Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni, tudom ezzel...

Mit tudnék tenni, tudom ezzel van tele ez a kategória de már teljesen kivagyok, tehetetlen vagyok?

Figyelt kérdés

3 hónap múlva leszek 17 éves. szüleim nagyon rossz viszonyba vannak egymással,csalják egymást de együtt vannak mondván miattam,meg tesóm miatt aki nagykorú.

Túlságosan szigorúak... abba egyet értenek,hogy engem nem lehet elengedni a szomszéd faluba se,mert ez lesz meg az.

Nem mondom,hogy mindent én csinálok,de elég sok dolgot.

Sokszor van az,hogy apa részeg neki akar menni anyának de anya nem foglalkozik vele. arra hivatkozik,hogy azért nem válik el nem költözik el mert nem tudna eltartani... (156 ezer ft-t kap kézhez+utánnam a családi. egy albérlet itt 50 ezer ft....

Nem engednek sulit se váltani,nem jó nekem abba,amibe vagyok,itthon se érzem a 4 fal között jól magam....

Eddig anyu nem foglalkozott velem,barátnőm beszélt vele,hogy depis vagyok mert nem engednek el sehová és hopp érdekelni kezdték a dolgaim,ordítozott velem a hangnemem miatt,mikor ő kezdte az ordítozást...

Tehetetlen vagyok,nem jó itthon.

Legtöbbször későig maradok iskolába,de ofőt zaklatja anya,hogy menjek haza,meg kiráncigál suliból is ha maradok valamin.

Tönkrement a kapcsolatom is(4,5 hónapos)

Inkább mennék kollégiumba,de ahoz is szülői engedély kell.

Valami tipp,a begyepesedett szülői agyra?

Szökésen is gondolkozom,egy koncertre szeretnék elmenni nincs is messze,de nem engednek el... :/

2014. nov. 26. 21:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
És meddig csinálják még ezt veled? 18 évesen se fognak elengedni? Tovaábbtanulni mehetsz?
2014. nov. 27. 19:08
 22/25 A kérdező kommentje:
Nemtudom. anya irodai munkást akart belőlem csinálni és azis baj volt hogy a rajzot választottam,folyton lehülyéz... meg,hogy menjek fogyatékos iskolába.
2014. nov. 27. 19:27
 23/25 anonim ***** válasza:
hát ne hagyd magad. foglalkozz azzal, ami neked tetszik, ne legyél aktakukac.
2014. nov. 27. 19:33
 24/25 anonim ***** válasza:

A szülő, lehet hogy szülő, de nem mindig okosabb!

Az nem megoldás, ha a gyereket börtönben tartják, és az sem, ha mindent megengednek neki és nem törődnek vele, valahol az egyensúlyt kell megtalálni.

Le lettem pontozva, mert képtelen voltam elviselni a bezártságot, sok-sok veszekedést, zsarolásokat, a bizonytalanságot, hogy éjszaka most hol alszom, az utcán vagy barátnőmnél vagy otthon, illetve azért mert nem tudtam tovább élni egy mániás depressziós nő mellett... nem a szüleid fognak munkahelyet, szakképesítést, érettségit, diplomát adni. Nem tőlük függ az életed, ők csak segítenek neked, ha bajban vagy, illetve irányt mutathatnak. De amikor ott leszel 25 éves diplomával (ha eljuts odáig, feleslegesen) és nem lesz állásod, mert nem tudsz egy interjún megfelelni, mert be voltál zárva, semmit sem csináltál egyedül, nem tapasztaltál, nem tudod hogyan kell.

Nem lesznek önálló ötleteid, önálló gondolataid, egy gyárban kell melóznod, mert azt hiszed erre vagy csak képes, miközben lehetne egy hatalmas céged is, ha van egy kis affinitásod hozzá. Te alakítod az életed és nem a szüleid!

20/L

2014. nov. 30. 04:43
 25/25 A kérdező kommentje:

Nem nagyon tudok mit csinálni,ha nem nagyon tudok faktra se járni,de utolsó! köszönöm! :(

Anya gondolom elképzelte,hogy én is orvos mellet leszek irnok mint ő a begyepesedett agyával.

2014. nov. 30. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!