Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám mindenkinek meséli,...

Az anyám mindenkinek meséli, hogy megműtenek és nem érti, hogy ez miért gond. Hogy értessem meg vele, hogy ez zavar?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.

Van a szeméremdombomon egy anyajegy, amibe sikeresen belevágtam borotvával és ezért úgy néz ki, hogy leszedi a bőrgyógyászom.

Ez nekem elég kellemetlen és kértem anyát, hogy ne mondja senkinek, mert nekem még a legjobb barátnőim sem tudják. Erre mindenkinek meséli, tegnap itt voltak a barátnői, hallottam, hogy nekik is mondta.

A hétvégén felhívott apa és ő is erről kérdezősködött.

A nagyszüleimnek is mondta.

De nekem ez tök kellemetlen, ő meg mondja, hogy ebben semmi ciki nincs. De nem esik jól, hogy amiért ő ezt gondolja, nem tartja tiszteletben azt a kérésemet, hogy ne mondja senkinek.

Lehet, hogy ez 45 éves fejjem nem kellemetlen, de nekem még az és nem szeretném, ha a suliban erről beszéljenek, vagy hogy a tatám erről faggasson.

2015. márc. 17. 13:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12%
Amit a kilences mond,nem jó tanács. Ha én ilyet tennék,hogy visszaadnám neki,amit ő adott,vagyis a pletykát,mindenki előtt felpofozna,és még ott helyben nagy ordítás lenne. Tudjátok,amit szabad Jupiternek,nem szabad a kisökörnek. Hogy is jut ilyesmi bárkinek is eszébe. És igaza is lenne,mert még mindig a gyerek tartozik tisztelettel a szülő felé,nem fordítva.
2015. márc. 17. 14:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy 16 éves lánynak is vannak már u.n. "személyes jogai", és ha külön megkérte az édesanyját, hogy ne mondja el senkinek, ennek ellenére fűnek-fának kidumálja, és ezzel kényelmetlen helyzetbe hoz egy fiatalt... hát a legkevesebb, hogy érezze át az édesanyja is azt, amit a ilyenkor a lánya érez! Hogy lehet egy anya ilyen, hogy nem gondol bele abba, mit érezhet ilyenkor a lánya????
2015. márc. 17. 14:57
 13/15 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Én biztos, h dühös lennék, de anyukámat ismerve, ha megkértem volna, még a fiútestvéreimnek sem mondta volna el, nemhogy barátnőknek... igen, úgy gondolom, h egy szülőnek is tiszteletben kell tartania a gyereke - főleg ilyen jellegü - magánügyét, de igaza volt annak, aki azt írta, h már úgysem tudsz mit csinálni, hiszen elmondta. maximum levonod a tanulságot, h a későbbiekben mibe avatod be, és esetleg ezt vele is megsztod. Mármint, h számodra itt azért elcsúszott a bizalom, köszönje önmagának.
2015. márc. 17. 15:22
 14/15 anonim ***** válasza:
A tiszteletet ki kell érdemelni. Oda - vissza működik, kortól függetlenül. Ha az anya nem tiszteli a gyerekét, ne várja ezt el visszafelé se. Azzal hogy megszülöm a gyerekemet, még nem válok szülővé, főleg nem jó szülővé. Ez nem érdemel tiszteletet, hiszen minden utolsó idióta képes rá. A gyerekemet áztatni a legaljasabb dolog a világon. Mondom mindezt anyaként.
2015. márc. 17. 20:08
 15/15 Passiflora ***** válasza:
100%

Ez tényleg nem tartozik senki másra, főleg nem anyukád barátnőidre. Szerintem még akkor sem kéne ilyen privát szférába tartozó információkat megosztania anyukádnak másokkal, ha te nem kérted volna meg erre.

Szerintem az a szomorú, hogy a szülők ilyenkor nem érzik, nem fogják fel, hogy a hasonló - számukra esetleg jelentéktelennek tűnő húzásokkal - játsszák el idővel a gyerekeik bizalmát, mert ezekből a kamaszok többsége érthető módon azt szűri le, hogy jobb, ha a szüleinek nem mond el bizalmas dolgokat, mert sajnos nem marad köztük.

2015. márc. 17. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!