Miért nem akarják hogy felnőtt legyek?
25 éves vagyok, nincs testvérem. Foglalkozom az albérlet gondolatával, mert mostmár nemigen férünk meg egymás mellett - nincs rendkivüli, csak nincs magánéletem, ha kimozdulok akkor "hova mész mikor jössz mit csinálsz ernyőt vigyél", munkából hazajőve nem tudok csendben leülni, mert örökké ordit a TV, nyugdijasok, sehová sem mennek... meg nemis biznak rám semmit. Vásárolunk, és mit csinálok? "itt állj meg ott állj meg. Ne hozzak valamit? Ne, anyu tudja hogy mit kell"
Vagy most is 5 percenként jön be a szobámba, a VHS kazettáival csinál valamit. Kérdem "ne pakoljam le őket fentről" reakció "miért, zavar hogy 5 percenként bejövök?"
felvetettem az albérlet lehetőségét, hogy nem kéne e már, mert elég idős vagyok hozzá:
anyu: de egy albérlet sokba kerül, sok tizezerbe és az megy el havonta
apu: miért, olyan rossz neked velünk élni?!
pedig mindkettőjüknek volt testvére, mind a ketten tudják, milyen az, amikor valaki örökké a nyakukon van
megoldás: elköltözöl
Háborognak majd egy kicsit, majd lenyugszanak.
Igen, be kell vállalni. Persze, kommunikáld, hogy nagyon tiszteled és szereted őket, és semmi gond, nem ezért mégy el, hanem eddig is mindent köszönsz, de szükséged van arra, hogy a saját lábadon meg tudj állni stb.
A gyerek elengedése bármilyen jófej szülőknél nehéz, de már rég felnőtt korban vagy, már csak a saját családalapításod miatt is fontos lenne lépned
Régen - a szüleid fiatalkorában (mert ha nyugdijasok, akkor 60 (körül lehetnek) - természetes volt, hogy mindig jön-megy valaki, mert a legtöbb családban nem volt külön szoba mindenkinek, volt egy szüli hálószoba, egy nappali meg a gyerekszoba, ahol az összes gyerek aludt. Szóval öket azért nem zavarja, mert ezt szokták meg.
Ha téged - jogosan - zavar, akkor költözz el, még akkor is, ha elöször megsértödnek. Ha anyagi gondjaid vannak ezzel, akkor több mindenkivel közösen vegyetek ki egy lakást, ahol egy szoba a tiéd.
Szia!
Szerinted a szüleid rosszat akarnak neked? Szerintem nem. Csak nem annyira értitek meg egymást. Szépen, türelmesen magyarázd el nekik, hogy mire lenne igényed. Egy szülőnek nagyon nehéz elengedni a gyerekét, akkor is, ha a kérdéses gyerek már 25 éves. De ettől még el kell engednie. Keress albérletet, költözz el, a szüleiddel pedig próbáld minél jobban megértetni a miérteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!