Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha jó dolog szülőnek lenni...

Ha jó dolog szülőnek lenni miért cáfolják meg a szülők ezt az állítást?

Figyelt kérdés
Vannak olyan ismerőseim akik szülők már óvodás,iskolas gyerekük van. Mindig mondják mennyire nehéz a gyereknevelés nincs idő magukra a férjek nem segítenek. A gyerekek között van amelyik hiperaktiv, a szülei idegeire megy. Ez után a sok panasz után mondják hogy milyen jó szülőnek lenni. Akkor hogy van ez hogy mindenki panaszkodik akkor mégis mi a jó ebben?
2015. márc. 20. 09:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Miert ne lehetne rola beszelni?
2015. márc. 20. 11:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Mert már azt is leoltják, aki nem szoptatja 8 éves koráig a gyereket. Ha bevallaná, hogy ha újrakezdhetné, meg sem szülné...

A másik meg, hogy az emberi lélek nagyon bonyolult. Sokszor az ember magának sem meri bevallani ezt.

2015. márc. 20. 11:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Mindennek ára van, de a nehézség nem egyenlő a rosszal. Sok nehéz dolog van, ami jó és sok könnyű dolog van, ami rossz. Racionálisan kell gondolkozni.
2015. márc. 20. 12:03
 14/21 anonim ***** válasza:

"Mert már azt is leoltják, aki nem szoptatja 8 éves koráig a gyereket"

8 eves koraig?

Szerintem full baromsagot beszelsz. Neked van gyereked?

2015. márc. 20. 12:31
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Oszinten? Te hogy fogadnad, ha vki azt mondana neked, hogy o megbanta a csalad alapitast? Gondolom vagnad a pofakat es elkonyvelned rossz embernek. Naa, jozan paraszti esz...
2015. márc. 20. 12:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Bizony nem könnyű szülőnek lenni. Sok lemondással jár, engem is könnyen felbosszant a kisfiam, amikor úgy kell lebirkózni egy pelenkázáshoz, vagy mindent szétpakol, stb. Ugyanakkor semmihez nem hasonlítható az az érzés, ahogy az ember a gyerekét szereti. Ezt elmondani, megmagyarázni nem lehet. Az ember hajlamos morgolódni, de rájön, hogy a gyereke nélkül már üres lenne az élete. Nem azért, mert a felesége már nem jelent semmit vagy nincs hobbija, hanem mert része volt egy kis fickó, aki nagy űrt hagyna maga után.
2015. márc. 20. 13:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb probléma, hogy nem mindenki való szülőnek.

Mind ismerünk rossz szülőket, akiknek egyáltalán nem való gyerek, akár mert elhanyagolja, akár mert nem tud vele bánni, akár mert agresszív, és magunkban azt gondoljunk, "na, neki minek kellett a gyerek?"

Ennek ellenére társadalmilag mondhatni elvárt, hogy egy bizonyos kor után gyereke legyen az embernek, rágják a fülét, ha pedig valaki kijelenti, hogy ő bizony nem akar gyereket, mert neki nem való, ha fiatal, vagy legyintenek, és azt mondják, "majd megváltozik", ha pedig idősebb, sokan dobálják rá a jelzőket, hogy önző, éretlen, felelőtlen.

Valaki a nehézségek ellenére imád anya lenni, és semmiért nem cserélné le, és van aki megbánja. Lehet, hogy magának sem meri teljesen bevallani, de így van.

Van, aki megérik a feladatra, de szerintem ha valaki nagyon nem akar, akkor annak nem szabad engednie a társadalom nyomásának, mert ez lesz a vége.

Senki sem jár jól.

2015. márc. 20. 13:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
60%-os, én ismerlek téged válaszokból, ne haragudj, hogy ezt mondom, de olyan őszintén buta vagy. Sokszor kellett már neked magyaráznom hasonlatokat, túlzásokat, metaforákat, mert nem érted meg őket. Ha valami betegséged van, ne haragudj.
2015. márc. 20. 15:17
 19/21 anonim ***** válasza:

lehet metaforakat hasznalni, ha nem zavarja az erthetoseget.

Nyilvan leoltjak azt aki mar az 1 honapos gyerekebe is tapszert tolt, es nem akar szoptatni, mert annyira hulye hozza hogy nem ismeri a szoptatas jelentoseget, de en meg nem lattam senkit megkritizalni azert mert az X (akarhany) eves gyereket mar nem szoptatta.

2015. márc. 20. 15:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Na látod! Pont ezért!

Miért nem döntheti el egy anyuka, hogy nem szoptat, minden ezt úgy, hogy ne titulálják hülyének? Hmm? Nem is kell írnod a kérdésemre, mert már tudom a választ.

(megjegyzem értem a szoptatás fontosságát, de van akinek azért baromira tud fájni még a szoptatás ellenére is).

Amúgy meg szerintem a 71%-os válaszadó érthetően leírta a hozászolását, valóban túlzott de rátapintott a lényegre.

A 78%-os válaszadóval meg tökéletesen egyetértek.

2015. márc. 20. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!