Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha én ki akarom hagyni az...

Ha én ki akarom hagyni az életemből ezt család alapitosdit akkor mért kell a szüleimnek folyton ezzel kínoznia?

Figyelt kérdés

Van bőven mit csinálnom pl munka fősuli és egyébként meg nem kívánok lemondani a mostani kényelmes életemről és nekem ez nem hiányzik.

Más is van így ezzel ?

27 F

2015. jan. 16. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%

Igen, ismerek néhány ilyen "énközpontú" embert, de inkább nőben. Szerintem önzők vagytok, csak saját érdekeiteket nézitek, nem vagytok képesek áldozatot hozni másért, például a leendő gyermekeitekért. Ha így érzel, nem is kell erőltetni az "átlagos" életet.

Szüleid pedig azért kínoznak, mert ez nekik nem normális viselkedés. Amúgy tényleg nem az, de kezd elterjedni sajnos.

Tapasztalatom szerint az ilyen embereknek kellemetlenek és elviselhetelenek, csak saját "elvtársaikkal" értik meg egymást.

2015. jan. 16. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
13%
Az ilyen embereket hívják úgy, hogy "nagy gyerekek".
2015. jan. 16. 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

Jaj, megjöttek az ősanyák... menjetek már vissza a barlangba, légyszi.

Kérdező: a te életed, te döntésed. Mivel nem bánt másokat, köze sincs hozzá másnak. Anyukádék biztosan nehezen fogják megérteni, mert szeretnének unokát, stb, de végső soron a dolog a te kezedben van, az ok pedig mindegy, és nem tartozik másra.

2015. jan. 16. 10:51
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Azért mert a szüleid szeretnék látni az unokáikat, szeretnék látni hogy révbe értél, hogy családod van hogy "szaporodsz", és ösztönből fakadóan, tudat alattijuktól vezérelve látni szeretnék hogy az ő génjeiket tovább viszi valaki.
2015. jan. 16. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Önzőség?

Szerintem nem az. Önzőség, ha csinál egy gyereket, hogy a szülei befogják, és aztán otthagyja/nem foglalkozik vele/elhanyagolja/utálja és ezzel sérüléseket okoz a gyereknek.

Én szeretnék gyereket pár év múlva, imádom a kicsiket és alig várom, hogy odajussunk és babázhassak, figyeljem, ahogy cseperedik, tanítgassam stb. stb. De elhiszem, ha valakinek ez nem kell. És igen, most még élvezem, hogy nincs. Hogy ha úgy tartja kedvünk a párommal, akkor éjjel elmegyünk sétálni egyet kézenfogva. Ha akarunk elugrunk egy moziba munka után, és nem kell rohanni a gyerekért. Hogy ha elutazunk, akkor bármilyen vad ötletünk lehet, nomád szállástól a barlangászatig, mert csak magunkért vagyunk felelősek.

Nagy változás lesz, és igen, biztos vagyok benne, hogy egy csomó minden hiányozni fog a mostani életemből. Szóval tökre megértem, ha valaki mégis úgy dönt, hogy család nélkül akar élni.

Más kérdés, hogy az élet hosszú még, kedves 27 éves férfi kérdező. Sok minden jöhet.

Egy viszont fontos, hogy a kapcsolataidban ezt mindig kezeld őszintén, ne hitegess senkit azzal, hogy majd, majd...

2015. jan. 16. 10:56
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Bírom, hogy egyesek milyen alja stílusban tudják a saját igazukat nyomni másokra. Mások máshogy gondolják, kedves kommentelők, ez megvan?

Kérdező, ne foglalkozz a barlanglakókkal, valóban a te döntésed, arról nem is beszélve, hogy fiatal vagy, eljöhet az a kor, hogy a kényelmes életedbe igenis hiányzik a család. Tudom, most nehéz elképzelni, de benne van a pakliban. Normális, ha 27 évesen még nem ezen pörögsz. Láttunk már olyat, hogy ez a gondolkodás nem változott, és olyat is, hogy igen, ez egyénenként változik. Lehet, hogy ha megismered életed nőjét, másképp kezdesz gondolkodni, lehet, hogy nem. Te döntésed, te életed. Lehet, hogy mindig lesz egy-két paraszt, aki (hogy a saját döntéseit igazolja), ezt kikéri magának, de nincs joguk.

A szüleiddel pedig beszélgess el arról, hogy egyelőre ezzel hagyjanak.

2015. jan. 16. 11:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul tök érthetetlen a szülők részéről is a dolog, elvégre még csak nem is nőről van szó, akinél a kor sokat számít. Egy pasi negyvenvalahány évesen is nyugodtan vállalhat gyereket.
2015. jan. 16. 11:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Azért látom van aki egyet ért köszönöm és nem nem foglalkozom velük.
2015. jan. 16. 11:20
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ezen még van időd gondolkozni, nem tudom, miért sürgetnek a szüleid.

Én azt is megértem, ha valaki nem akar gyereket, én sem akarok.

A szülők nyilván örülnének az unokának, vagy azt hiszik, később hiányozna egy gyerek az életedből. De ez nem az ő döntésük, hanem a tiéd.

Engem apukám szokott még macerálni azzal, hogy mikor lesz már gyerekem, nem nagyon érti meg, hogy már lassan a 40-hez közelítek, én már nem fogok szülni.

2015. jan. 16. 11:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg anyádnak, hogy te egy olyan nővel szeretnél családot alapítani, aki legalább olyan jó, mint ő, de sajnos még nem találtál ilyet.
2015. jan. 16. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!