Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 evesen ugy erzem vege az...

17 evesen ugy erzem vege az eletemnek?

Figyelt kérdés
Anya tavaly meghalt. Amikor kiderult, hogy beteg apa becsajozott. Miutan meghalt elvette ezt a not, aki utal engem. Idekoltoztunk apa uj felesegehez es a gyerekeihez, mert ez a lakas nagyobb. Az o 3 gyrekenek es apaeknak sajat szobajuk van, en a kanapen alszom amit kihuzni se lehet, igy gyakorlatilag fel eve az oldalamon alszom, egesz nap leszakad a derekam, akarmit csinalok. Aludni se aludtam ki magam azota, mert ha barki jon ki wcre vagy barmi a fejemen gyalogolnak at. A mostohatestvereim bantank, beszologtnak, minap a fehernemuimet szetszortak, a pipereimet kiontottek tobbszor is. Nincs egy arva zug se ahova elvonulhatnek tanulni vagy barmi mert nincs szobam, nincs csond a nappaliban soha, mert megy a tv, beszelgetes, videojatekok stb. Apa se szret azota. Lekezelo velem, eltol magatol,csak megturi a jelenletemet. Mostohaanyam gyulol, megmondja mindennap, hogy alig varja hogy eltakarodjak, apa nem szol ra ha igy beszel velem. A mostohatesoim renszeresen megalaznak, ha meg merem magamat vedeni, meg van mondva hogy eltakarohatok, ha nem tetszik. Minap kikaptak a kezembol anya nyaklancat es elszakadt addig dobaltak. Sirva felloktem a mostohtesomat, mire apa hazaert, megtudta es ugy megutott, hogy elestem. Nincsenek nagyszuleim, aki rokon van nem fogadna be. Csak jovore erettsegizem, tovabb akartam tanulni, de igy hogy? Hianyzik anya, gyulolom ezt az ocsmany not meg a gyerkeit.

2015. febr. 9. 08:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
sok fontos és jó tanács van itt! az is, hogy valamelyik tanárral beszélj, lehet, hogy kollégiumba tudsz menni
2015. febr. 9. 13:32
 12/20 A kérdező kommentje:
Lany vagyok amugy. Az a baj, hogy nem tudok apval beszelni. Miota ismeri mostohaanyamat, engem nem szeret. Van, hogy csak koszonok neki reggel es nem valaszol, csak elmegy melettem. Vagy pl. az etkezoasztal el lett tolva, mert atrendeztek a szobat, igy csak szeket lehet kore rakni, es amikor megkerdeztem vacsora elott, hogy en hova uljek, azt mondta, hogy majd eszem kesobb, mikor mondtam, hogy sajog a hatam a kanape miatt, majdnem megutott, hgy akkor mivan? Oruljek, hogy van hol aludni. Es ezek mind 4szemkozt voltak, normalis hangnemben mentem oda hozza. A lakas ahol harman laktunk meg anno berelve volt. Van 1 db nagybacsim akit ismerek, de nem tud mit csinalni mondta. Nincs naluk hely es kevset keresnek, ezert nem tudnak befogadni. Pecsett lakunk amugy, itt szerettem volna egyetemre menni, de kollegiumba nem mehetek ugy ha itteni vagyok. Gyamugy mit csinalna? Nem akarok balhet :(
2015. febr. 9. 14:24
 13/20 A kérdező kommentje:
*5 szeket
2015. febr. 9. 14:25
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
de elképzelhető, ha ilyen rossz a helyzet, hogy kollégiumot kapj. Van olyan tanár, akihez bizalommal tudnál fordulni? Talán tudna ebben segíteni.
2015. febr. 9. 14:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém:( Mindenre van amúgy megoldás, feladni nem kell, persze így nehéz, hogy gyakorlatilag még gyerek vagy és nem számíthatsz a felnőttekre. A nagybátyád hol lakik? Ha csak annyit tudna majd segíteni, hogy átjelentkezz hozzá, ha nem pécsi, akkor talán kaphatnál kollégiumot.

Én is azt mondom, beszélj egy tanároddal, akiben megbízol. Van ilyen?

Amúgy jó tanuló vagy? Mikor leszel 18?

2015. febr. 9. 15:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Huh, bocsánat, valamiért fiúnak gondoltalak, fogalmam sincs, miért. A 7-es válasz az enyém, és akkor minden marad, csak a kedves lányt helyettesítsd be kedves fiatalemberre! Fel a fejjel! :)
2015. febr. 9. 18:55
 17/20 A kérdező kommentje:
Jo tanulo voltam. mivel kb. egyszerre erunk haza a mostohatesoimmal a sulibol, nem igazan tudok tanulni sajat szoba hijan, mert leulnek kanapera enni, xboxozni, tvzni, ordibalnak. Mire ok mennek tanulni apaek hazajonnek, megy a fozes, maszkalas, tvzes. A suli konyvtar csak 5ig van nyitva, neha 4ig vannk oraim, nem lennek beljebb vele.
2015. febr. 9. 20:09
 18/20 A kérdező kommentje:
A tobbiek szobjba meg nem mehetek be ugye.
2015. febr. 9. 20:10
 19/20 anonim válasza:
100%

Nagyon sok hasznosat elmondtak az előttem szólók,nem is tudok mit mondani,pedig töröm a fejem.Elcsuklik a hangom és jön fel a gombóc a torkomban,ha belegondolok a helyzetedbe.Ha ez így igaz ,ahogy elmondod .szerintem is jó lenne gyámügyessel beszélni,de csak akkor ,ha valami belátható eredménye lehetne.Mit tud segíteni egy gyámügyes úgy,hogy ne legyen még rosszabb a helyzeted ?Esetleg bevisznek egy gyerekotthonba ? Isten őrizz,annál még ez is jobb,ami most van.

Pont abban a korban vagy ,amikor érzékeny vagy az ilyen dolgokra és jó lenne egy kis sarok ,ahova elbújhatsz és kisírhatod magad.Valahogyan az alvást kellene először megoldanod,mert a kialvatlanság már önmagában óriási probléma.Lehetséges,ha az alvásproblémád megoldódna,már más színben látnád a világot.Nem lehetne valamit csinálni azzal a pamlaggal ?Sztem az a baja,hogy túl puha és nem tartja meg a gerincedet ,valami deszkát kellene alá tenni.

Barátod van ?Fiúra gondoltam.Előbb ,utóbb ez jelentheti a megszabadulást ettől a negatív környezettől,ha a barátodhoz tudnál költözni,az ő szülei biztosan megértők lennének.Nem tudom mit kellene csinálni,kitartás kislány !!Bármi van írj ide vagy magánban ,vagy ,ha csak el akarod mondani a bánatodat .

2015. febr. 10. 11:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérj egy matracot vagy egy futont. Annyit csak nem tagadnak meg tőled.

És van kertetek? Mégha pici is. És tudom télen nem de a többi évszakban kimehetnél oda tanulni.

Majd pályázz meszi egyetemet.

2015. febr. 10. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!