Miért nem érti meg, hogy a cica nem mehet ki egyedül? Mit mondjak neki, hogy felfogja?
Van egy fél éves kiscicánk. Kertvárosban lakunk, de egy utcára tőlünk van egy nagyon forgalmas út. Mellettünk pedig egy elmebeteg szomszéd, 2 harapós vadászkutyával, ráadásul közölte, hogy megmérgezi a cicánkat, ha átmegy (üldözési mániája van, folyton feljelentget mindenkit).
Már van egy 2 éves sziámi cicánk, őt anya sosem engedi ki, csak pórázon megy ki vele. Viszont a kiscicát simán kiengedi, félnapokra is és nem érti meg, hogy ezt ne csinálja. Félek, hogy elütik, mert legutóbb is kint voltam vele és ha nincs pórázon, az egyik autó alá rohant volna. Meggondolatlan nagyon.
Pár napja pedig kimászik a kovácsoltvas kapun keresztül és az utcán rohangál fel-alá, tegnap a szomszédunk hozta be, hogy a kocsija kerekén feküdt.
Nagyon féltem és nem értem, hogyha anya azt kibírja, hogy a sziámi cicánkat nem engedi ki, hanem hallgatja, ahogy nyávog az ajtó előtt, akkor a kiscicát miért kell kitennie már akkor, ha csak az ajtó elé megy. Nem jön be magától, most is kint keresik...
Nagyon kíváncsi és tudom, hogy a főút nagyon közel van és ott sok cicát elütöttek már.
Már próbáltam vele erről beszélni, de mintha meg sem hallaná.
"Anya pasit is dobott már ki azért, mert nem szerette a kutyánkat..."
A pasi szerintem jól járt.
Páros lábban rúgnám ki a kutyát / macskát (asszonyostul!), ha valamelyiket meglátnám a konyhában, vagy a nappaliban a kanapémon dögleni.
'A kutyánk gyűlöl egyedül lenni, ezért sosem hagyjuk egyedül. Ezt úgy kell érteni, hogy még akkor is van mellette valaki, hogyha alszik."
Na ne haragudj ez de ez beteges. Olvass el egy-két könyvet vagy kérdezz meg egy kiképzőt. Hiába szereted az állatot ha szakszerűtlenül állsz hozzá, azzal csak ártasz neki. Márpedig az nem normális, ha egy kutya képtelen egyedül még aludni is... Csak azért mert bent tartod az állataid még nem te vagy az istenkirály aki mindennél jobban tud mindent. Mások is tarthaják bent őket, és még érthetnek is a dologhoz emellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!