Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti visszaadnatok minden...

Ti visszaadnatok minden vagyonotomat a szuloknek amit toluk kaptatok, mert valojaban semmibe vesznek es erzelmileg mar tonkretettek?

Figyelt kérdés
32 eves vagyok, ket kisgyerekkel, sima kozalkalmazotti alassal. Szuleim jomoduak, egesz eletemben sok penzt adtak, de semmi se volt jo amit csinaltam, mindenbe beleszoltak, eroszakosak,lelkileg sokszor lealaztak, foleg ha ellenkeztem, mondtak h : mnelkulunk egy nagy nulla vagy, belolunk elsz te mocsok stb.. Persze elfogadtam a penzt vagy kajakat, ha voltak, de ezert cserebe azt hiszik barmit megtehetnek. Sojszor provaltam veluk megszakitani a kapcsolatot, mindig visszakonyorogtek maguk, de most meg az unoka miatt se megy ez, aki elott a szuloi tekintelyem rendre alaassak. Azon gondolkodom, ezentul havi egyszer ferjem felugyeleteben talalkozhatnak az unokakkal ga feljonnek videkrol, de nem nalunk, visszaadom a ket lakast amit kaptam toluk (egyik ugyis videken van, amit en nem tudok intezni, nem bejelentett alberlo van benne),egy par hektar erdot, meg 5 millio ftot. Igy leszek nullan anyagilag, es csak a fizetesem marad, plusz az alberlet. Bar meg igy is sok oenzt nem tudok visszaadni, de nullarol kezdhetnek, nevet valtoztatnek es ujraepitenem onmagam. Szerintetek velevagjak? Ugy erzem erzelmileg ez nekem jot tenne. Apam mar 65 eves, volt strokja, ugyhogy szerintem 6-7 even belul elmegy, de lehet ha ezt megcsinalom vele felakadztja magat. Erzelmi csapdahelyzet. Tonkretesznek idegileg, onkepileg, pszichologushoz jarok es gyogyszert szedek, de nem segit. Amit beengedem oket az eletembe, visszahuznak a mocsarba...
2015. jan. 6. 09:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%
én nem adnék vissza semmit,hülye vagy? megaláznak meg minden és most még azt a kevés jót amit elkölthetnél értelmes dolgokra visszaadod nekik,nem vagy komplett.Helyedben eladnám a két lakást abból meg megalapoznám a magam életét, szülőkkel meg akkor találkoznék ha a hátam közepét.
2015. jan. 6. 11:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem, szerintem ne adj vissza semmit, viszont a jövőre nézve redukáld a lehetséges minimumra a kapcsolatot is, meg dolgok elfogadását is...

"Azon gondolkodom, ezentul havi egyszer ferjem felugyeleteben talalkozhatnak az unokakkal ga feljonnek videkrol, de nem nalunk" - ez pl. kifejezetten jó ötletnek látszik:) - már persze, ha a férjed is benne van.

2015. jan. 6. 14:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Én együttérzek veled. Ha megpróbálnád megbeszélni velük a dolgokat, még ők lennének felháborodva, hogy milyen hálátlan vagy. Nem érdemes vitába szállni sem, mert nem fogják beismerni a hibáikat. A legjobb lenne olyan messzire költözni, amennyire csak lehet, mielőtt teljesen tönkreteszik az egész családod. Gondoltál arra, hogy külföldre menj? A gyerekeknek megmaradna a távoli szerető nagyszülők illúziója, neked meg begyógyulhatnának a sebeid, amiket okoztak. Persze az ember ezeket sosem felejti el, de egy idő után fel tudja dolgozni és le tudja zárni. A gyógyszereket felejtsd el, ha nem akarod magad tönkretenni! Hidegfejjel gondolkozz, mi a legjobb megoldás. Én az ajándékokat nem szoktam visszaadni. Mindegy, hogy kitől kapod, az ajándék. Ha te kérted volna, hogy adjanak neked valamit, akkor igen, úgy lenne fair, ha visszaadnád. Viszont ez az ő döntésük volt, és nem szép, ha bármit is várnak érte cserébe.
2016. febr. 2. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!