Anyukám erőlteti a továbbtanulást. Mit tegyek?
Jövőre fogok érettségizni és mindig azt mondogatja, hogy kezdjek el gondolkozni azon, hogy hova megyek továbbtanulni. Pedig én utálok iskolába járni és tanulni is, örülök ha egyáltalán le fogok tudni érettségizni de ettől függetlenül 4-es tanuló vagyok. Soha nem is volt és még mindig nincs semmiféle elképzelésem arról, hogy mit akarok a jövőben csinálni. Tudom, hogy ez így nincs jól és érettségi után valamit kezdenem kell de tényleg nincs ötletem se, ő meg csak erőlteti folyamatosan. Úgy, hogy neki meg apukámnak is csak 1 szakmája van. Talán azért is erőltetik mert a nővéremnek már van diplomája és elmondása szerint ameddig teheti addig tanulni fog... de én nem ilyen beállítottságú vagyok. Én úgy terveztem, hogy elvégzek egy pár hónapos tanfolyamot vagy valamit de ezen belül sincs ötletem. Mit csináljak szerintetek?
Lány vagyok.
És mit akarsz kezdeni egy pár hónapos tanfolyammal? Életed végéig szaros 80 ezerért dolgozni?
Olyan nincs, hogy semmi sem érdekel. Nézd meg, hogy milyen szakok vannak és biztos találsz olyat, ami tetszik.
Nem vagyok sem későn érő, sem elkényeztetett csak egyszerűen nem tudom, hogy mit kezdhetnék az életemmel.
Miközben olvastam a válaszokat gondolkoztam, hogy mit is válaszoljak, de amikor elértem a hatodik válaszig nem kellett gondolkoznom mert a hatos leírta azt amit én gondolok vagy érzek. Engem is érdekel a pszichológia, orvostudomány, állatok, gyerekek és még számtalan dolog de egyik se annyira, hogy tanuljak róla éveken keresztül, aminek a háromnegyede teljesen másról szól és felesleges is. Régebben ufó kutatótól kezdve, rendőrön át állatorvosig, ápolónőig minden akartam lenni de mára semmi sem maradt. Ezért nem is tudom milyen irányba mehetnék.
Most éppen vendéglátást tanulok de nulla az amit "tanítanak" ebben az iskolában, úgyhogy ezt se szeretném csinálni, egyáltalán nem keltette fel a figyelmemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!