Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van, ha én is rossz szülő...

Mi van, ha én is rossz szülő leszek?

Figyelt kérdés
1 hónapja tudtam meg ,hogy a párom terhes bár nem tervezett volt ,de nagyon örültünk neki és nem is volt kérdés ,hogy megtartjuk.Azóta viszont azon őrlődöm ,hogy rossz szülő leszek ,mert anyagilag mindent megtudok majd neki adni de attól tartok ,hogy érzelmileg majd nem,mert előttem finoman szólva nem volt túl jó példa.Félek ,hogy elkövettem ugyan azokat a hibákat amiket a szüleim.
2014. nov. 12. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Félek ,hogy elkövettem ugyan azokat a hibákat amiket a szüleim."

Fél siker, hogy ezt felismerted, pont így fogsz tudni rajta változtatni. :) Ne aggódj.

2014. nov. 12. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem ugyanazokat a hibákat fogod elkövetni. A saját hibáidat fogod elkövetni (Mint minden szülö!:-)))))
2014. nov. 12. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Szülőként mindenki követ el hibákat. Tökéletes szülő nincs, és nem is lesz sosem. Sőt, nem is kell annak lenni. Persze törekedni kell a legjobbra. De ez ugye relatív, hisz kinek ki-mi a legjobb. Amikor még nem voltak gyerekeim, megfogadtam, hogy másként csinálom. Így visszanézve, (2 gyereket neveltem fel egyedül) azt mondom, sikerült... meg nem is.. hisz a bőrünkből nem tudunk kibújni, ami belénk ivódott, az ott marad. De éppen ettől lesz olyan a kis családotok, amilyet szeretnél. :) Sok sikert, boldogságot, egészséget nektek!
2014. nov. 12. 19:22
 4/5 anonim válasza:

A legtöbb szülő rosszul neveli a gyerekét, ha nem vagy biztos magadban és a képességeidben, akkor több mint valószínű, hogy a világ számára "haszontalan" lesz.

Ha feltenném GyiK-re a kérdést, hogy melyik szülő tartja magát rossz szülőnek, biztos vagyok benne, hogy kevesen fognak rá jelentkezni, de ha feltenném azt a kérdést, hogy hány rossz szülőt ismertek, akkor mindjárt más a helyzet.

Én fiatal vagyok 20 éves, a szüleim rosszul neveltek, ha már a testvéreim nem, én felismertem ezt. Nekem már most megvan az elképzelésem, hogyan nevelném a jövőbeli gyerekemet rendes tanult emberré.

A legtöbb mostani szülő semmi lehetőséget nem ad a gyerekének, bejáratja az óvodába, iskolába, had legyen el ott gyerek és ezzel el is intézte a dolgot, csak kár, hogy ez édeskevés. Fontos, hogy már gyerekkorban megmutassuk a gyerekünknek részleteiben a világot (művészet, tudomány, sportágak stb.), hogy már akkor kiválaszthassa milyen képességeit szeretné fejleszteni. Amit lehetőség szerint támogatni kell. Persze ezek nagy részéhez szükséges a megfelelő anyagi háttér, de nem feltétlenül.

A legfontosabb szerintem, hogy teremts lehetőséget a gyerekednek, hogy belekóstolhasson, mindenféle dologba ami érdekli. Ha valami iránt minimális érdeklődést tanúsít, még ha az a dolog számára bonyolult is, ne gügyegjünk (mint a legtöbb foggyos anyuka), hanem próbáljunk felnőttként kommunikálni vele.

Megfontolandó, hogy ha megvan a megfelelő anyagi háttér, hogy magániskolába (nagyon, nagyon, de nagyon megéri) járassuk a gyerekünket, a magániskolák színvonala kevésbé romlik, mint a közoktatási intézményeknek. Oktatás jóval színvonalasabb és elkerülhető, hogy a gyerek más "zseniális" szülők gyerekeivel töltse el a meghatározóbb éveit.

Amiket írtam a saját véleményem, amiket komolyan is gondolok. Sok sikert a gyerekneveléshez, ha már elolvasod azt amit írtam és meggondolod, akkor én már annak is örülök.

2014. nov. 12. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen kérdést feltettél, akkor nem leszel rossz szülő. Amúgy is csak jobbat fogsz adni a gyerekednek, mint neked volt. Ha jót akarsz a gyereknek, akkor majd költsél rá fele annyit, és foglalkozz vele kétszer annyit.
2014. nov. 12. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!