Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet tovább édesanya...

Hogyan lehet tovább édesanya nélkül élni?

Figyelt kérdés

Édesanyám ma átlépte a Mennyország kapuját. 26 éves nő vagyok és világéletemben féltem milyen lesz, ha egyszer meghalnak a szüleim.

Hogyan tudom feldolgozni és folytatni tovább az életem?

2015. jan. 27. 18:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Én 13 hónapja veszítettem el édesanyámat. Édesapám sem él már, húgom és én maradtunk egymásnak. Felnőttek vagyunk már, testvéremnek családja is van.

Az elmúlt hónapok egy kicsit enyhítettek a fájdalmon, szóval az idő tényleg segít - de nem lehet sürgetni, hogy begyógyuljanak a sebek.

Mindenképp adj lehetőséget és időt magadnak a gyászra. Sírj, beszélj róla, ha úgy érzed hogy ezt kell tenned. Foglalkozz az édesapáddal is, de saját magadat se hanyagold!

A hogyan tovább?-ra az élet megadja a választ, egyszer majd észreveszed, hogy egy kicsit már jobban vagy - de lehet, hogy az csak hónapok múlva lesz, vagy egy év múlva. Nem lehet előre tudni.

2015. jan. 27. 19:20
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
Elsírtam magam most, hogy olvastam ezt a kérdést és a válaszokat. :( Borzasztó lehet(ett) mindenkinek. Nekem még él anyum szerencsére, én 42 éves vagyok, ő 72... és annyira, de annyira félek ettől a "pillanattól" én is. Ahányszor ránézek, mindig elkap a sírás, (pedig egyelőre jól bírja magát szerencsére)... mert egyszerűen nem tudom el se képzelni, hogy lehet ezen túljutni. Részvétem mindenkinek, aki ebben a cipőben jár.
2015. jan. 27. 22:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Pár hónap híján 3 éves voltam, amikor anyukám meghalt. Áprilisban lesz 17 éve. A mai napig nem sikerült feldolgoznom. Nagyon hiányzik és örökké vérző seb marad.

19/l

2015. jan. 27. 23:36
 14/15 anonim ***** válasza:

5 voltam, amikor édesapám meghalt, ő volt a mindenem, semmit nem csináltam nélküle, nem tudom feldolgozni, kezdetleges bipoláris depresszióm van, es rettegek a jövőtől, a kapcsolatok kialakításától

Édesanyámért az életemet adnám!

2015. jan. 28. 00:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Én az apukámat vesztettem el 7 éves koromban, és csak sokkal később, úgy 15 éves koromban volt egyszer egy álmom, vagy látomásom, az, hogy ott áll az ágyam mellett. Nem tudom, mi történt akkor, lehet, hogy tényleg visszajött, bár az ilyesmiben sokan nem hisznek. Föl akartam kelni, hogy megöleljem, de valahogy nem mozdult a testem, és akkor mondta, hogy mindig vigyázni fog rám, és elment. Akkor ültem föl, nagyon sírtam, és tökéletesen meggyugodtam, mert éreztem, hogy most a valóságot láttam, hogy ő tényleg tovább él valamilyen formában. És mindig van, és mindig lesz. Nehéz erről beszélni, de én ezt éltem meg, és azóta máshogy gondolok a halálra, és már nem félek, mert érzem, hogy valójában soha senkit nem veszthetünk el. Kívánom Nektek mind, kedves Kérdező és Válaszolók, hogy Ti is találjátok meg ezt a békét.
2015. febr. 2. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!