Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák, ha hétköznapra esik...

Anyukák, ha hétköznapra esik a szabadnapotok, akkor viszitek a gyereket oviba vagy otthon van veletek?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 18:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Úgy látom, a szabadnap mindenkinél más. Én hétköznap dolgozok, de nem 8 órát, hanem többet. A túlórát nem fizeti ki a cég, hanem ha összejön 8, akkor kapunk egy plusz szabadnapot.

A hétvége mindig családi programmal telik, ezeken a szabadnapokon főleg takarítok, ügyet intézek és pihenek. Reggel későn megyünk oviba és ébredéskor megyek érte.

2014. dec. 18. 12:47
 22/27 anonim ***** válasza:
44%
Azert ez gyereke valogatja, hogy melyiknek jobb ha oviban van, melyik jobb ha otthon. Meg persze az ovitol es a nevelektol is fugg. Mi asszem 8ovodat neztunk meg, hogy kitudjuk valasztani a megfelelot, es sikerult is. A fiam olyan elmenyekkel jon haza amiket en ha megfeszulok sem tudnek neki otthon nyujtani. Benem all a szaja ugy meseli mi tortent aznap vele, mit csinaltak, kivel jatszott stb. Ugyhogy ha itthon vagyok is viszem, hisz orommel megy. Amugy kb. 9-10 orat dolgozok naponta, de mindennap van kb. ket ora amit a gyerekkel toltok. Mindez szervezes kerdese.
2014. dec. 18. 12:55
 23/27 anonim ***** válasza:
31%

3-4 évesen lehet elcseszni legjobban a gyereket. Persze, neveljük csak rá, hogy ha úgy tartja a kedve, akkor nem kell oviba menni. Aztán lehet csodálkozni, ha kiveri a hisztit kisiskolásként, hogy dehát miért nem maradhat otthon.

Annyira nem értem az olyan szülőket akik mindent megengednek a kölküknek, aztán csodálkoznak ha mindenért hisztizik. Igenis szokja meg a rendszert, hogy minden nap ovi. Nyilván ilyen évi 1-2 napot okkal lehet lógni, ha tényleg konkrét családi program van pl. De azért nem kéne rendszert csinálni belőle.

Én minden nap ott voltam oviban, összesen kb egy hetet hiányoztam 13 év suli alatt, mégis foglalkoztak velem a szüleim és nem sérültem lelkileg hogy nem lógtam. Nem is értem az embereket...

2014. dec. 18. 19:04
 24/27 anonim ***** válasza:
75%

én is örülök hogy lehetőségem van nem magyarországon gyereket vállalni. Szerintem is sokkal többet ér az otthon eltöltött idő, ilyen kicsit korba.

Eszembe se lenne úgy felfogni hogy az ovi az ő "munkahelye" igenis legyen velem, ha nekem is lehetőségem van rá. ez nem azt jelenti hogy ne járjon közösségbe, hanem velem is töltsön időt, szerintem többet számít a lelki fejlődés, mint hogy milyen szépen rajzol, mennyi mindent tud 5-6 évesen.

2014. dec. 18. 19:14
 25/27 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 19:04-es válaszoló! Biztos qwa nagy rálátásod lehet a dologra és iszonyú nagy kompetenciával rendelkezel, hiszen van minimum egy gyereked igaz?

Ha az óvodától lesz ilyen tudálékos, idióta, nagyképű görcs a gyerekem, akkor már most kiveszem onnan...

Három gyermekem van, attól függetlenül, hogy néha itthon maradnak az óvodából mindegyik ismeri és tudja a rendszert, soha nem kellett emiatt szégyenkeznem, tehát szerintem nem az óvodán múlik, hiszen a nevelők is belátják, hogy a gyereknevelés nem az ő dolguk...

2014. dec. 18. 19:26
 26/27 anonim ***** válasza:
19%
Januártól oviba járáshoz kötik a családit...akkor úgyis vége a lógásnak :D
2014. dec. 18. 20:17
 27/27 anonim ***** válasza:
80%

Lógás, istenem.

Ahelyett, hogy rajzolna meg játszana más gyerekekkel, ugyan ezt csinálja az édesanyjával.

Hogy lehet egy pár éves gyerek édesanyjával töltött időre azt mondani, hogy lógás? Nevetségesek vagytok.

Én a mai napig hálás vagyok az óvoda helyett a nagyszülőkkel töltött időkért. Már egyikük sem egészséges, és hiába voltam pici, nagyon jó érzés erre visszaemlékezni.

Sőt, gyorsan következzetek meg, de volt, hogy iskolába is azért nem mentem tiniként, mert más programom volt, pl aznap volt valakinek a szülinapja a családból és elmentünk ebédelni:DD

Mégis kifejezetten jó tanulmányi eredményekkel rendelkezem, és sok szép emlékkel.

Persze, nem szabad hagyni a gyereket feleslegesen hiányozni hagyni a suliból , de az óvodában NEM TÖRTÉNIK SEMMI.

Főleg, hogy ez nem engedékenység, nem a gyerek hisztie miatt maradhat otthon, hanem azért, mert az anyukájával töltheti a napot.

A hiszti miatt természetesen tényleg nem szabad engedni hogy otthon maradjon, de sokkal fontosabb és meghatározóbb élmény az anyukával töltött nap, mint az oviban töltött 300 másik.

2014. dec. 18. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!