Miért nem érti meg, hogy a cica nem mehet ki egyedül? Mit mondjak neki, hogy felfogja?
Van egy fél éves kiscicánk. Kertvárosban lakunk, de egy utcára tőlünk van egy nagyon forgalmas út. Mellettünk pedig egy elmebeteg szomszéd, 2 harapós vadászkutyával, ráadásul közölte, hogy megmérgezi a cicánkat, ha átmegy (üldözési mániája van, folyton feljelentget mindenkit).
Már van egy 2 éves sziámi cicánk, őt anya sosem engedi ki, csak pórázon megy ki vele. Viszont a kiscicát simán kiengedi, félnapokra is és nem érti meg, hogy ezt ne csinálja. Félek, hogy elütik, mert legutóbb is kint voltam vele és ha nincs pórázon, az egyik autó alá rohant volna. Meggondolatlan nagyon.
Pár napja pedig kimászik a kovácsoltvas kapun keresztül és az utcán rohangál fel-alá, tegnap a szomszédunk hozta be, hogy a kocsija kerekén feküdt.
Nagyon féltem és nem értem, hogyha anya azt kibírja, hogy a sziámi cicánkat nem engedi ki, hanem hallgatja, ahogy nyávog az ajtó előtt, akkor a kiscicát miért kell kitennie már akkor, ha csak az ajtó elé megy. Nem jön be magától, most is kint keresik...
Nagyon kíváncsi és tudom, hogy a főút nagyon közel van és ott sok cicát elütöttek már.
Már próbáltam vele erről beszélni, de mintha meg sem hallaná.
Nekem az a véleményem, hogy macskát, kutyát non-stop a lakásban tartani kínzás az állatnak.
Ha ilyen "zordak" a körülmények, akkor ne tartsatok addig állatot, amíg nem lesz rá alkalmas a hely.
Vagy tartsál teknőst vagy halat.
Volt régen kutyám, macskám, lovam is...most semmilyen állat nincs, mert jelenleg nem adottak a körülmények hozzá. Ha mindezek ellenére tartanék állatot, akkor az nagy önzés lenne a részemről.
Erről szól a felelős állattartás.
Most nem az a lényeg, hogy ki hol szereti az állatokat.
Anya pasit is dobott már ki azért, mert nem szerette a kutyánkat...
Nálunk ők családtagok, nyaralni is visszük őket, vagy ha olyan helyre megyünk, ahová nem tudjuk (a távolság miatt), akkor valaki itthon marad velük, vagy máshová megyünk. A kutyánk gyűlöl egyedül lenni, ezért sosem hagyjuk egyedül. Ezt úgy kell érteni, hogy még akkor is van mellette valaki, hogyha alszik.
Ez nálunk így van és kész.
Nem az volt a kérdés, hogy erről más mit gondol!
Rossz kategóriába írtad kérdező az állatok/macskákba kellett volna, tudom, hogy itt a családi kapcsolat a hangsúly, de itt a válaszolók nagy része a benti cicán van fennakadva, holott ez csak felelős állattartás egyik módja. Remélem az összes ilyen válaszoló kinti cicája ivartalanítva van, akkor még elfogadható, (de nem túl emberséges) a kertben tartás.
Anyukádnak mutass híreket elütött macskákról, mutass képeket olyanokról, akiket a kutya kettéharapott, akkor majd talán megérti.
És ennek mégis mi köze volt az eredeti kérdésemhez? :)
Nem várjuk el senkitől, hogy körbeugrálják őket. Elfogadjuk, ha mások nem kedvelik őket. De akkor a többi ember is fogadja el, hogy nekünk ők egyenlőek az emberekkel.
Persze, lehet jönni azzal, hogy bolondok vagyunk, stb. De nem érdekel, ezerszer többet jelent nekem az, amikor a cicák, vagy a kutyánk odajön hozzám és hozzám bújnak, látom rajtuk a szeretetet, minthogy néhány emberrel jópofizzak, akikkel kölcsönösen megfojtanánk egymást 1 kanál vízben.
Egyáltalán nem neveletlenek és nem idegbetegek, az maximum te vagy, drága 84%-os válaszadó! :)
Én nem akarom, hogy egyszer majd becsengessenek hozzánk a szomszédok, hogy szerintük a mi cicánk van az út közepén kivasalva...
Annyira rosszul vannak tartva, hogy az első cicánk, aki 2 éve halt meg, 19 évig élt, tökéletes állapotban. Végül a szíve adta fel, de anyáék az utolsó percig mindent megtettek érte. Szerintem néhány emberért nem tenne meg a családja annyit, mint amennyit ők tettek azért a cicáért az utolsó pár napján.
Igen, már rájöttem, hogy itt szinte lehetetlen normális, tényleg segítőkész választ kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!