A ti családotokban mennyire érvényesülnek a gyerekjogok?
miről beszélsz? milyen lánynak?
milyen jogokra gondolsz?
6. §
(1) A gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, jólétét biztosító saját családi környezetében történő nevelkedéshez.
Megvan
(2) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy segítséget kapjon a saját családjában történő nevelkedéséhez, személyiségének kibontakoztatásához, a fejlődését veszélyeztető helyzet elhárításához, a társadalomba való beilleszkedéséhez, valamint önálló életvitelének megteremtéséhez.
Megvan.
(3) A fogyatékos, tartósan beteg gyermeknek joga van a fejlődését és személyisége kibontakozását segítő különleges ellátáshoz.
Nincs ilyen problémánk.
(4) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatások, valamint az egészségére káros szerek ellen védelemben részesüljön.
Megvan.
(5) A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással - fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal -, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez.
Megvan.
(6) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a közszolgálati médiákban fejlettségének megfelelő, ismeretei bővítését segítő, erőszakmentes, a magyar nyelv és kultúra értékeit őrző műsorokhoz hozzáférjen.
Nos, külföldön élünk, a magyar nyelv és kultúra nem játszik nagy szerepet.
mire gondoltál amúgy?
Miért csak a gyerek jogairól beszélsz, a kötelességeiről miért nem?
A kettő nagyon szorosan összefügg!
Akkor tarthat mindenki igényt a jogaira, ha tisztességesen teljesíti a kötelességeit is!
Nem azért pontoz le titeket a többi válaszoló, mert nem tetszik nekik, hanem mert nem HASZNOS, mivel nem a kérdésre válasz.
Megtanulhatná már néhány csekély agyi kapacitással megáldott válaszoló errefelé, hogy a saját preferencia nem függ össze a hasznossággal.
Vélemény többféle van, és ha nem pl tudományról vagy hasonló egzakt dologról van szó, akkor az hasznos.
Ez nem fészbukos lájkgomb.
Tetszik vagy sem, ha arról kérdeznek, milyen jogai vannak a gyerekeidnek, ha elkezdesz témán kívül kötözködni, az nem lesz hasznára a kérdezőnek. Ennyi erővel ideírhatnám, hogy szeretem a meggyes rétest, az sem lenne semmivel hasztalanabb.
A kérdésre válaszolva:
Milyen jogokra gondolsz?
Törvénybe fektetett emberi jogokra, vagy előre lefektett, szülő-gyermek kapcsolatban előforduló kompromisszumokra?
Csak mert hiába nem tetszik a sok porosz nevelőtisztnek itt, a törvénybe fektetett jogokat mindenki köteles betartani, akkor is, ha nem teljesítette a gyermek a kötelességét. Ergo nem vonhatom meg tőle a vacsorát és verhetem meg mert nen rakott rendet, vagy mert rossz jegyet kapott. Sajnálom, lehet a törvénnyel vitatkozni.
Az egyéni kiváltságok és plusz jutalmak meg már egy más kérdés
Nem kell kiforgatni ám amit írtam, ami a következő:
Nem verheted meg vagy vonhatod meg tőle a vacsorát mert nem rakott rendet vagy mert rossz jegyet kapott.
A verés nem pofon, az indokoknál meg ott van két példa, nem arra gondoltam, hogy hisztizik a kaja miatt.
Bár szerintem egy gyereknél is el lehet fogadni, hogy van 2-3 olyan étel, amit utál, ők sem mindenevőek. Már rég nem vagyok gyerek, de ember legyen a talpán, aki rám kényszeríti, hogy mondjuk májat egyek :) Szerintem a gyerekeknél is elnézhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!