Nagyon gyakran van fejfájásom és a szüleim emiatt lustának tartanak. Mit tegyek, hogyan tudnék hatékonyabb lenni ha épp migrénes rohamom van?
7 éves korom óta rendszeresen van fejfájásom. Szüleim rengeteg kivizsgálásra elvittek már, de soha nem találtak semmit, emiatt gondolják azt, hogy valójában nincs is semmi bajom. Sajnos gyakran elég durva fejfájásaim vannak, sokszor hányingerrel körítve, ilyenkor nem tudom elvégezni a házimunkát rendesen a suli mellett. Ha épp fejfájásom van, sokszor csak az mulasztja el, ha ledőlök egy sötét szobában és pihenek, persze ők ezt lustálkodásnak veszik. Nagyon leszidnak általában ilyenkor. Mindig azzal jönnek, hogy szedjem össze magam, de hogyan tudnám összeszedni magam ilyen helyzetben? Tényleg rosszul vagyok ilyenkor, sokszor látni is alig látok a fájdalomtól.
El vagyok keseredve! Tisztában vagyok azzal is, hogy most ugyan csak a szüleim haragszanak rám emiatt, de mi lesz késöbb, ha férjem, gyerekem lesz, vagy épp munkában nem fogok tudni teljesíteni emiatt? Amúgy jó tanuló vagyok, csak épp nem tudok emiatt minden elvárásnak megfelelni.
15/L
A migrénes fejfájásnak is van oka. Vagy fizikai, vagy pszichikai, vagy mindkettő. Ki kellene újra vizsgáltatnod.
Nekem akkor volt migrénes fejfájásom, amikor hosszabb ideig nagyon stresszes helyzetben voltam, így tiltakozott a szervezetem. Ráadásul a vérnyomásom is felment, ez tovább növelte a migrént.
Meg lehet találni az okot és az esetek jelentős részében orvosolni is lehet, csak sok utána járást, vizsgálatot igényel. Rá kell szánni az időt, mert meg fogja keseríteni az egész életedet.
Abban igazad van, hogy olyankor tényleg munkaképtelen az ember, csak a csendre és a nyugalomra vágyik, ráadásul nagyon hányingere van.
Vizsgáltasd ki magad, hidd el, segíteni fog.
Kérdező! A testi és pszichikai tünetek az esetek jelentős részében összefüggnek, ha testi okot nem találnak, egyáltalán nem hülyeség pszichológushoz elmenni.
3-as voltam.
tényleg összefügg, de ha pszichológushoz megy, akkor az a szüleit csak megerősíti abban, hogy csak képzelgés a fejfájás.
nagyon sajnálom, hogy így viszonyulnak hozzád a szüleid.
én nem tennék ilyet a gyerekemmel.
"Pszihológus minek? Ezek testi tünetek."
a magyar emberek nagy része szerelmes a pszichológiába, és meg van rőla győzödve, h minden lelki okokra vezethető vissza. ezért van az, h ha vkinek vmi ritka betegsége vagy zavara van, akkor hónapig vagy évekig hallgatja a sok idiótá.t, akik meg akarják magyarázni, h lelkik okok állnak a háttérben. van ilyen is, de általában nem pszichés okok állnak a háttérben. általában úgy szokott lenni, h van egy testi bajod, és ettől lesz rosszkedved, mert nem múlik el, és zavar, de a sok gyengeelméjű képes megfordítani az egészet.
A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/9 Időpont ma 00:44
túlzol kicsit, bár egyetértek veled, ilyen empátiahiányos sötét szülőknek nem való a gyerek.
kérdező, rá kéne jönni, h mi okozza. ételallergiától kezdve elég sok minden lehet. nem tudom, eddig mit vizsgáltak. nehogy hallgass az elsőre vagy hármasra, el ne menj pszchológushoz, mert a végén beléd fogja ő is beszélni, h pszichés gond van, és a szüleidet erről fogja meggyőzni. egy pszichológusnak úgyse lesz annyi esze, h elküldjön orvosi kivizsgálásra vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!