Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van egy kōzel 50 éves...

Van egy kōzel 50 éves apukám, aki 10 éve baleset miatt mentálisan beteg. Nem képes magát ellátni, egy 6 éves szintjén van. A nagyszūleim gondozzák, de már idősek, és nem bírják. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy kisbabám és férjem.Nem tudom, magamhoz vegyem e, vagy adjuk otthonba? Lelkileg nem bírnam, és félek a házasságom is rámenne. De az otthonok meg haláltanyák. Tanácsok?

2014. nov. 18. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
96%

ez egy nagyon nehéz kérdés. mindenesetre nem csak négyágyas szobák vannak, vannak egyágyas szobás intézetek is, ahol nem laknak még hajléktalanok is. persze az árban, gondolom, óriási különbségek vannak.

szerintem fontos az, hogy kiegyensúlyozott családban éljél, és a férjednek is kell, hogy legyen ebbe beleszólása, mivel együtt kell, hogy vállaljátok a terheket.

ha heti pár alkalommal meglátogatod, azzal is már sokat tettél érte, más havonta sem nézi meg a szüleit.

2014. nov. 18. 13:59
 12/14 anonim ***** válasza:
92%
Akkor viszont te magad is tudod, mit kell tegyél. Elhiszem, hogy félsz, én is félnék, sőt bárki más, de nem hagyhatod magára, nem hagyhatod sorsára. Én biztosan megpróbálnám úgy, hogy velünk éljen, békében, nyugiban. Ha nem megy, akkor következő lehetőségképp, hogy felfogadok egy ápolót, ha így se és csak rosszabb lesz a helyzet, akkor viszont egy gondosan kiválasztott otthon. Elhiszem, hogy nehéz, de próbáld meg egy kicsit másképp nézni a dolgot. Ne teherként, ne nehezítésként fogd fel, hanem áldásként. Foghatod a kezét akkor is, mikor már elfogyott a szó, mert vele vagy, ott vagy mellette és tudja, hogy számíthat a segítő kezedre. Nem akarja hogy a terhedre legyen? Persze hogy nem. Senki sem akarná, de inkább veled, mind idegenek között...
2014. nov. 18. 14:05
 13/14 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó előtti! Látom hajléktalan alatt rögtön a koszos csövesekre gondoltál. Én pedig olyanokra, akiknek a deviza elvitte a házukat vagy a kis család kitúrta a házból és bedugták otthonba, de nyugdíjat meg kap és abból fizeti az otthont magának.

Ez egy drágább szoci otthon volt, még így is voltak ilyenek képzeld el. Előítéletekkel teli világban élünk!

2014. nov. 18. 14:08
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem tudná elviselni, hogy a terhedre van. Nem mondom, hogy diadalmenet, de ha úgy fognád fel, hogy most te tehetsz érte? Sok szülő jut mentálisan gyermeki állapotba - demencia, Alzheimer, egyebek miatt.
2014. nov. 18. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!