Anyukák, ha hétköznapra esik a szabadnapotok, akkor viszitek a gyereket oviba vagy otthon van veletek?
Persze, értékes az idő, ha az anyuka a szabadnapját azért vette ki, hogy a gyerekkel tudjon foglalkozni.
Én ha épp nem családilag megyünk szabadságra, akkor 99%-ban azért veszem ki a napot, mert valami elintézendőm van. Ilyenkor bezsúfolok mindent amit csak lehet és rohangászok mint a mérgezett egér, pl. okmányirodából az OEP-hez, vagy valamelyik szolgáltatóhoz, vagy bármi másért. A gyereknek aztán nagyon nem lenne jó, nekem meg végképp, ha ide-oda rángatnám.
A maradék 1% meg az, amikor azért veszek ki napot, hogy MAGAMMAL tudjak foglalkozni, pihenjek vagy bármi. Sokkal jobb, mintha hétvégén venném el az időt a gyerektől. Azért az átlag anya annyit tesz a családjáért, hogy néha egy-egy napot azért megérdemel.
Na meg nálunk a nagycsoporttól kezdve már nem lehetett csak úgy hiányozgatni, azt igazolni kellett ugyanúgy, mintha iskolába jártak volna.
10!
Az ovi nem egy kötelező dolog, mint a suli.
Nem tanul semmi hasznosat(rajzolni, hajtogatni, énekelni) otthon is tud, segíthet neki anyuka, ha épp ráér.
Semmi nélkülözhetetlen dolog nem történik, ha nem megy be.
Egy 3-5 éves gyerek igenis lóghat, ha az anyukájával töltött időről van szó.
Az én gyerekem, "magamnak" szültem, nem az ovónéniknek. Ha alkalmam lenne(meg ovis korú gyerekem), én aznap nem vinném be, vagy maximum délelőttre.
Miért kell ilyen véresen komolyan venni mindent?
Egyébként, suliban is nem véletlenül van a 3 leigazolható nap egy évben.
Ha felhasználja a jogos "szabit" a gyerek, az is lógás?
Még ha néha az iskolából vesz ki egy nap pihit a gyerek, akkor sem fog összedőlni a világ.
Mellesleg vannak országok, ahol apukáknak van apanap, és aznap Ő nem dolgozik, a kisgyerek meg nem ovizik.
Mellesleg, általában akinek hétköznapra esik a szabadnapja, annak hétvégén van meló.
Ha nekem ilyen lenne, még szép, hogy aznap a gyerekkel szeretnék lenni!
Ha a hétvégén nem lehet, minden percet kihasználnék, hogy vele legyek.
Egyes embereknek szerintem nem is a szeretetről szól a gyereknevelés.
Legalábbis aki már egy 3 évest arra tanít, hogy "nem szabad ok nélkül lógni", és emiatt inkább beküldi, ahelyett, hogy egy jókis szórakozással teli napot töltene a gyerekkel, azzal baj van.
Meg kell tanulni a felelősséget, na de egy GYEREKRŐL van szó, és fontosak az ilyen meghatározó, szülő-gyerek napok neki, főleg ha 2-3 havonta egyszer megejtik.
Ti nyáron is inkább oviba külditek a gyereket, egész végig? Akkor is van ovi, szóval akkor is a "munkahelye ahonnan nem lehet lógni"...
Pontozzatok csak le, de ettől a hozzáállástól megállt most egy kicsit az eszem
Az ovi felkészíti az iskolàra. Nem csak ingyenes megőrző.
Igenis be kell járni, szoknia kell a rendszert. Így iskolában nem lesz akkora sokk, hogy nem azt csinál, amit akar.
Ha szerinted, csak hajtogatnak, akkor ideje odafigyelni a gyerekedre.
Nem azt mondtam, ne járjon oviba.
De pár nap kihagyás egy hónapban nem fog semmiféle behozhatatlan hiányt okozni.
Nalunk az oviba max egy evben 3napot igazolhat a szulo, ha maskor hianyzik orvosi igazolas kell.
Attol meg, hogy oviban van a gyerek lehet valaki jo szulo, sot.
Akinek teher a gyerek, minek szaporodik? Én ha tehetném és otthon dolgoznék magántanulók lennének a gyerekeim. Az óvodának egyedül szocializálódásban van szerepe. Minden mást otthon is meg lehet tanítani.
Van ismerősöm, akinek minden gyermeke magántanuló, otthon van velük és egyáltalán nem szenvednek hátrányt, hogy nem járnak iskolába. Közösségbe pedig iskolán kívül is tudnak járni.
5,5 éves a fiam... épp most dől el, hogy jövőre megy-e suliba. Én be szoktam vinni ilyenkor is, ha itthon vagyok, max elhozom délben, mint pl ma is.
De előfordult, hogy itthon maradtunk, és kicsit kettesben töltöttük a napot.
Na emiatt nem fogok magyarországra gyereket vállalni.
A kormány idióta rendeleteket hoz, miszerint kötelező ovi, a sok gyöpös anyuka meg még örül is neki.
Én viszonylag fiatal vagyok, és emlékszem, gyakran vettek ki az oviból hetekre hogy mehessek a nagymamákhoz. Semmiről sem maradtam le, maximum azon a héten nem rajzoltam lovacskát vagy hajtogattam kismadarat az óvodában, hanem ugyan ezeket a nagyszülőkkel tettem.
Az óvodát azért találták ki, mert már nincs annyi "háztartásbeli" mint pl száz éve.
Na de ha valaki anyagilag annyira jól van, hogy pl nem dolgozik, vagy csak keveset, az miért ne nevelhetné a saját gyerekét.
Egyébként is, rendszeresen ebben a topikban előfordul a "milyen szülei voltak ennek? Hogy nevelték ezt a gyereket ?" Kérdéskör, mikor a gyerek gyakorlatilag többet lát mindenféle nevelőket meg óvónőket, mint a saját anyját. És a kormány ehhez asszisztálva hozza a rendeleteket, mikor ez a gyereknek sem jó.
Három igazolható nap az óvodában? Ne nevettessetek már. Lassan az ember fizethet hogy lássa a saját gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!