Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen érzés a szülőnek...

Milyen érzés a szülőnek amikor elkezd kirepülni a fészekből a gyerek? Apu miért bírja jobban, mint anyu?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Elmentem szilveszterezni a barátnőmmel, és ott voltak a barátai is, és megbeszéltük, hogy megpróbálunk minél többet együtt lenni. Apu ennek örül is, végre nem csak a gép előtt punnyadok.. De anyu.. Anyu mindig is itthon ülős típus volt.. Pedig csak annyi lenne, hogy ha majd jobb idő lesz, akkor átbiciklizek a szomszéd faluba, egy tök egyszerű földes út, és nincs is messze(max 15km). Én még most is teljesen fel vagyok dobva, hogy mennyire örültek nekem a barátnőm barátai, és hogy már most nagyon várnak vissza. Anyu miért viseli ezt az egészet nehezebben? Anyu sokkal jobban félt mindentől, mint apu. De miért?
2015. jan. 3. 01:08
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Nőként jobban átlátja, mi minden rossz történhet veled.

Csalódás, erőszak, terhesség. 15 évesen az ember még olyan bizakodó, optimista, ami persze nem baj.

Csak érettebb fejjel már látjuk a negatívumokat is, és sajnos néha szülőként átesünk a ló másik oldalára, vagyis csak a rosszat látjuk ott is, ahol nincs.

2015. jan. 3. 08:16
 2/5 anonim ***** válasza:
42%
Az anyák hajlamosak rátelepedni a gyerekre, uralkodni felettük. Ha érzik, hogy a hatalmukat veszély fenyegeti, sok mindenre képesek, hogy megtartsák azt. Az apák nem ilyenek. Nekik nincs szükségük ilyen alantas eszközökre.
2015. jan. 3. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Rossz

Én 14 voltam, amikor koleszos lettem.

Anyukám 1,5 honapig minden héten naphosszat vokt képes nezni a telefont, amikor nem dolgozott, hogy hívják, hogy valami törtent, pedig tudta, hogy csak szerdan este beszélünk a telefonfülkéből, ami a koliban volt(2001-ben még nem volt csak nagyon kevés embernek mobilja)

Egyébként apunak sem volt egyszerű, csak a ferfiak nem mutatják annyira ki.../ ez abból latszik, hogy amikor kaptam rA egy évre én is a mobilboommal egy készüleket minden este felhívott, míg anyu nem.

Szerintem anyukád csak aggódik, a hiretelen jött nyitásodra masok felé..valahol teljesen érthetően...

2015. jan. 3. 09:22
 4/5 mi a fene ***** válasza:
Én megértelek, de gondolj bele, anyukád nem ismeri az új barátaidat, és azért 15 km-t földes úton egyedül bicajozni ! Erdő van-e közben ? Nappal is kaptak már le lányt a bicajról, hát még este !Apud is félt, de szerintem még nem fogta föl. A barátaid is jöhetnének néha !
2015. febr. 19. 11:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Mára már elfogadták, és nagyon megszerették a srácokat. És szoktak ők is jönni, és majd ha melegebb lesz az idő, akkor én is fogok, és a fiúk felajánlották, hogy majd kijönnek elém motorral. Anyu is és apu is elfogadta, a fiúk nagyon aranyosak. :-)

Köszönöm szépen a válaszokat!

2015. febr. 19. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!