Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámmal elmentünk ma nekem...

Anyámmal elmentünk ma nekem inget venni, de nem kaptunk, így vett helyette magának 25 ezerért egy csizmát. Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
50 ezer gyerektartást kap és a felét magára költi. Szóljak apámnak?
2014. dec. 18. 00:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%
Ez már a 4. kérdésed. Nem gondolkodtál még el az eddigi válaszokon?
2014. dec. 18. 07:12
 12/24 anonim ***** válasza:
29%

Fogsz még te örülni annak a krumplis tésztának, amikor nem lesz mit enni....

És nem hiszem, hogy helyette vette a csizmát, amúgy is megvette volna, miért ne juthatna neki is valami...

Mondjuk kicsit olcsóbban is lehetett volna, de neki is jár ennyi... Vagy csak akkor kaphat bármit, ha előtte neked is vett? Elég ovis gondolkodás.. :)

2014. dec. 18. 07:35
 13/24 anonim ***** válasza:
63%

Na, azért tegyük már helyre a dolgokat!

Ahol a gyerek krumplis tésztát eszik, ott valószínűleg nincs nagy jólét. Akkor pedig igenis luxus a 25e Ft-os csizma.

Nincs szó arról, hogy holnap, holnapután hol próbálnak még inget venni a fiúnak. Nagyon úgy tűnik, hogy a gyerek igénye el lett felejtve, helyette anya ennek többszörösét elköltötte magára.

Apa fizetése: egy gyereknél a gyerektartás összege tipikusan a nettó fizetés 20%-a, tehát az apa valószínűleg nettó 250e Ft-ot keres. Ami nem kevés, de messze van a 800e Ft-tól, amit valaki "jóindulatúan" feltételezett.

Kérdezőnek:

Ha karácsonyig nem lesz véve neked ing, akkor meséld el apukádnak. Kérdezd meg erről az ő véleményét is, ugyanúgy, ahogy itt tetted!

2014. dec. 18. 10:02
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Sosem éltünk túl jól, de szegényesen sem, mégis volt alkalmakkor krumplis tészta ha éppen azt főztük.

Nem azért főztük, mert túl spórolni kell, egyszerűen ez is megfelelt pár napig ételnek.

Nem szegényes kaja az, csak egy a sok közül.

2014. dec. 18. 10:46
 15/24 anonim ***** válasza:
75%

Mi speciel nagyon is szeretjük a krumplis tésztát, főleg cékla salátával vagy (nyáron) kovászos uborkával.

A lazacot is nagyon szeretjük, az is szokott az asztalra kerülni.

Nem értem, hogy mi a gond ezzel.

2014. dec. 18. 10:49
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

"Ahol a gyerek krumplis tésztát eszik, ott valószínűleg nincs nagy jólét."

Azt nem mondta, hogy nincs pénz, azt mondta nem szereti és nem tetszik anyu főztje. Ennyi erővel kb a szarvasgombát is kifogásolhatná, mert nem szereti a gombát.

Simán lehet, hogy csak egy válogatós kisfiú a válaszoló. S ezt azért írom, mert én is az a gyerek voltam aki mindig fikázta az egyébként teljesen normális ételeket.

2014. dec. 18. 11:54
 17/24 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező én úgy látom, hogy a neked válaszolók többségének nagyon hiányzik valami, hogy is mondjam, a napi étrendjéből. Ha érted mire gondolok:-) Szerintem érted.
2014. dec. 18. 12:09
 18/24 anonim ***** válasza:
58%

Nincs semmi baj azzal, ha anyuka csizmát vesz magának, amíg a gyereknek is mindene megvan (kaja, ruha, iskola, néha szórakozás). És nem az volt, hogy anyuka azt mondta, hogy most veszek magamnak egy csizmát, mert megtetszett, de így inget már nem tudok venni neked. Ha mégis, akkor természetesen szólni kell az apukádnak, ellenkező esetben viszont felesleges ott problémát keresni, ahol nincs.

Az meg nem mond semmit, hogy krumplis tészta volt ebédre/vacsorára. Nem kell egyből nélkülözésre gondolni. A krumplis tészta egy teljesen jó kaja. Én kifejezetten szeretem és a családban többen is. Nálunk ez olyan étel, amit csak hétvégén készít anyu, mert a krumplis tészta házi tésztából az igazi (én sajnos nem tudok olyan finom tésztát gyúrni, mint ő, de más ételeket szívesen készítek, ha otthon vagyok). Nem nélkülözünk egyáltalán, mindig van hús, gyümölcs az asztalon, jut szórakozásra, ruhára.

Az meg nem baj, hogy csak a könyveid újak a sulis cuccaid közül. Minek kellene még újnak lenni? Van táskád, tolltartód, füzeted (feltételezem van). Nem kell minden évben új. Nekem kb. 4-5 évente volt új táskám, tolltartóm is volt 3 db összesen általános és gimi alatt.

2014. dec. 18. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:
24%
Ha szolsz apukadnak akkor szerintem kevesebbet fog adni, mondvan Anyud ugyis magara kolti, szoval ebbol te sem jossz ki jol:-)
2014. dec. 18. 13:48
 20/24 anonim ***** válasza:
71%

"Ahol a gyerek krumplis tésztát eszik, ott valószínűleg nincs nagy jólét."

Most ez komoly?

Mi nagyon jól éltünk, mikor gyerek voltam és heti 1* krumplis tészta volt, mert nekem az volt a kedvencem. Aztán persze nem nagy meló megcsinálni, így mindig kaptam. Aztán mikor a többiek unták, akkor mindig készült más is, de én továbbra is megkaptam a krumplistésztát.

Szóval hagyjuk már ezt a hülyeséget az egyszerű kajával és a jóléttel, mert semmi köze hozzá.

2014. dec. 18. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!