Miért akarja belém beszélni az apám, hogy nekem milyen stresszes az életem?
Az utóbbi fél/egy évben kiderült, hogy vannak egészségügyi problémáim. Egyrészt a pajzsmirigyemmel, és most már a cukor is gyanús, de az még nem bizonyosodott be. Apám kezdettől fogva azt mondogatja, hogy nincsen nekem semmi bajom, vagy ha mégis, akkor az a stressztől van. Merthogy neki volt ismerőse, aki a stressz miatt lett cukorbeteg. De egyáltalán nem élek stresszesebb életet, mint bárki más, egyetemista vagyok, mellette diákmunkázom, nem vagyok egy vállalatigazgató, akin cégek sorsa múlik. Egyszerűen nem értem, miért akarja mindenáron belém beszélni, hogy én milyen stresszes vagyok, merthogy már gyerekkoromban is olyan érzékeny voltam. És az orvosok hülyék, csak bajokat akarnak találni, hogy vigyem nekik a sok pénzt. Mire jó ez, valaki elmagyarázná?
22L
Ha nem stresszes vagy, akkor a tested "működik" rosszul, mert ilyen tüneteket produkál.
Ezt pedig apukád nem akarja felfogni, mivel nagyon fiatal vagy és nem érti meg, hogy ilyen idős korban is lehetsz beteg.
Pedig lehetsz, tudom,
mert én is 22L vagyok :)
Az orvosok természetesen nem hülyék, nem bajokat akarnak találni.
De attól még simán lehetnek a problémáid pszichoszomatikusak. Valószínűleg sok olyan betegségnél megvan a lelki eredet, aminél ma nem is gondolnák.
És igen, egyszerűbb gyógyszert adni a panaszra, mint kideríteni, hogy milyen - esetleg mélyen eltemetett - konfliktusok okozzák a panaszokat.
Ha egy 22 éves egyetemista lánynál hirtelen előjönnének ilyen betegségek, én is föltenném a kérdést: mi okozta ezt? (Pláne, ha a fölmenők között nem volt ilyen betegség.)
Apád mindent jobban akar tudni azért.
Ne hallgass rá,mert akkor tényleg csak stresszes leszel :)
Életmódváltással le fog menni a cukrod,ha baj van,illetve pajzsmirigy miatt nagyon minimalizáld a szénhidrátbevitelt és kardiózz!
Nem gondolod hogy egy ideig inkább az egészséged helyrehozásával kellene foglalkoznod a karrier helyett? Nyomulni mindig lehet, de egy olyan szervezet aki a saját problémáit nem tudta megoldani, a karrierben is csak tized annyit fog tudni nyújtani.
Az előzőek amúgy jól leírtak mindent.
Csak nem bika a csillagjegyed? :D Persze lehet hogy nem valamilyen föld jegyű vagy de nekem valamiért ez ugrott be rólad..
Amúgy talán azért mondta ezt apukád mert látja rajtad amit te magadon nem látsz, stressz az nem csak vállalatigazgatóknál fordul elő, sőt nekik már megvan minden lehetőségük kezelni azt.
Talán azt látja hogy hajtasz vagy ki tudja, persze nem kell rá hallgatni ha te nem úgy érzel, de az már elég riasztó hogy ilyen szintű egészségügyi problémák mellett is még nem kötelezted el magadat saját a saját magad egészsége mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!