Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ilyen szülő hogy várhatja...

Az ilyen szülő hogy várhatja el a "gyerekétől", hogy öregkorában támogassa?

Figyelt kérdés

Rokonunk mesélte, hogy mi volt.

A "gyerek" most 34 éves, az apuka 69.

És rokonunk mesélte, hogy az apuka soha nem akarta a gyereket, nem foglalkozott vele, egy csepp szeretetet sem adott neki soha. Elválni ugyan nem vált el, de vagy szépen levegőnek nézte a gyerekét, vagy éreztette vele, hogy csak egy kolonc a nyakán, egy megtűrt személy. Sajnálom a gyereket, de már felnőtt, elköltözött, családja van. A szülei elváltak.

Apuka 69 éves, nehezen tudja ellátni magát, így hirtelen eszébe jutott, hogy van egy fia. Elment hozzá, hogy segítséget kérjen tőle. A fia meg "nekem nincs apám, tűnjön el innen" kijelentéssel rávágta az ajtót.

Természetesen apuka fel volt háborodva, mert milyen dolog az ilyen, amikor ő "FELNEVELT" egy gyereket.

Őszintén szólva komolyan nem értem. Ha nem adott neki egy csepp szeretetet sem, nem is akarta, és éreztette vele, hogy csak nyűg a nyakán, akkor hogyan várhatja azt el, hogy majd a "gyereke" idős korában támogatni fogja?

Vagy csak én nem értek ezzel egyet?

Az anyuka teljesen megérti a gyerek álláspontját.

Ti mit gondoltok erről az esetről?

Tudtok ehhez hasonlókat? Miért hiszik azt egyesek, hogy annyi bőven elég, ha "megcsinálom" a gyereket? (nem provokálásnak írtam ki a kérdést)

2015. jan. 31. 16:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

Megértem a "gyereket". Én személyesen ismertem olyanokat gyerekként (együtt "játszottunk" a kerítésen keresztül, ma már nem lakik ott senki), akiknek alkoholisták voltak a szüleik. Persze, fedél volt a fejük fölött, meg volt valami rongy, amit magukra vehettek ruha címszóval, meg némi étel, de szerencsétlen gyerekeket folyton verték, és italért szalajtották (falun volt, ahol mindenki ismer mindenkit, olyan, hogy ellenőrzik a boltot, eladnak-e italt gyereknek, felejtsétek el).

A biológiai meg szabályok szerinti szülőség (fedél, étel, valami ruha) nem igazi szülőség, a gyerek nem egy gép, érzései vannak, fáj neki, ha folyamatosan és alaptalanul bántják, tettekkel, szavakkal vagy semmibe vétellel akár, igen, ez mind fáj, és felejteni baromi nehéz vagy szinte lehetetlen, és sokaknak rányomja a bélyegét a keserű gyerekkor a későbbi életére, felnőttként is.

2015. jan. 31. 17:25
 12/20 anonim ***** válasza:
16%
Valahogy annyira hihetetlen nekem amikor írják hogy egy szülőnek csak rossz tulajdonságai vannak. Tényleg így élnek családok hogy egy szép emlékük nincs a másikról? Nem az extrém esetekre gondolok.Csak ilyen esetekben ha a szülővel történne valami nem lenne lelkiismeretfordulas hogy meg sem próbálta megbeszélni a kapcsolatot. Na mindegy le lehet nullazni.
2015. jan. 31. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
#12, sajnos van ilyen, még ha nem is minden család ilyen, de akadnak problémák, problémás esetek, más-más helyzetek. Mesélhetnék én is, kicsit irigylem a boldog családokat, mindenhol vannak problémák, de nem egyforma mértékűek, nem örülök a szituációnak, én próbálok megoldásokat találni, amíg lehet, és tanulni belőle, és másképp csinálni majd, ha nekem lesz családom.
2015. jan. 31. 17:46
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Örülök, hogy mégsem törte meg annyira a gyereket, hogy lábtörlő legyen belőle. Van úgy, hogy az ember nem veszi észre, milyen önző volt.
2015. jan. 31. 17:49
 15/20 anonim ***** válasza:
37%

#10-esnek:

Tudod, akármilyen hihetetlen szülőnek lenni sem könnyű. Sokszor lehetetlen meghatározni azt baromi keskeny középutat, ahol a kecske is jóllakik, meg te is...

Most képzeld el az apát. Vagy dolgozik éjt nappallá téve, vagy veled játszik, veled törődik. Ha ez utóbbit választja, hamar megkapja tőled a lúzer jelzőt, mert egy nyamvadt iPhon6-ost se tud neked venni, padig a Kovács Jóskának már két hete olyan van.

Ha az első verziónál marad, nem kamaszkorban, hanem felnőtt fejjel haragszol rá. De jól szinte semmiképpen nem tud kijönni a történetből.

Nem védeni akarom, bár mi tagadás, én is elkövettem azt a hibát, hogy másod-meg harmadállást is vállaltam. (Akkoriban még lehetett.) De látni kell, hogy minden apa egyfajta kényszerpályán mozog.

2015. jan. 31. 18:06
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

*hihetetlen, szülőnek

**pedig

2015. jan. 31. 18:09
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindegy, hogy nincs időd a gyerekedre, vagy tüntetően gyűlölöd.
2015. jan. 31. 18:21
 18/20 anonim ***** válasza:
96%

Miután elváltak a szüleim, az apám egy utcával odébb költözött, vissza a szüleihez. Folyamatosan eljártam hozzá meglátogatni 9 éves koromtól egészen 15 éves koromig. Nem foglalkozott velem, sokszor elment otthonról, mikor megérkeztem hozzájuk, hogy majd jön, ő most megy fröccsözni a munkatársaival, meg most viszi a nőjét bevásárolni stb. Mikor együtt voltunk, nem kérdezett meg semmiről, én próbáltam 9-10(!) évesen kérdezgetni, hogy milyen a munkahelyen stb. hogy valamiféle kommunikáció mégis legyen, válaszolt is, de nem kérdezett vissza semmit, hogy "na, és veled mi van, mi volt a suliban", egyebek. Aztán mikor a sok éves sírás után (mert mindig sírva mentem haza tőle), meguntam a helyzetet, elhatároztam, hogy elég volt, többet nem megyek, majd megkeres, ha akar. Hát, azóta sem keresett. Viszont visszahallottam a faluból, hogy elmondása szerint én egy hálátlan, telhetetlen gyerek vagyok, mert nem is keresem, pedig a fiatalabbnak kell az idősebbet keresnie és hogy rendszeresen fizeti a gyerektartást, ő adja a számba a kenyeret.

Szóval, Kérdező, ő is csak megcsinált, aztán mikor nem úgy alakultak a dolgai, mint ahogy tervezte (elvált), akkor már így köddé is váltam a szemében. Én nem tekintem apámnak egyébként, csak biológiai apámnak. Nevelőapám viszont szívét-lelkét mindig is kitette értem és nagy büszkeséggel mesél rólam mindig mindenkinek. :)

2015. jan. 31. 19:33
 19/20 anonim ***** válasza:
89%

10 vagyok

15! "Vagy dolgozik éjt nappallá téve, vagy veled játszik, veled törődik." Nem gondolod hogy ezt egy kicsit eltúloztad?

Szerintem nem csak ez a verzió van, hogy vagy dolgozik, vagy velem törődik. Az édesanyám is dolgozott mégis tudott velem törődni, nem arról beszéltem hogy most úsztunk a pénzben, mert nem. csak arról hogy szerintem sok férfi úgy gondolja hogy ha a munkahelyen teljesít, megfelel, az a minden. És nem gondolja hogy a gyerekeinek több mindenre van szüksége. Valamennyi időt minden apa tölt otthon, még ha keveset is, és azt lehet szeretetben, vagy szeretetlenségben.

és én az apámtól az utóbbit kaptam.

És mostmár ő is rájött erre, de már késő.

2015. jan. 31. 19:41
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Na, igen, utolsóval egyetértek. Az én anyám 3 műszakban dolgozott egy gyárban, túlórázott hétvégente, hogy megéljünk, ugyanis az apámtól kapott gyerektartás, hát hogy is mondjam, röhejes kis összeg volt. Mégis, ha fáradt is volt anyám és kedvtelen is, akkor is kikérdezte a leckét, akkor is beszélgetett velem, társasoztunk, mesét olvasott, együtt főztünk stb.

Mellesleg soha nem rótta volna fel, hogy van kaja, meg ruha a szekrényben, mi kell még, mert az alap! Ő vállalt gyereket, nem én akartam megszületni és érdemben gondoskodott rólam mindenféle szempontból.

2015. jan. 31. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!