Miért akar ennyire pénzt kérni tőlem anya?
1 éve dolgozom, és a 75ezres fizetésemből anyuék 20ezret kértek mindig. A többit szó nélkül félreraktam és gyűjtögetek, soha nem költöttem semmire, csak ami szükséges, 1-2 ruha pár havonta, kozmetikumok ritkán, telefonszámla, stb.
Most úgy döntöttem, hogy szeretnék elköltözni, kipróbálni magam a nagy életben a párommal együtt.
Erre anya nekem esett, hogy jól keresztbehúztam a számítását, mert most akart szólni hogy innentől fogva adhatok haza 30-40 ezret is ha már végre pénzt kereshetnék haza. (szemmel láthatóan zavarja hogy eltartanak) Ezért is akartam részben költözni.
De eszébe sem jut hogy ha elköltözöm akkor is jól jár, csak arra gondol hogy így elesik a hazaadott pénzemtől.
Folyton azt mondja hogy ideje lenne köszönetképpen kicsit haza is keresni, erre most akarok "lelépni".
Apu azért ellenezte a költözést részben mert hogy pár évig gyűjtögethetnék még inkább itthon, na de ha ezentúl többet akar anyu hazakérni akkor a maradék 35 ezer édeskevés lenne éves szinten beszorozva is.
Hogyan tudnék gyűjtögetni ha ezentúl többet akarnak kérni, és miért fáj nekik ha elmegyek és úgy járnak jól, minthogy nem pénzt adok nekik otthon..?
Annyira rossz :(
Adhatnánk= a testvéremre értettem mert ő is dolgozik és mindkettőktől többet akarnak kérni.
Párom abszolút nem tartozik itt a tárgy körébe, ő is otthon él még a szüleivel.
Mi a kérdés? Elköltözöl, és onnantól le van tudva a dolog.
Aki meg azt mondja hogy még a 40 is kevés hazaadni, az belegondolt abba, hogy akkor a gyerek az életben nem fog tudni elköltözni mert nem lesz miből? Nálunk panelban a rezsi harmadolva kb 10-12 ezer, a kaja meg kicsit olyan, hogy nem akkora különbség 2 vagy 3 főre főzni.
Nem tudom hol élnek azok, akik a 40 ezret is keveslik hazaadásnak. Én még egy olyan lakást se láttam, aminek az elharmadolt rezsije 40 ezer lenne - 120 ezer milyen lakásban megy el?? Azt még nem is mondom, hogy pl a fűtésszámla ugyanannyi, bármennyien laknak... Hogy azt se említsem, hogy a gyerekének az ember nem készít számlát hogy forintra pontosan miből mennyi a része... ilyen erővel élhetne albérletben is, és ott legalább nem vágják a fejéhez, hogy hálátlan. Szülőknél elvileg azért marad az ember, hogy (amellett, hogy persze belead a költségekbe) többet tudjon spórolni, mint egy albiban. Szerintem egy szülőtől elég furcsa, ha gyakorlatilag főbérlőként viselkedik, a saját gyerekével.
Na mindegy, kérdező, ha úgy gondolod költözz. Az érzelmi zsarolás gyorsan le fog épülni, ne engedd magad befolyásolni. Gondolom te is tudod, hogy egy átlag lakás rezsije nem épp 40rugó. Ha költözöl, ennyi ugyan minimum el fog menni egy szobára, viszont abban nem csak a rezsi van hanem a bérleti díj rádeső része is. Ha ez egyelőre túl sok neked, akkor egyszerűen megmondod a szüleidnek, hogy 20-szal tudsz beleadni mint eddig, és kész, ha nagy a felháborodás akkor megmondod, hogy innentől magadnak csinálod a kaját, nehogy megvágja őket, hogy 1 tányérral többet főznek... Mosószer, tusfürdő, minden legyen a sajátod, megkapják a 20-at, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!