjesztő könyvnek, mint szakkönyvnek, nagyon átfogó képet ad a lélektanról, és rengeteg kapaszkodót, hogy megértsd, mi is történik.

2015. márc. 21. 02:39
 5/10 anonim ***** válasza:
a Sears féle "bababiblia" ezt írja: Spoiled children happen when kids are put on the shelf, left alone, forgotten about–the way that food spoils.
2015. márc. 21. 03:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Erre a szóhasználatra tényleg nem lehet mit reagálni. Bizarr gondolat ez a macskás hasonlat.

Természetesen, nem lesz baja. Jó lenne már elfogadni, hogy valaki nem azért fog azonos neműekhez vonzódni, mert anya-apa "túlságosan szeretgeti". Főleg nem másfél évesen. A bátyámnak, és a sógoromnak is 5 év alatti gyerekeik vannak, mindketten hasonlóan szeretik őket.

2015. márc. 21. 08:04
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Már értem, miért megy a gyerekeim hasa....
2015. márc. 21. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kisgyereknek (ha fiú, ha lány, mindegy) pontosan erre van szüksége ebben a korban. Hogy érezze a szülei elfogadó szeretetét, kedvesek és gyengédek legyenek vele, illetve arra is, hogy neveljék, meghúzzák a határokat, mit tehet és mit nem. Rácsapni nem kell. Ezzel a viselkedéssel nem hogy nem ártasz, hanem jót teszel. Ettől nem lesz meleg vagy ilyesmi, ez nem ettől függ.

37/N fiús anyuka

2015. márc. 21. 10:38
 9/10 anonim ***** válasza:
A troll énem azt mondaná, hogy ne magadból indulj ki kérdező. Sok meleg férfinak van gyereke. hehehe
2015. márc. 21. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Ha úgy neveled, hogy a homoszexualitás rossz, azzal ártasz neki. Mindig rossz, amikor lezársz valamit a fejében.
2015. márc. 21. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!