Mennyi a reális összeg, amit haza adnátok?
Köszönöm a válaszokat!
Az a helyzet,hogy a szüleim nem kérnek tőlem semmit,nem kell beszállnom az otthoni költségekbe.
Saját kertes házban élünk,hitelünk nincs,átlagosan élünk.
A saját dolgaimat magamnak finanszírozom,természetesen.
De szeretnék,azért beszállni a költségekbe.
Arra gondoltam,hogy akkor csinálok ilyen havi bevásárlást,ami otthonra kell (mosószer,cukor,liszt,kávé,üdítő,tisztálkodási szer stb) és azt kifizetem én.Olyan 20-30 ezer forint között.
Szerintetek jó ötlet ez így?
Bár azt mondták,hogy ne költsek rájuk,gyűjtögessem a fizetésemet.
vagy befizetsz egy egy csekket
ha nem kérnek semmit sem
akkor viszont azt a pénzt tedd el a későbbi életedre
ez is egyfajta támogatás a részükről
Ha nem kérnek pénzt, és arra bíztatnak, hogy gyűjtögess, akkor szerintem a legokosabban teszed, ha indítasz egy lakáskasszát és arra fizetsz havi 20ezret.
Így ők is biztosak lehetne benne, hogy tényleg spórolsz, esetleg gondolkozhatsz megtakarítási számlában is, mert szerintem 20-30-nál is többet félre tudnál tenni, ha nem kell lakhatásra/kajára költened.
Én inkább házimunkában segítenék be, ha a pénzre nincsenek rászorulva, biztos jobban örülnének ha több pihenőidőt kapnának azáltal h te többet vállalsz a közös feladatokból.
15-ös.
Miért eszel külön? Hisz egy család vagytok. A pénz szétválaszt titeket? Nem egy étteremben vagytok,ahol fizetni kell a kajáért..
Én 24 éves vagyok. A szüleim szintén nem kérnek a háztartásba semmit. Segítek nekik a házimunkában és ennyi. Ők is azt mondták, hogy most még megtehetik, hogy támogassanak ennyivel, azonban ha kirepülök és elkezdem a saját életemet, nem fognak tudni anyagilag megtámogatni, tehát inkább most segítenek ennyivel és gyűjtögessem a pénzem. 40 ezer forintot fizetek lakástakarékba havonta, ami így sem lesz túl sok pénz mire kiveszem hitellel együtt, de több mint a semmi.
Ezen felül néha bevásárolok olyan élelmiszereket, amikről pl. tudom, hogy a szüleim is szeretik, de nem költenek rá.
Megcsinálom az olyan melókat, ami a szüleimnek már nehézséget okoz. Anyu hátfájós, nekem nem tart semeddig kisúrolni a kádat mondjuk, de ha ő csinálja, akkor utána napokig a jajjgatását hallgatjuk. Ugyanígy hólapátolással, udvar takarítással. Az ilyeneket átvállalom.
Én hálás vagyok, hogy így állnak hozzám, sokkal könnyebb lesz így elindulni az életben.
Mondjuk az egyik legjobb barátnőm adott haza havi 25 ezer forintot úgyis, hogy nem kértek tőle. Amikor elköltözött otthonról, akkor visszakapta a 25 ezer forintokat egy borítékban, őt ezzel tudták támogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!