Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiszakadt a gumi, szólnom...

Kiszakadt a gumi, szólnom kellett volna? Anya ki van akadva

Figyelt kérdés

3 hónapja történt, még mindig haragszik ránk, de főleg rám.

5 hónapja vagyok együtt a barátommal, azon az estén nálunk aludt és kiszakadt a gumi. Másnap elmentünk az ügyeletes kórházba, ott vártunk 6(!!) órát a receptre.

Pár nappal később leesett a táskám az asztalról és kiesett belőle az esemény utáni doboza, és elmondtam, mi történt...

Anyukám különben orvos, tehát írhatott volna receptet, de sose beszéltünk a szexről, védekezésről, úgy igazán alig beszélgetünk. nincs meg az a jó anya-lánya kapcsolat, ezért nem szóltam.

Na anya azóta teljesen ki van akadva, mindenféle butasággal vádol meg, hogy biztos azokat se mondtam el neki (kitalálta, hogy én drogoztam:D).

Mit csináljak? Azóta próbálnék többet beszélgetni vele, de mintha elborult volna az agya, és azóta nme állt helyre a rend.

2015. febr. 28. 20:00
 1/10 A kérdező kommentje:

Nem is értem hogy gondolta, hogy majd szólok.. Gondoltam elég idős vagyok a szexhez, elég idős vagyok elintézni nélküle.

Ha jó kapcsolatunk lenne, egyből szóltam volna.

2015. febr. 28. 20:02
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Nem mellékes infó lenne, hogy hány éves vagy.
2015. febr. 28. 20:05
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagyok szülő (17 éves), de ebben az esetben ha mondhatni alig van rendes anya-lánya viszony, lehet en se mondanam el. Sőt, nekem elég jo viszonyom van vele, de mivel tudnam mit kell tenni lehet en se mondanam el..:/ (bár en fogamzasgatlot szedek). bár ertheto hogy nem esett neki jol hogy nem mondtad el.. Mi lenne ha elmondanad neki, hogy ne haragudjon hogy nem szoltal, de nem nagyon szoktatok ilyenekrol beszelni, es tudtad mit kell tenned/tennetek, ezert inkabb megkimelted őt ettol, de persze buntudatod van hogy nem mondtad el? Lehet így megertene es talan el is kezdenetek beszelgetni :) bocsi az ekezetek miatt
2015. febr. 28. 20:05
 4/10 A kérdező kommentje:
17 vagyok.
2015. febr. 28. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
Anyukádnak rosszul esik, hogy nem hozzá fordultál, úgy érzi, hogy más dolgokat is titkolhatsz előle. Valahol logikus az ő gondolkodásmódja is, de azt is megértem, hogy nem anyáddal akartad megbeszélni a "kiszakadt gumi" problémát.Szerintem le kellene ülnötök megbeszélni az egészet, mondd el neki, hogy simán cikinek érezted a szitut, ezért nem hozzá fordultál. A drognak ehhez nem tudom mi köze van.
2015. febr. 28. 20:21
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy milyen a viszonyotok, éppen annyira múlik rajtad, mint rajta. Ha te semmit nem osztasz meg vele, akkor mégis mitől lenne bensőséges a viszonyotok? ...
2015. febr. 28. 20:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Beszélgettem volna vele régebben, de inkább nézte a monitort és annyit mondott, hogy most nem ér rá. Éveken keresztül. :)
2015. febr. 28. 20:25
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Azt gondolom, persze 17 évesen lehet már szexuális életed, nem is itt a probléma. Csak mi lesz, ha terhes leszel? Azt is tudod majd kezelni vagy akkor szükséged lenne anyukádra? Még nem vagy önálló nálam pedig ott kezdődik igazán a felnőttség, ha egyedül felelősséget tudsz vállalni a következményekért.

Persze megértem a Te álláspontodat is, meg hogy nem jó a kapcsolat, de az övét is. Lehet életkorod szerint felnőtt vagy, de neki még felelősségei vannak az életedben, amiket nem tudsz kezelni. Vagy csak hatalmas áldozatok árán..

2015. febr. 28. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is van 3 gyerekem, de nem értem anyukád viselkedését. Orvos, elvileg tanult, értelmes nő. Mégsem tartotta fontosnak, hogy a saját gyerekét ő maga világosítsa fel? Ha nem szoktatok beszélgetni, mert amikor neked igényed lett volna rá, mindig lerázott, akkor min van meglepődve, hogy nem hozzá fordultál a problémáddal? Amúgy szülőként neki is igényének kellett volna/kellene, hogy legyen a bizalmas, bensőséges anya-lánya kapcsolat. A szülő neveli a gyereket, és nem fordítva, a viszonyuk is olyan lesz, amilyenné ő alakítja.
2015. febr. 28. 21:28
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

"Még nem vagy önálló nálam pedig ott kezdődik igazán a felnőttség, ha egyedül felelősséget tudsz vállalni a következményekért."

A kérdező pont akkor és ott vállalt felelősséget a tetteiért, mikor kiszakadt a gumi és felelősségteljesen orvoshoz ment esemény utániért. Tudod elég sok tizenéves úgy áll hozzá, hogy jajj egy alkalomból hátha nem lesz baj, jajj nem megyek dokihoz, mert ó de ciki kiíratni.

Ne mond már hogy ott kezdődik a felelősség, hogy szalad anyucihoz, hogy most mi lesz. Ő önállóan megoldotta.

Kérdező, hagyd rá, majd lenyugszik, és akkor talán el tudtok beszélgetni arról, hogy mi miért történt. De most még feszült, ő is hajtja a magáét te is hajtod a magadét. Ez csak még nagyobb feszültséget generál.

2015. febr. 28. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!