Utálok a szüleimmel élni, mit tegyek?
Ezekkel a kis elbeszélésekkel az a baj, hogy totálisan egy szemszögből van bemutatva a helyzet.
Azt mondod minden házimunkát te csinálsz közben a másik mondatoddal ütöd is az egészet, hogy a szobád tiszta ganéj.ű
Feketében gotholsz meg minden és akkor csoda, hogy a szüleid azt hiszik megzakkantál? És biztos vagyok benne, hogy nem csak az öltözködésedben történt változás.
Nem azt mondom, hogy nincs gond, vagy a szüleid nem sárosak, de ezen egyoldalú monológok alapján nem lehet konkrétan semmi hasznosat írni, ahhoz túl általános és szerintem szubjektív ahhoz.
En azt làttom hogy csak te gondolod igy hogy rabszolgakent bannak veled, tudod a rabszolgakat nem kenyeztetik el, sot meg ujjruhakat sem kapnak csak azert mert igy mutatjak ki a szeretettuket feled.
Inkabb azt lattom hogy talan nevelni szeretnenek, foleg a tisztasagra, mert lattom nem a hobbid
Inkabb most csak lazadsz es gyerekent te igy latod, csak azt hogy mindenbe bele szolnak, sosem hagynak bekemet, mindig ezt csinald azt csinald stb. Pedig a nevelesbe ez is bele tartozik. 16 evesen lasd meg magadtol amit meg kell pl mosogatas, vasalas, szobad az meg teljesen mar a te feleloseged!
Írj kicsit bővebben.
Velem is óbégattak, ha nem mosogattam el, szobám miatt is ment a para, de rájöttek, hogy addig míg Ők nem tudnak példát mutatni (Ő szobájuk is hányás!!!..., de szó szerint a kosz és a kupleráj, nálam nagyobb volt a tisztaság, mert minden héten fel volt mosva (nem volt szőnyegem csak kicsike azt meg ki lehetett rázni), le volt törölgetve stb, de rakjak rendet és társai, és ha meg akartam enni egy vajas kenyeret hétvégén (kollégista voltam, este értem haza onnan, otthon se voltam egész héten ennyi a lényege) össze kellett pakolnom, mert egy deszkányi és vajas doboznyi hely nem volt!!! És én voltam a szarszemét, mert mééé nem mosogattam el...(Hol a koleszban)? 6 éve élek Tőlük külön és ebben a témában mind a mai napig így gondolkozom.
De sok másban meg igazuk volt, amit utólag láttam be.
Írtad a családterápiát. Ott mit mondtak? Kinek min kellene változtatni? Kinek van igaza?
Mint ahogyan felettem is írták, egyoldalúan látjuk a történeted, és erre így nehéz is -ennyiből- válaszolni.
Ellenben, ha annyira tarthatatlannak éled meg a helyzetet, próbálj meg beköltözni egy kollégiumba, és akkor csak hétvégente kell otthon lenned. (Vagy még akkor sem, ez ugye hely függő.)
Úgyis tanulsz még, eltudod intézni hogy második félévtől akár bent lakj:).
Amiről írsz lelki bántalmazás!
Kontrol, hatalom miattteszik, vagy feszkó levezetés.
Tanulj, dolgozz, és minél hamarabb költözz el, ne várj tőlük semmit!
Nagyon bunkón ugass vissza küldel őket a francba, vágd rájuk az ajtót.
Olvasd el azt a könyvet h: Szavakkal verve
amint eljössz onnan regenerálódni fogsz! Építsd fel az életed, ne számíts rájuk, csökkentsd le az érintkezési felületet velük. Ne éljél rettegésben, és állandó készenlétben!
Csak pénz által tudod megváltani az életet, meg levegőhöz jutnod! Mindig figyelj arra h tartalék pénz, tartalék pénz tartalék pénz.. h ha egyedül vagy, rossz helyzetbe kerülsz mindig legyen amihez tudj nyúlni.
Sose, várd, reméld h megváltoznak!
Érdekes, hogy a 13-18 közötti lányok 90%-a rabszolgaként van otthon tartva.
1. Túlreagálod. Valószínűleg több időd van otthon, mint nekik, és ha már eltartanak, akkor örülnének, ha rendet tartanál magad körül. Naponta egyszer felsöpörni, elmosogatni, a szobádat rendbe tenni egyáltalán nem nagy kérés, majd ha lesz saját háztartásod, akkor te is belátod, hogy márpedig ezeket meg kell csinálni, akármennyire is fájdalmas.
2. Dehogynem fogadnak el. A lányuk vagy, és szeretnek. Csak nem tudják úgy kimutatni, ahogy te szeretnéd. A lényeg, hogy higgadtan és türelmesen kezeld. Menj oda szépen hozzájuk, hogy anyu,apu, szeretném ha többet beszélgetnénk mostantól, mert rosszul érzem így magam. De NE kiabálva, ne hisztisen, ne sírva, hanem nyugodtan és szép szavakkal, mint egy értelmes felnőtt ember. Hidd el, ha úgy viselkedsz, akkor úgy is fognak kezelni.
3. Ha ennyire erőszakosan tömnek pénzzel, akkor tedd félre, mert ha lesz saját megtakarításod, abból is látni fogják, hogy mennyire éretten gondolkodsz.
4. A szobafogság pontosan annak a jele, hogy törődnek veled. Hidd el, akiket 14 éves koruktól már szabadon elengednek bulizni és piálni, azoknak a későbbi élete sem fog semmi másból állni, és nem is lesz belőlük semmi. Ezt a szüleid tudják.
5. Ha beszólnak a ruháid miatt, akkor udvariasan kérdezd meg, hogy milyen felső tetszene nekik, esetleg vegyél fel egy elegánsabb kiegészítőt a feketéhez, hogy csinos legyen az összhatás.
Összefoglalva: légy türelmes, beszélgess sokat a barátaiddal, légy kedves a szüleiddel, tartsd rendben a szobádat, ne sértődj meg a viccelődésen, és ne próbáld alkohollal vagy gyógyszerrel kezelni a problémád, mert az egyáltalán nem megoldás. Sok sikert :)
hihetetlen, mennyi ostoba válasz van, de semmitmondó közhelyekben az utolsó viszi a prímet. vagy a szövegértése ennyire gyenge?
kérdező, az átlag magyar buta és érzelmi analfabéta, ezért van ennyi primitív válasz. még mindig ott tartanak, h gyereknek kuss a neve, és mivel eltartják, a szülő viselkedhet úgy, mint egy félnótás. ha egy fiatal rosszul érzi magát, az csak "tiniprobléma". nem csoda, h ennyi rossz szülő van Magyaroszágon.
te lázas vagy és rosszul érzed, apádat meg nem érdekli, viszont elvárná, h így is rakj rendet. apád fejével vannak ám gondok.
"és nem érzem azóta a szeretetüket mióta önmagam szeretnék lenni, mindent pénzzel akarnak kárpótolni. "
"Anya úgy mutatja ki a "szeretetét" hogy vesz nekem ruhát, de ha problémám van akkor sosem hallgat meg mert dolga van."
hát igen, tipikus rossz szülők. azt akarják, h olyan legyél, mint amilyennek elképzeltek. az a baj, h a leírásod alapján a szüleidnek nemhogy a nevelésről nincs semmi fogalma, de még azt se tudják, hogyan kéne egy másik emberrel bánni.
azzal a válaszolóva értek egyet, aki a kollégiumot mondta. ne szedj be semmit, attól nem lesz jobb. a szüleid ostobák, az ilyenek általában nem változnak, én minél hamarabb megpróbálnék elköltözni vhova, csak van egy távolabbi suli, és akkor lakhatsz kollégiumba.
# 7/8
azért örülök,h van egy értelmes hozzászóló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!