Nagyon gyakran van fejfájásom és a szüleim emiatt lustának tartanak. Mit tegyek, hogyan tudnék hatékonyabb lenni ha épp migrénes rohamom van?
7 éves korom óta rendszeresen van fejfájásom. Szüleim rengeteg kivizsgálásra elvittek már, de soha nem találtak semmit, emiatt gondolják azt, hogy valójában nincs is semmi bajom. Sajnos gyakran elég durva fejfájásaim vannak, sokszor hányingerrel körítve, ilyenkor nem tudom elvégezni a házimunkát rendesen a suli mellett. Ha épp fejfájásom van, sokszor csak az mulasztja el, ha ledőlök egy sötét szobában és pihenek, persze ők ezt lustálkodásnak veszik. Nagyon leszidnak általában ilyenkor. Mindig azzal jönnek, hogy szedjem össze magam, de hogyan tudnám összeszedni magam ilyen helyzetben? Tényleg rosszul vagyok ilyenkor, sokszor látni is alig látok a fájdalomtól.
El vagyok keseredve! Tisztában vagyok azzal is, hogy most ugyan csak a szüleim haragszanak rám emiatt, de mi lesz késöbb, ha férjem, gyerekem lesz, vagy épp munkában nem fogok tudni teljesíteni emiatt? Amúgy jó tanuló vagyok, csak épp nem tudok emiatt minden elvárásnak megfelelni.
15/L
Volt olyan ismerősöm, akinek a sűrű fejfájása a nem kellő folyadékbevitel miatt volt, és amióta két liter vizet megiszik naponta kevesebbet fáj a feje.
Mondjuk ha migrénes fejfájásaid vannak, az már jóval komolyabb helyzet, de valami oka ennek csak van. Sajnálom, hogy a kivizsgálás során az orvosok nem tájékoztatták a szüleidet arról, hogy azért, mert a fejfájás okát, vagy külön betegséget nem találtak, azért még a te fejed fáj. Sőt nagyon fáj néha...
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem nagyon emlékszem pontosan a kivizsgálásokra, olyan 10 éves lehettem, mikor vittek. Az biztos, hogy volt vér és vizeletvizsgálat és CT. Volt egy olyan is, hogy ilyen kábeleket ragasztottak a fejemre és úgy kellett lennem egy egész délután. Volt olyan, hogy bent tartottak éjszakára alvásmegfigyelésre. Akkor is leszidott Apukám, hogy persze akkor nem fájt a fejem.
Amúgy kicsit erősen fogalmaztam szüleimmel kapcsolatban. Anyukám azért megértőbb. Ha erős migrénem van akkor mindig csinál nekem forró csokit, mert az kicsit enyhíteni szokta. Apukám, aki szigorúbb, de alapvetően ő is csak jót akar, az életre felkészíteni engem és a bátyámat.
Ne mondjatok ilyet, hogy ilyen szülőknek nem kell gyerek! Persze én is örülnék egy kicsit több megértésnek Apukám részéről, de ő ilyen.
persze, a szülők azért kegyetlenkednek, hogy az életre felkészítsék a gyereket.
az életben nem lesz veled senki ilyen szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!