Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennétek főiskolája/egyetemre,...

Mennétek főiskolája/egyetemre, ha a szülők teljes mértékben ellenzik hogy tovább tanulj?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok. Érettségim van, és egy felsőfokú OKJ-m. Érettségi után kezdtem el az OKJ-t és mellettr dolgozom egy gyárban 4 műszakban amibe beletartozik a szombat vasarnap éjszaka is. Nettó 82 ezer ft a fizetes, kikészültem idegileg és ez zombi lettem a monoton munkától és a gyártósortól. Júliusban végeztem az iskolával, és szeptembertől szeretnék főiskolára menni,mert nem szeretnek egy gyarban megoregedni.

A szuleim ezt teljes mertekben ellenzik, azt mondjak hogy 21 êvesen mar dolgoznom kell nem iskolába járni.

Nektek mi a vélemenyetek mit tennetek a helyembe?

2015. jan. 6. 07:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen még rendkívül fiatal vagy. én is 21 évesen kezdtem az első egyetememet, és én is folyamatosan tanulok, munka mellett is, mert boldoggá tesz a tudás.

legutolsó mesterképzésemet 36 évesen fejeztem be, nyelveket is folyamatosan tanulok.

2015. jan. 6. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
438 ponttal nehogy ne tanulj már tovább! Olyan szakot keress, amivel nagyobb az esélye, hogy jó állásod lesz(itthon vagy külföldön). Kár lenne elpazarolnod az eszed csak azért, mert a szüleid azt mondják, ők ilyenkor már gyereket neveltek. Nagyapámnak meg 7 testvére volt, akkor nekem is annyi kellene legyen?
2015. jan. 6. 12:20
 13/16 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Ezzel nem a szüleid ellen akartalak hangolni, ha az jött volna le belőle. Csak annyit szerettem volna mondani, hogy találj megoldást a továbbtanulás melletti költségeidre, amennyiben nem támogatnak, különben kár lenne érted.
2015. jan. 6. 12:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy milyen OKJ-d van, illetve milyen szakra jelentkeztél?
2015. jan. 6. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Mennék mindenképpen!

Én úgy voltam vele, hogy elsőre nem vettek fel a szakra, amire menni szerettem volna, viszont a 2. helyre igen. Egy évre kipróbáltam az adott szakot a szüleim bíztatására, majd újra akartam jelentkezni az eredeti tervem szerint, mert az a szak sajnos nem tetszett. A szüleim nem támogattak, megkaptam, hogy mennyi pénzbe kerül ez (a lakhatás mármint, nem fizetős volt az egyetem és hogy így egy évvel tovább fog tartani), stb.

Nem érdekelt, elmentem dolgozni, és újrajelentkeztem. Életem legjobb döntése volt, ha az első szakot fejezem be, valószínűleg sosem szerzek rajta diplomát, annyira nem voltam jó benne.

Ne add fel az álmaidat te sem, ennyi ponttal nyilván okos és értelmes vagy, megérdemled hogy jobb sorsod legyen ennél!

2015. jan. 6. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
70%
MENJ! A szüleid miatt ne tedd tönkre az életed...nem értem az ilyen szülőket, más örülne,ha a gyereke egyetemre járna és tanulna.
2015. jan. 6. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!