Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyámság megszűntetése?

Gyámság megszűntetése?

Figyelt kérdés

Az a kérdésem, hogy a lányomnak az édesanyám a gyámja, de már én is rendelkezem önálló jövedelemmel, és a párommal élünk. Vissza tudom venni a gyámságot, illetve ez is egy több hónapos folyamat?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 13. 14:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, ha betöltötted a 18. évedet, akkor kérheted áthelyezésre a gyereked a te gyámságod alá. Kivéve ha valami okkal vették el tőled: pl erőszakos bűncselekmémy, drogozás, nem megfelelő körülmények. Bár gondolom azért, mert még kiskorúak voltatok.

Ha tényleg el tudnátok őt tartani, és rendes házban laktok, káros szenvedélyektől mentesen, biztosan magatokhoz vehetitek.

2014. nov. 13. 16:52
 2/3 anonim ***** válasza:
pár hónapos folyamat amig a hatóság ki vizsgállja gondolom az se mindegy mért vették el a felügyeletett
2014. nov. 13. 19:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, kiskorúság miatt vették el, de ezek szerint minden gond nélkül vissza lehet csinálni, csak be kell menni a gyámhivatalba.

Köszönöm a válaszokat:)

2014. nov. 14. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!