Hogyan tudnám megkérdezni anyukámtól, szabad-e szőrtelenítsek?
Anya, szeretnék szőrteleníteni, mert zavar, és csúfolnak is miatta.
Vagy elmész, veszel borotvát, és megoldod.
Ele allsz es megmondod neki, hogy anya kezdek szorosodni, es engem zavar, es erre meg ratesz egy lapattal, hogy csufolnak is.
Ertelmes szulo venni fogja a lapot, es rogton fel fogja ajanlani, hogy akkor szortelenitsetek.
Ne kezdd el alapos tájékozódás nélkül, mindneképp keress egy-két idősebb nőt, akivel tudsz ezekről konzultálni, nem muszáj, hogy az anyukád legyen az!
sok helyrehozhatatlan hibát lehet elkövetni avval, ha nem a nekünk való szőrtelenítési technikát kezdjük el használni.
Pl. a borotválástól erősödhet a szőr, az elektromos epilálástól maradandó lyukak szerezhetők a bőrre, gyantázástól foltossá ritkulhat - mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik módszert vállalja be a vele járó esetleges mellékhatásokkal együtt.
Osztálytársak ellen legjobb, ha oylan ruhát hordasz, amiből nem látszanak ki ezek a részek. Ugyanis 1-1,5 éven belül a fiúk százszor szőrösebbek lesznek a legszőrösebb lánynál is, és akkor abba fogják hagyni ezt a csúfolódást.
Szóval csak emiatt nem érdemes szőrtelenítened.:)
Én is 12 évesen szóltam először. Anyu a szőrtelenítő krémet javasolta, kipróbáltuk, nem jött be. Epillátor szintén nem, az aprót nem szedte ki, mire megnőtt meg már csúnya volt. (Oké, ma már lehet korszerűbbek a technikák. Én 14 éve voltam 12. :D )
Szóval maradt a borotva. :D Jól bevált, 3 naponta borotválok. :)
Amikor szóltam, akkor mondtam, hogy nekem se tetszik, jobban "szagosodok", és hogy a fiúk is beszóltak (nekem is). :/
Őszintén, mint ahogy itt is leírtad.
Vagy csak egyszerűen vegyél egy borotvát, és oldd meg magad.
" a borotválástól erősödhet a szőr"
Hagyjuk ezt a hülyeséget! NEM erősödik tőle a szőr.
Ezt 2 okbók gondolják sokan:
1: a borotva élesen vágja el a szőrt a bőr felett, aminek a vége eredeti állapotában elvékonyodott, levágva a tövénél pedig eleve vastagabb.
2. Akkor kezdenek el a lányok szőrteleníteni, amikor kezdenek nővé válni, és az évek alatt eleve, a hormonális változások miatt több szőr nő. De NEM a borotvától, hanem élettani folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!