Nem dolgozó, különélő egyetemista gyerekednek mennyi pénzt adsz havonta?
Tehát amiből fizeti a rezsit, az étkezéseket, öltözködést, szórakozást.
Egy 18-19 éves lány/fiú mennyiből tartja fent magát?
7,9.
Én meg neked szeretnék gratulálni, hogy olyan tök jó az értékrended, hogy elnézed, hogy a szüleid nélkülöznek vagy miattad túlóráznak.
Mert 60-ból ki lehet jönni...csak épp vannak olyanok, ahol 2 gyerek van és akkor már nem olyan könnyű.
És akkor ilyen naiv ember, mint te kap magas ösztöndíjat, aki a saját helyzetén túl nem lát mást....
#5: mikor jártál suliba? 3000-ből már a kínainál sem kapsz pólót, 4000-ért pedig nem osztogatnak cipőt?
Nekem kajára/bkvbérletre 30 000 Huf-ot és albérletre 30 000-et adtak (rokonnál laktam, csak a rezsibe fizettem). Kivéve akkor, ha éppen volt valami diákmunkám, mert akkor nem fogadtam el. 7 éve végeztem, szóval, ma már tuti több pénz kell 60e HUF-nál.
Annó, én is 100-al indultam. Aztán szépen csökkent ahogy fogyott a pénz.. :)
Egy szobabérlet 50 alsóhangon. A kajám az egyetemen kb. 30-40 körül volt. Plusz a BKV bérlet. Szóval a 100 reális. Persze ha otthonról szerez kaját, meg kap szülinapjára is pénzt, meg nyáron alacsonyabb a rezsi, meg kap egy kis ösztöndíjat, stb. esetben azért kevesebb is elég. Húgom most pl. nagyon jó árban lakik, 35-ért, és a kajája is csak 15-20 körül van. Otthonról néha kap kaját. Szóval ő végül is 50-ből megvan.
15-ös!
Te a sok ösztöndíj mellett kaptál támogatást otthonról is?
Első évben 30 ezret, a másodiktól 20-at, mert akkor már a húgom is egyetemista lett. Ezen felül ösztöndíj, szoctám.
Ez a pénz persze nem elég, úgyhogy kellett még diákhitel vagy munka is mellé. De ennyit tudtak adni, ez is több, mint a semmi. Tavaly találtam jól fizető, rugalmas munkát, úgyhogy most már semmit nem kapok.
A megélhetésre szerintem 80-100 ezer kell, persze attól is függ, mennyibe kerül a lakhatás. De ebből már lehet öltözködni, szórakozni is. Kollégiumban talán kicsit olcsóbb, bár most már ott is hatalmas különbségek vannak. Egyébként érdemes ösztönözni, hogy az első év után vállaljon munkát, és nem csak az anyagiak miatt: egy jobb nevű cégnél végzett, vagy esetleg szakmaközeli munka elképesztően jól mutat diploma után az önéletrajzában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!