Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák ellenőrzitek gyermekei...

Anyukák ellenőrzitek gyermekeitek? Visszanézik a számitógépben az előzményeket?

Figyelt kérdés
Elsősorban szülők véleményére volnék kiváncsi. Mennyire biztok gyermeketekben? Milyen oldalt látogatnak. Visszanézik az előzményeket?
2015. jan. 8. 22:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%
Tudok olyanokat is ahol a szülők elolvassák a 13 éves lány facebook beszélgetéseit, sms eit, és az náluk természetes egy boldog család. Persze vannak viták hisztik de teljesen jól élnek a gyerekük és jóban vannak a szülőkkel.
2015. jan. 8. 22:10
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem tök fölösleges mivel ha van egy kis eze a gyereknek törli az előzményeket vagy használ inkognitóablakot :DD Meg egyébként se tartom normálisnak hogy ennyire nem bíznak a gyerekben.

14F

2015. jan. 8. 22:16
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
nem. Minek? Ha akarja, úgyis el tudja titkolni.
2015. jan. 8. 22:26
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Anyukámékkal külön gépet használtunk, sose használták az enyémet. Különösebben nem is értenek hozzá, szóval olyan mélységekig nem hiszem, hogy tudtak volna menni, hogy utánam nyomozgassanak. Szerencsére erre nem is volt szükség, remek bizalmi kapcsolatban állok a szüleimmel a mai napig, és ez már gyermekként illetve kamaszkorban is így volt. Mindent elmondhattam nekik, nem voltak tabu témák, és mindenben segítettek, tanácsokat adtak, ha kértem. Így nem sok meglepetés érte volna őket, ha belenéznek a gépembe.
2015. jan. 8. 22:26
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Soha nem nézték vissza az előzményeimet, 9 éves korom óta netezek.
2015. jan. 8. 22:41
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
A gyerek életkorától függ. A hatévesem ha nem vagyok mellette, legfeljebb a gépen lévő játékokkal játszhat. Internetes gépen mindig mellette vagyok, nem hagyom még egyedül. Egy tizenévest már nem ellenőriznék, viszont beszélgetnék vele a lehetséges veszélyekről és a biztonsági beállításokról.
2015. jan. 8. 22:41
 7/12 anonim ***** válasza:
17%
Nehéz kérdés... 4 kamasz gyerekem van. alapvetően úgy neveltük őket, hogy TV nincs egyáltalán, számítógép mértékkel. Saját gépe csak a legnagyobbnak van, aki hamarosan 18 lesz. Én nem nézem vissza, de a közelben vagyok, mikor a nappaliban gépez a gyerekem, tehát valószínű, nagyon gáz oldalt nem látogat. inkább személyes példával, az idő hasznos kitöltésével próbáljuk elérni, hogy keveset netezzenek.
2015. jan. 8. 22:50
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

13 èves a gyerekem.

Nem nèzem vissza az előzmènyeket, nem kutakodom utàna.

Maximàlisan megbízom benne, helyèn van az esze.

2015. jan. 8. 23:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előzményeket nem nézem vissza.

A facebookos jelszavaikat még tudom, de már nem lépek be és több szabadságot engedek nekik. Az elején amikor együtt megcsináltul a regisztrációt megmondtam, hogy nem bennük nem bízok hanem meg kell tanulniuk megfelelően kezelni, és most nem a technikai dolgokra gondolok.

Pl. hogy milyen tartalmakat oszthatnak meg és mit nem, mert nem szeretném ha a tapasztalatlanságuk miatt olyat osztanának meg amiből akár rendőrségi ügy is lehet akár elkövetőként akár áldozatként.

Azért a 12-15 éves korosztály (de az idősebbek sem) nincs tisztában a jogi következményekkel.

Az elején megbeszéltük, hogy kiket igazolhatnak vissza, most már önállóan is tudnak dönteni, megbízok bennük.

A skypenál futottunk bele többször is hülyékbe. Nekünk a saját külön accounton kívül van egy közös. Na az valami pedofil levelezőlistán lehet, mert hetente kapok ismerkedős üzenetet. Lánynév a skypenév, a két gyerek arca a fotó - állandóan 40-50-es férfiak írogatnak főleg az államokból. Még ha egy csinos lány képe lenne ott, akkor érteném, hogy a férfiak írogatnak, de így annyira egyértelmű hogy kik ők. Ezt is megmutattam, hogy kiket és miért tiltunk, jelentünk.

2015. jan. 8. 23:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem ellenőriztek anno soha ilyen téren, de ha olyat neztem,mamit nem akartam,mhogy más lásson akkor azt nem is látta( mertbigen, néztem olyat, amit egyébként nem szégyellek, de nem hiszem hogy a szüleimre tartozott volna..

Abban az időben nem vokt meg ennyir elterjedt a számítőgép vagyis inkább a net használata, mint most.

Manapság inkább a netes kulturára érdemes megtanítani a ygereket, főleg az ott leselkedő veszélyekre...

2015. jan. 9. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!