Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet megkérdezni a...

Hogyan lehet megkérdezni a szülőket úgy, hogy ne akadjanak ki?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok ! szeretnék a hétvégén elmenni barátomék és ott aludni, mivel falunap lesz. A szüleim eddig nem engedték meg, hogy itt aludjon, de már voltunk együtt sátorozni és tudták, hogy együtt alszunk. Elég konzervatív felfogásuk van ! Nemtudom, hogy hogy kérdezzem meg őket, félek a reakciójuktól !

#akadni
2014. aug. 11. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha 18 évesen félsz megkérdezni valamit a szüleidtől, akkor meg is érdemled. Ha már elmúltál 18, egyébként sem tilthatják meg, hogy ide vagy oda menj.

Gondolom a barátodnál ott lesznek a szülei, így, ha ők belemennek, akkor az gondolom a te szüleidre nézve is hat. Ha meg már voltatok sátorozni is, akkor miért ne engednék meg, hogy ott aludj?

Ha értelmesen, higgadtan, felnőtthöz méltóan megkérdezed őket és megbeszéled velük, akkor hidd el, könnyebben belemennek, mintha 15 évesként sumákolsz, vagy látványosan nem mered megkérdezni.

2014. aug. 11. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:
27%

Jó ez a 18 vagyok, nem tilthatnak semmit. Igen, de nem kötelesek eltartani se. (Hacsak nem vagy egyetemen nappalis, de ez most lényegtelen)

Megkérdezed szépen, illedelmesen, aztán kapsz egy igent, vagy egy nemet, ha szerencséd van, még egy magyarázatot is.

Ha nem engedik meg, annak oka van.

2014. aug. 11. 15:10
 3/6 A kérdező kommentje:
De az sem normális ha ennyire rám telepednek.. minden házimunkát elvégzek amit kell, mindig szófogadó vagyok, mindenben segitek. Úgyérzem ennyit már megkellene, hogy engedjenek !
2014. aug. 11. 15:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy nem tilthatnak meg semmit, csak én tisztelem a szüleimet és nem vagyok az a tipus aki elkezd velük ordibálni.. csak már egy idő után nállam is elszakad a cérna, nem szeretném megbántani őket.
2014. aug. 11. 15:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szuleidet az zavarja, hogy mit mond majd a falu, meg a fiud szulei ha nalad vagy a fiunal alszotok. Azt, hogy satorban is megtortent, meg mashol is, es tudjak, az nem zavarja oket, mert a falu nem tud rola.
2014. aug. 11. 15:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez valóban így van, sajnos. de mit tudnék tenni? hagyjam annyiban az egészet?
2014. aug. 11. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!