Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elköltözöm a baba miatt, hogy...

Elköltözöm a baba miatt, hogy mondjam el? Megsértődik majd?

Figyelt kérdés

2 hónapos a féltestvérem, anyáékkal élek.

Előtte is voltak problémáink itthon, de már ez nekem sok.

Nem részletezném, nem azt kérem, hogy írjátok, igenis nekem van igazam, stb.

Apukám nem itt él, hanem külföldön, így hozzá nem tudok menni, mert jövőre érettségizem. De a legjobb barátnőm már egyetemista, saját lakása van és mondta, hogy hozzá mehetnék, nagy a lakás, elférek és apa is mondta, hogy fizetné az ott lakásomat.

Azonban gondban vagyok amiatt, hogy ezt mégis hogy mondjam el vita, sértődés nélkül. Mert most amúgy is folyton áll a bál valami miatt (nem csak velem), de ez így tényleg nem mehet tovább.

2015. márc. 16. 16:48
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom azon mit nem lehet érteni, hogy egy gimnazista lányt zavar egy üvöltő kisbaba és egy külön család a szomszéd szobában. Elég kevés tinédzser lenne ettől elragadtatva. Az, hogy igaza van-e mindegy, ha ő így nem érzi jól magát attól továbbra sem fogja, hogy ti elmagyarázzátok, hogy egy üvöltő csecsemő nem kellene, hogy zavarja...

Kérdező: egyszerűen közöld, hogy neked nyugalomra van szükséges a tanuláshoz, és elköltözöl. Pont.

2015. márc. 16. 17:39
 12/43 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos nem tudjátok milyen érzés az, hogy 17 éven keresztül valaki egyke majd egy új apuka lép a képbe és egy kisbaba születik és el lesz hanyagolva. Mert el lesz, anyuka fáradt, mostoha apuka úgy látszik nem foglalkozik az üggyel.

Próbál segíteni, de ilyen helyzetekben sok nő, inkább az új férfi mellet tart ki és kevésbé érdekli a másik gyermeke.

Természetes, hogy pici a baba de attól a nagyobb gyermeket nem szabad elhanyagolni mert ide vezet.

Nem kell ettől le csitrizni és társai. Ugyan ezen mentem keresztül, csak nem lett új apukám.

De erősen el lettem hanyagolva, a gyerek rám lett hátékázva, édesanyámmal 2 szót nem tudtam váltani mert mindig fáradt volt, segítettem neki mindenben de ez sem volt soha elég. Senki nem jöhetett fel hozzám, és a legtöbb esetben én sem tudtam menni sehova mert a gyerekre vigyázni kell.

És igen ezt meg lehet elégelni és nem tűrni, ha van arra lehetőség, hogy költözzön.

Én is elköltöztem, mégse lettem drogos, főiskolát végeztem, egyedül is megállom a helyem.

Remélem a kérdezőnek sikerül a szüleivel megbeszélni ezt a dolgot és megértik őt is és nem kell elköltöznie.

2015. márc. 16. 17:41
 13/43 anonim ***** válasza:
13%
#10 #11 lepontoztok benneteket az agyhalottak, de 100% ban igazatok van!!!!
2015. márc. 16. 18:26
 14/43 anonim ***** válasza:
0%
Kollégiumban nem gondolkoztál? Talán azon nem lesz (annyira) megsértődve az anyukád, 1 napot meg csak kibírsz otthon...
2015. márc. 16. 18:29
 15/43 anonim ***** válasza:
67%

15 voltam, mikor hugom szuletett csak nekem mostoha anyukatol. Nem volt tokeletes a viszonyunk, eleinte gyuloltem, aztan belattam, hogy aki ugy mos, foz, takarit utanam el ellat, mintha a sajatja lennek, azt nincs miert utalnom. Amikor megszuletett a tesom, eloszor oltarian ki voltam akadva, el akartam koltozni anyamhoz, de utana belattam, h ha en lelepek, akkor nem lesz, aki segitsen a mostohaanyamnak. Pedig o ezt egy szoval nem mondta, nem is celzott ra, azt mondta, h ha engem zavar, akkor megerti, hiszen rerek meg atelni ilyen dolgokat. Vegul eszrevettem, h milyen onzo vagyok es hogy kb ugyan azt akarom csinalni, mint amit az en anyam is csinalt, h megelegelem a sirast, pelenkazast, stb es elmenekulok a baba elol... Megbeszeltuk otthon, h amennyit a tanulas enged, segitek, de tulzottan sokat ne varjanak el, mert a gyereket nem en vallaltam, hanem ok. Megertettek. En pedig meg amugy jol is jartam, mert valamennyire lazult rajtam a kontroll. Nem kertek szamon mindenert, h miert ilyen jegyet hoztam, miert megyek megint a baratnomhoz, stb. Az meg felbecsulhetetlen, hogy van egy kishigom, akinek en lattam az elso lepeseit es az en nevemet tanulta meg az elso 10 szava kozott. Ha elkoltoztem volna, akkor valoszinu, h nem lenne ilyen a kapcsolatunk, meg ma is csak egy kis nyafogo, sz<>ros pupnak gondolnam ot a hatamon. Szoval szerintem hagyd abba a hisztit es probalj felnottkent allni a dolgohoz. Eloszor nehez, de utana az apro oromok segitenek majd. Nyilvan, most nagyon csabito az otlet, h lelepj es onallo eletet elj, de azzal meg raersz.

27L

2015. márc. 16. 18:33
 16/43 anonim ***** válasza:
17%

Ki akar fogadni, ha lelép 16 évesen anya meg apa nélkül 21 re narkós prosti lesz?

Van rá 50 e ft om!

2015. márc. 16. 18:44
 17/43 anonim ***** válasza:
20%
Apád meg egy gyökér, ha távolról ebben támogat...
2015. márc. 16. 18:44
 18/43 anonim ***** válasza:
65%
Miért lenne prosti, mert 17-18 évesen elköltözik??
2015. márc. 16. 18:46
 19/43 anonim ***** válasza:
22%

Azért mert az anyjától és a családjától eltávolodik, oda nem lesz vissza út. (Gondolom mosta apucinak is kényelmes lenne)

Az apja b..szik rá, max pénzt küld, de kiváncsi lennék meddig és mennyit. Meddig fogja az ottani családja tűrni, hogy tartsa a lányát, 18 ig?

Ha minden családi kapcsoalta megszakad, akkor már csak a kis barátnőnek lesz kiszolgálva, hogy van-e fedél a feje fölött. Jön majd valami ágrólszakadt szerencsétlen zűrös pasi, és egymásra akadnak. Normális családban élő srácnak nem fog kelleni, sehol nem fognak egy 20-24 éves sráchoz oda engedni egy 17-20 éves hajléktalan lányt...

Egyenes út az alkolizmus irányába...

2015. márc. 16. 18:50
 20/43 anonim ***** válasza:
89%

Én voltam aki elköltözött ugyan így fiatalon a szüleitől, és engem még csak nem is támogatott senki.

Láss csodát, nem lettem prosti, se alkoholista sem drogos, nem mindenki így fogja meg keresni a kenyerét.

Esti suliba jártam mellete diák munka. Érettségi után főiskola levelezőn, szintén dolgoztam mellette.

Azóta a szüleimmel is rendeződött a kapcsolatom, de legalább megtanultam a jég hátán is megélni. És igen volt, hogy egy hétig csak vajas kenyeret ettem mert nem volt többre pénzem mégse jutott eszembe, hogy bárkit is lepippantsak.

2015. márc. 16. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!