Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám megkérdezni...

Hogyan tudnám megkérdezni anyukámtól, szabad-e szőrtelenítsek?

Figyelt kérdés
12 éves lány vagyok, anyukámal nincs vmi szoros kapcsolatunk... Vele soha nem beszéltünk szőrösödésről, menstruációról és semmiféle lányos témáról. Lehet nem hiszitek, de már nagyon szőrös vagyok: lábak, kezek, ott lent, hónaljnál már nő... Nem szeretem, sokan csúfolnak fiúk közül és nekem se tetszik ez így! Hogyan tudnám megkérdezni tőle, szabad-e szőrtelenítsek? Hogyan fogalmazzam meg a kérdést? Légyszi seg1tsetek!

2015. febr. 24. 14:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Ahogy itt leírtad. Beszélj vele, amikor kettesben vagytok. Mondd el neki, hogy már szőrös vagy és a suliban ezért cikiznek, ezért szeretnél szőrteleníteni, ahogy a többi lány is.
2015. febr. 24. 14:40
 2/13 anonim ***** válasza:

Anya, szeretnék szőrteleníteni, mert zavar, és csúfolnak is miatta.

Vagy elmész, veszel borotvát, és megoldod.

2015. febr. 24. 14:50
 3/13 anonim ***** válasza:
Miért kéne erre engedélyt kérni? 400 forintért már vehetsz egy csomag borotvát. De nem egy észveszejtő összeg az sem, ha elmész egy kozmetikushoz.
2015. febr. 24. 15:17
 4/13 anonim ***** válasza:

Ele allsz es megmondod neki, hogy anya kezdek szorosodni, es engem zavar, es erre meg ratesz egy lapattal, hogy csufolnak is.

Ertelmes szulo venni fogja a lapot, es rogton fel fogja ajanlani, hogy akkor szortelenitsetek.

2015. febr. 24. 15:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Sehogy,csak csináld.
2015. febr. 24. 15:51
 6/13 anonim ***** válasza:
28%

Ne kezdd el alapos tájékozódás nélkül, mindneképp keress egy-két idősebb nőt, akivel tudsz ezekről konzultálni, nem muszáj, hogy az anyukád legyen az!

sok helyrehozhatatlan hibát lehet elkövetni avval, ha nem a nekünk való szőrtelenítési technikát kezdjük el használni.

Pl. a borotválástól erősödhet a szőr, az elektromos epilálástól maradandó lyukak szerezhetők a bőrre, gyantázástól foltossá ritkulhat - mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik módszert vállalja be a vele járó esetleges mellékhatásokkal együtt.

Osztálytársak ellen legjobb, ha oylan ruhát hordasz, amiből nem látszanak ki ezek a részek. Ugyanis 1-1,5 éven belül a fiúk százszor szőrösebbek lesznek a legszőrösebb lánynál is, és akkor abba fogják hagyni ezt a csúfolódást.

Szóval csak emiatt nem érdemes szőrtelenítened.:)

2015. febr. 24. 17:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Én is 12 évesen szóltam először. Anyu a szőrtelenítő krémet javasolta, kipróbáltuk, nem jött be. Epillátor szintén nem, az aprót nem szedte ki, mire megnőtt meg már csúnya volt. (Oké, ma már lehet korszerűbbek a technikák. Én 14 éve voltam 12. :D )

Szóval maradt a borotva. :D Jól bevált, 3 naponta borotválok. :)

Amikor szóltam, akkor mondtam, hogy nekem se tetszik, jobban "szagosodok", és hogy a fiúk is beszóltak (nekem is). :/

2015. febr. 24. 21:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó tudni hogy rajtam kívül is vannak/voltak még lányok ilyen helyzetben. Arra gondoltam, majd akkor kezdek vele erről beszélni,amikor már rövid nadrág/rövid ujjú pulcsi hordható, akkor a legrosszabb... :)
2015. febr. 24. 21:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Őszintén, mint ahogy itt is leírtad.

Vagy csak egyszerűen vegyél egy borotvát, és oldd meg magad.

2015. febr. 24. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:

" a borotválástól erősödhet a szőr"

Hagyjuk ezt a hülyeséget! NEM erősödik tőle a szőr.

Ezt 2 okbók gondolják sokan:

1: a borotva élesen vágja el a szőrt a bőr felett, aminek a vége eredeti állapotában elvékonyodott, levágva a tövénél pedig eleve vastagabb.

2. Akkor kezdenek el a lányok szőrteleníteni, amikor kezdenek nővé válni, és az évek alatt eleve, a hormonális változások miatt több szőr nő. De NEM a borotvától, hanem élettani folyamat.

2015. febr. 24. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!