Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan éreznétek ilyen...

Ti hogyan éreznétek ilyen helyzetben? Nem volt ez tapintatlanság a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Apukámnak és anyukámnak is a napokban lesz a névnapjuk, illetve holnap itt a nőnap is. Megbeszéltük a barátommal, hogy ennek fényében, illetve hálából mert olyan sokat segítettek a lakással, meghívjuk őket vacsorázni egy étterembe. A barátom még a lelkemre is kötötte, hogy mindenképp mi fizessük a vacsit, akárhogy erősködnek.

Ennek ellenére ez nem így történt, mert a szüleim akartak fizetni. Főleg anyukám. A megbeszéltek ellenére a barátom hamar "feladta a harcot" hogy jó, fizessenek akkor ők, de nekem ez nagyon kellemetlen volt, hisz mi hívtuk meg őket vacsorázni, ráadásul drágább ételeket is kértük, mert én végig úgy hittem mi fizetünk... De anyukám nem tudott leállni, mindenféle mondvacsinált indokkal erősködött. Tudom, hogy nyilván a jó szándék vezette, de nekem mégis nagyon ciki volt... A párom szerint túlreagálom... Szerintetek?

2015. márc. 7. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ciki egyáltalán, a barátod pedig feltételezem nem akart civakodni a szüleiddel, azért adta fel :) Tényleg túlreagálod, hiszen a saját szüleidről van szó! Örülj neki, hogy ízlett nekik és jól éreztétek magatokat, és kész.
2015. márc. 7. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is túlreagalod.. Hisz ők a szüleid. Legközelebb főzz valami finomat, es hívd oket meg vacsira:)
2015. márc. 7. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
Az a "ciki" hogy ilyeneken akadsz fenn. Részetekről fel lett ajánlva hogy fizettek, ők nem fogadták el, ennyi, tovább kell ezen lépni.
2015. márc. 7. 21:58
 4/10 anonim válasza:
84%
Utólag ne rágódj rajta, viszont ha adhatok egy tippet, akkor elmondanám, hogyan érd el hogy legközelebb mindenképp ti fizessetek: meghívjátok a szüleidet a barátoddal, de előtte mondjad/mondjátok el nekik, hogy mivel ti szeretnétek őket meghívni, ezért ti is fogtok fizetni. Ha valamivel alkalomból történik (névnap, születésnap, bármi más), akkor ki is lehet emelni, hogy ebből az alkalomból hívjátok meg őket és ragaszkodtok hozzá, hogy ti fizettek. Hidd el, jól fog nekik esni :-)
2015. márc. 7. 22:09
 5/10 A kérdező kommentje:
De ők már annyi mindent adtak és segítettek nekünk, és nekem ez annyira gáz, hogy mi a barátommal még egy vacsorára sem vagyunk képesek meghívni őket...
2015. márc. 7. 22:10
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 válaszoló: igen, pontosan így történt, és mégis ők fizettek a végén... Utána meg még megkaptuk, hogy majd legközelebb mi fizethetünk és akkor nem fognak ők sem olyan drága ételeket kérni... Mintha egyébként olyan csórók lennénk, hogy nem tudtuk volna kifizetni a mostanit...
2015. márc. 7. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Mondom, túlreagálod, ahelyett hogy örülnél, hogy nem akarnak a szüleid lehúzni.
2015. márc. 7. 22:14
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
De irigyellek. Ha bár az én szüleim segítenének és egyáltalán kedvelnék a drágámat.
2015. márc. 7. 22:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem reagálod túl. Én is ki lennék akadva, ha meghívok valakit valamire, és ő fizet.

De a szerető szülők már csak ilyenek. :)

2015. márc. 7. 23:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt tapintatlanság a szüleid részéről!

Nagyon kedves volt, hogy meghívtátok őket, ez nekik többet jelentett, mintha Ti fizettetek volna.

A gesztus, hogy velük szerettetek volna lenni, sokat jelentett nekik, és úgy gondolták ne verjük már költségbe a "gyerekeket".

A szülők már csak ilyenek. Ne reagáld túl.

2015. márc. 8. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!