Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha egy 15 éves lány...

Normális, ha egy 15 éves lány semmit nem segít otthon?

Figyelt kérdés

A lányom gimis, kollégista. Péntek délután jön haza, onnantól kezdve egészen a vasárnap esti visszautazásig csak alszik illetve a gépet nyomja. Szeretném, ha legalább egyszerű házimunkákban segíteni, például letörölgetné a port vagy kiteregetne, de ha kérem is, azonnal mérges lesz, összecsapja a munkát, s bennem ez olyan rossz érzést kelt, hogy inkább megcsinálom magam. Közben követelőzik, hogy mi legyen a kaja, mit hozzak a boltból, mert az a szomszédban van ugyan, de oda sem hajlandó átmenni semmiért.

Nagyon szeretem, szívesen készítem a kedvenceit, de ahogyan mostanában viselkedik, kicsit kiakasztó, látja, hogy hétvégenként majd megszakadok, de 5 percre sem lehet kérni, hogy segítsen. Normális ez a viselkedés ilyen korban?

2015. febr. 28. 13:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%

Az ő részéről normális, hiszen kamasz. Lázad, és az számít neki, amit a barátnői csinálnak.

A te részedről érthető, hogy szeretnéd, hogy segítsen.

A megoldást nem tudom. Annak idején én is pontosan így voltam. Igaz, nagyon kemény suliba jártam és millió különórára, általában este 7-kor végeztem legkorábban, de volt hogy csak 9-kor. A koliban állandó kimenőm volt, mert soha nem értem be takarodóra. Ezért hétvégén gyakorlatilag csak aludtam, semmit nem segítettem.

Ellenben nyáron én csináltam hétköznap mindent, hiszen akkor ráértem.

Kényszeríteni felesleges, ha nem főzöl, akkor eszik két napig szendvicset, legfeljebb még jobban felhúzza magát. Esetleg beszéljétek meg péntek este, hogy melyik nap mi lesz a feladata. A legtöbb embert azzal lehet az őrületbe kergetni, amikor úgy érzik, hogy ugráltatják őket. Például most azonnal pattanjon port törölni. Lehet, hogy ha előre tudja, hogy szombaton meg kell csinálnia, akkor magától nekiáll majd.

2015. febr. 28. 16:58
 12/30 anonim ***** válasza:
44%

Hát, ha egyszer nem otthon lakik minek dolgozzon? A boltba éppen elmehet. De téged befognak a szüleid ha mentek hozzájuk karácsonyra? Én sem takarítok már a szüleim lakásában. Régen amíg ott laktam igen, de már nem az én dolgom.

A másik meg, hogy ha az ember hazamegy családlátogatóba, most tényleg az egyik nap a hétvégéből takarítás legyen?

Biztos kamasz a lányod, és ő is tulzásba viszi a dolgot, de azért port törölni? Hát ott se lakik.

2015. febr. 28. 17:39
 13/30 anonim ***** válasza:
48%

Normálisnak normális, hisz tinédzser , meg van bombázva a hormonokkal , biológiát kéne tanítani a szülőknek...ilyenkor tök8 mit akarsz , hisztisek, dúl bennük a sok női szar és ha fejen állsz se változtatsz rajta , ha tetszik ha nem .

Arra viszont megvan minden esélyed,hogy elcseszd az elkövetkezendő időkre a kapcsolatotokat.

Ne felejtsd el, nem azért szülnek az emberek,hogy egy idő után csicskájuk meg újabb pénzforrásuk legyen és ne akard azt se megmagyarázni, hogy jobban beleszakadsz a 15 éves lányodba ,mint a 3 órábként etető, csak sírással kommunikáló pelenka"zabáló" csecsemőbe....

2015. febr. 28. 18:06
 14/30 A kérdező kommentje:

Nem a lányomba szakadok meg, hanem ami még amellett van: állatokat tartunk, apósomat gondozom, és bár nem említettem, de van mellette egy kisebb lányom is, tehát van mivel foglalkoznom reggeltől estig, arról nem beszélve, hogy gyakran szombaton is vállalok munkát. Nyáron pedig ott a hatalmas kert.

Amiket ti utolsók leírtatok, az mind igaz, és jó is lenne tényleg azt hinni, hogy ez így helyes, mert akkor megnyugodnék, hogy ez így van jól, így normális (pont ez volt a kérdésem). Csak sajnos kaptam pont ellentétes válaszokat is, tehát úgy látom, mégsem olyan egyértelmű, hogy kinek van hát igaza.

Egyes válaszolók szerint elvárható, hogy segítsen, mások szerint a kisujját se mozdítsa, akkor vagyok jó szülő, ha egyáltalán nem kérek tőle semmi segítséget. Nem lettem okosabb.

2015. febr. 28. 18:43
 15/30 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló, nagyon elgondolkodtattál. Tehát amelyik szülő elvárja egy 15 éves lánytól, hogy legalább letörölgessen a szobájában az már csicskának használja a gyermekét? Gratulálok! Micsoda szülők vagyunk!
2015. febr. 28. 18:52
 16/30 anonim ***** válasza:
27%

Csak az életkora miatt várod el, a kicsinek miért nem nyomsz kendőt a kezébe? A nagynál " elrontottad" ideje változtatni, hátha nála beválik és igazi takarítónőd lesz.

Ne a lányodon verd le ,hogy te állatokat meg miegymást vállaltál, biztos hétvégén keletkezik az a sok por amit le kéne törölnie , mi lenne veled ha haza se járna?...

2015. febr. 28. 19:14
 17/30 A kérdező kommentje:

Ember! Olvasd már el a kérdésemet, meg amit utána írtam.

Inkább megcsinálom magam, mint veszekedjek emiatt vele.

Képzeld el, a kicsi magától letörölget, és segít mindenben kérés nélkül is, imád mellettem nyüzsögni. A nagylány munkája nélkül is elboldogulunk, eddig sem evett meg a kosz, ezután sem fog.

Takarítónő? Csak a saját szemetét kérem, hogy eltakarítsa. Teregetés? Hétvégén csak rá mosok, mert akkor annyi elég is a mosógépnek.

Még a végén az derül ki, hogy rabszolgasorsban akarom tartani hétvégenként. Megnyugtatlak: kettőig alszik, aztán a gépet nyomja, szombaton is, vasárnap is.

Légyszi ne jelents fel a gyermekvédelmiseknél!!!!

2015. febr. 28. 19:33
 18/30 anonim ***** válasza:
44%
60%-al ne foglalkozz, vagy nincs gyereke, vagy maga is 15 éves lázadó tini. Teljesen normálisak az elvárásaid felé, ülj le vele, és próbáljátok normálisan megbeszélni. Amúgy nem kell du 2-ig sem aludni, fel lehet kelni 10-11-kor hétvégén is. Ha nem lehet vele értelmesen beszélni, nem változtat, akkor te is ennek arányában vedd figyelembe a kéréseit, óhajait.
2015. febr. 28. 19:58
 19/30 anonim ***** válasza:
9-es: hogy mit hiszel, teljesen magánügyed. Szöveget értelmezni azonban jó, ha megtanulsz.
2015. febr. 28. 20:08
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm 18-as válaszoló! Tényleg bolond lennék egy ilyen választ komolyan venni.

Amúgy tudom, én is hibáztam, ebben biztos vagyok, és köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, sok hasznos tanácsot kaptam. A vádaskodó kommenteket is köszönöm, bár nem igazán a kérdésre válaszoltak, de azért jó tudni, hogy mivé válhat a gyerekem, ha nem lépek minél hamarabb. És ez nem nekem lesz majd rossz, hiszen már most csak hétvégén látom, néhány év múlva pedig teljesen kirepül. Én hiszem, hogy nincs még késő.

2015. febr. 28. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!