Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el apámnak, hogy...

Hogy mondjam el apámnak, hogy nagyon zavar, amikor hozzám ér?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, a szüleim 5 éve elváltak, édesapám külön él.

Nem rendszeresen, de azért többször találkozunk apámmal, és természetesen puszival köszöntjük egymást. Ezzel nincs semmi bajom, mindig is így csináltuk, csak azt nem tudom elviselni, amikor ezen kívül, úgy "kedvességből" tapogat, pl. megfogja mindkét vállam, a derekam, dörzsölgeti hátam, amikor autóval megyünk, paskolja a combom, stb. Nyilván nem azért csinálja, mert akar valamit, egyszerűen ilyen a természete, de nem veszi észre, hogy ez nekem nagyon kényelmetlen. Próbálok ilyenkor elhúzódni, vagy mondani, hogy "ne csikizz", vagy ilyesmi, de nem veszi a lapot, direktben meg nem akarom neki megmondani, mert nem szeretném megbántani.

Mit lehet ilyenkor tenni? Köszönöm, hogy elolvastad.

2014. dec. 26. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
Addig örülj aneddig nem a feneked meg a melleidet fogdossa.
2014. dec. 26. 11:34
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
"Mit lehet ilyenkor tenni?" Lehet örülni, hogy szeret apukád! Látom nincs gondod.
2014. dec. 26. 11:39
 3/14 szántóvető ***** válasza:
51%
viseld el,nem olyan nagy baj ez.nyilván őt is zavarja sok minden.ennyit ki lehet bírni.
2014. dec. 26. 11:45
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ha zavar, akkor igen is mondd meg neki. Felnőtt ember vagy te is már, nem kell tűrnöd valamit, ami kellemetlenül érint, csak azért, mert apád ilyen. Jó esetben ő is figyelmet fordít arra, hogy ne csináljon olyan dolgot, ami neked rossz. Én a helyedben egyszerűen megmondanám, hogy: "apa, tudod, hogy nagyon szeretlek téged, de számomra kellemetlenül sok a fizikai érintkezés. Nem esik jól, ha paskolod a combomat, simogatod a hátamat stb. Kérlek, próbáld meg ezt ritkábban csinálni, mert nekem rossz. Máshogy is ki tudod fejezni, hogy szeretsz, nem vagyok már kislány."
2014. dec. 26. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom, mi értelme volt lepontozni. Ha az embert zavarja a másik viselkedése, akkor igen is tekintettel kéne erre lenni. Kedves többi válaszoló és lepontozó, kíváncsi vagyok, milyen véleményen lennétek akkor, ha valami olyasmiről lenne szó, ami titeket zavar, és mégis csinálja a rokonotok, ismerősötök, párotok...
2014. dec. 26. 11:54
 6/14 anonim válasza:
32%
addig örülj amíg nem a melleid meg a segged fogdossa meg le nem akar fektetni:(jó tanács!)
2014. dec. 26. 12:26
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
hÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, ugyan ezt érzem, ugyan ezt csinálja apám. Nem akar ő semmit. 74 éves, én 38. Kegyetlen. Ilyenkor kiver a víz.... Abszolut szeretetből csinálja, tudom. Mellesleg megjegyzem, hogy gyermekként nem volt jó apa. Nem vert, nem bántott....de nem kerültünk közel egymáshoz. Ivott, bunkó tudott lenni. Nehéz ezt megfogalmazni.... Sohasem mondtam neki,hogy zavar, mert vérig sértődne. Ismerem. Mintaapának tartja magát a mai napig :) Én eszméletlenül kerülöm ezeket a helyzeteket. Gyermekeim nem szeretik, ritkán mennek át hozzá, így ők ezt nem tapasztalják...te még fiatal vagy...kitartást. Komolyan azt hittem, hogy csak az én apám ilyen! De,jó, hogy nem!
2014. dec. 26. 12:32
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

kényelmetlen helyzetben vagy, az biztos...

...mondjuk baromijó ötletem az nincs, mert ahhoz ismerni kellene apádat...

(ez nem mentség egyetlen szeretetbőltapogató/lapogató apa számára, de mindegyikben ott a sok tesztoszteron, amit egy jó nő látványa igencsak megsokszoroz... valószínű nincs aki lenyugtassa, ezért öröm számára úgy mint apa, és mint pasi is, hogy bombázó lánya van...

óvatosan az ítélkezéssel, ami nem jelenti azt, hogy el kell viselned, még ha az apád is..

mégegyszer: nincs jó ötletem...gyűlölködni meg nincs értelme)

2014. dec. 26. 12:49
 9/14 anonim ***** válasza:
51%

Érdekes, sokan azzal vannak elfoglalva, hogy lepontozták!

Ki érdekel, a kérdező kapjon hasznos tanácsot, a többinek coki.

2014. dec. 26. 12:52
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
Elõször is miért zavar,hiszen az apád.Ha megsimogatja a hátadat,azt nem jelenti,hogy valamit akar tõled.Vannak emberek, akik segitõkészek és meg fogják az ember vállát, vagy az ember kezét,mintha azt sugallná,itt vagyok vigyázok rád és mindig melletted vagyok,ha szükséged van rám.
2014. dec. 26. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!