Mi van, ha én is rossz szülő leszek?
"Félek ,hogy elkövettem ugyan azokat a hibákat amiket a szüleim."
Fél siker, hogy ezt felismerted, pont így fogsz tudni rajta változtatni. :) Ne aggódj.
A legtöbb szülő rosszul neveli a gyerekét, ha nem vagy biztos magadban és a képességeidben, akkor több mint valószínű, hogy a világ számára "haszontalan" lesz.
Ha feltenném GyiK-re a kérdést, hogy melyik szülő tartja magát rossz szülőnek, biztos vagyok benne, hogy kevesen fognak rá jelentkezni, de ha feltenném azt a kérdést, hogy hány rossz szülőt ismertek, akkor mindjárt más a helyzet.
Én fiatal vagyok 20 éves, a szüleim rosszul neveltek, ha már a testvéreim nem, én felismertem ezt. Nekem már most megvan az elképzelésem, hogyan nevelném a jövőbeli gyerekemet rendes tanult emberré.
A legtöbb mostani szülő semmi lehetőséget nem ad a gyerekének, bejáratja az óvodába, iskolába, had legyen el ott gyerek és ezzel el is intézte a dolgot, csak kár, hogy ez édeskevés. Fontos, hogy már gyerekkorban megmutassuk a gyerekünknek részleteiben a világot (művészet, tudomány, sportágak stb.), hogy már akkor kiválaszthassa milyen képességeit szeretné fejleszteni. Amit lehetőség szerint támogatni kell. Persze ezek nagy részéhez szükséges a megfelelő anyagi háttér, de nem feltétlenül.
A legfontosabb szerintem, hogy teremts lehetőséget a gyerekednek, hogy belekóstolhasson, mindenféle dologba ami érdekli. Ha valami iránt minimális érdeklődést tanúsít, még ha az a dolog számára bonyolult is, ne gügyegjünk (mint a legtöbb foggyos anyuka), hanem próbáljunk felnőttként kommunikálni vele.
Megfontolandó, hogy ha megvan a megfelelő anyagi háttér, hogy magániskolába (nagyon, nagyon, de nagyon megéri) járassuk a gyerekünket, a magániskolák színvonala kevésbé romlik, mint a közoktatási intézményeknek. Oktatás jóval színvonalasabb és elkerülhető, hogy a gyerek más "zseniális" szülők gyerekeivel töltse el a meghatározóbb éveit.
Amiket írtam a saját véleményem, amiket komolyan is gondolok. Sok sikert a gyerekneveléshez, ha már elolvasod azt amit írtam és meggondolod, akkor én már annak is örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!