Ha a szölők sem motiválnak?
18 éves felnőtt férfi létedre ne várd azt el, hogy mások lökjenek hátulról.
Megértelek téged abban, amit mondasz, de az élet nem mindig ideális. Ennek ellenére, tudni kell átvészelni minden időszakot és a saját lábadon kell tudnod állni akkor is, ha senki sem támogat.
ez nem csak most van így, mindig így volt.
Tesómat persze elismerik, érdeklődnek felőle, dícsérik...
A pályaválasztás / szakmaválasztás nem könnyű feladat, hiszen aki kikerül az általános suliból, mégis honnan tudhatná, hogy milyen az az adott szakma, hiszen sohasem dolgozott benne, nincs az a rálátása, élettapasztalata, ami mondjuk egy felnőttnek. Ilyenkor kellene a szülőnek segítenie - és nem döntenie a gyerek helyett, pláne nem a fejéhez vágni ezt később. Nekem a szüleid is nagyon határozatlannak tűnnek, és te is, bár ez nyiván egy tanulási folyamat (szülői minta) függvénye.
De ha már elvégeztél egy adott szakmát, és még a helyedet is megtalálnád benne, akkor miért nem teszed le azt a plusz tanfolyamot, amit említettél?
Nyilván nehéz állást találni, sajnos ilyen világban élünk, marhára nagy szerencse (vagy protekció) kell hozzá, hogy találj. De szerintem ha már látnák, hogy valamerre haladsz, akkor kicsit megnyugodnának a szüleid is és békén hagynának. Inkább ebben lennék én egy kicsit határozottabb a helyedben. Illetve, talán a céltudatos jobb szó erre.
Ha meg később mégis szakmát váltanál, akkor azt már önerőből tudnád tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!