Miért akar ennyire pénzt kérni tőlem anya?
1 éve dolgozom, és a 75ezres fizetésemből anyuék 20ezret kértek mindig. A többit szó nélkül félreraktam és gyűjtögetek, soha nem költöttem semmire, csak ami szükséges, 1-2 ruha pár havonta, kozmetikumok ritkán, telefonszámla, stb.
Most úgy döntöttem, hogy szeretnék elköltözni, kipróbálni magam a nagy életben a párommal együtt.
Erre anya nekem esett, hogy jól keresztbehúztam a számítását, mert most akart szólni hogy innentől fogva adhatok haza 30-40 ezret is ha már végre pénzt kereshetnék haza. (szemmel láthatóan zavarja hogy eltartanak) Ezért is akartam részben költözni.
De eszébe sem jut hogy ha elköltözöm akkor is jól jár, csak arra gondol hogy így elesik a hazaadott pénzemtől.
Folyton azt mondja hogy ideje lenne köszönetképpen kicsit haza is keresni, erre most akarok "lelépni".
Apu azért ellenezte a költözést részben mert hogy pár évig gyűjtögethetnék még inkább itthon, na de ha ezentúl többet akar anyu hazakérni akkor a maradék 35 ezer édeskevés lenne éves szinten beszorozva is.
Hogyan tudnék gyűjtögetni ha ezentúl többet akarnak kérni, és miért fáj nekik ha elmegyek és úgy járnak jól, minthogy nem pénzt adok nekik otthon..?
Annyira rossz :(
Abban igazuk van, hogy a 20ezer Ft semmi, söt még a 40 is elég kevés.
Meg az sem világos, hogy ha elköltözöl, akkor miböl fogsz megélni, mert egy kaásmilyen kis albérlet is ebbél jóval többe kerül, és valamit azért gondolom, enni is akarsz.
Lehet megszorultak vagy ki tudja,őket kellene megkérdezni.
Hátha az egész pénzedet félretudtad tenni, soha még egy ruhát vagy telefonszámládat sem töltötted fel akkor tényleg nagyon kevés az a 20 ezer.
Miből fogsz élni albérletben? Mert lehet attól félek, hogy albérlet mellett is nekik havi 30-40 ezret kell adniuk mert ennyiből nem élsz meg az fixalbérletben.
Akárhányszor írod ki a kérdést nem változik tőle semmi. Ha otthon laksz, akkor adj legalább annyit haza, hogy a saját költségeid beleférjenek. Ahhoz még 30-40 ezer ft is kevés.
De nem kell ezt feszegetni tovább, költözz el. Majd meglátod mennyiből lehet megélni. Ha ennyit keresel, miért nem vállalsz másodállást, vagy tanulsz, vagy teszel bármit, hogy a jövőben ez változzon? Jó lenne ha felfognád, hogy az, hogy beszállsz otthon a költségekbe, nem szívesség, a szüleid "nem járnak jól veled" anyagilag. Ha jól emlékszem az előző kérdéseidben ezt sérelmezted.
Véleményem szerint válasszuk ketté a dolgokat.
1) Ha otthon maradsz, pont elég a 20 ezer forint, amit beadsz. (Figyelembe véve azt is, hogy nem keresel vagyonokat, a 75 ezer összességében nem túl sok.) Gondolom nem vagy másfél mázsás birkózó, nem eszel meg egy fél marhát egyszerre. Kajára + a rezsi rád eső részére szerintem ez pont elég. Ha meg nem, mond meg becses szüleidnek, hogy jobban osszák be a pénzt. Ha Te ilyen fiatalon tudsz spórolni, körültekintően gazdálkodni, tudjanak ők is! Ne engedd, hogy kihasználjanak. A gyerek (és a pénze) NEM a szülő tulajdona!
Mi az, hogy "köszönetképpen"? Mit kellene megköszönnöd? Gyereket vállaltak, felelősséggel is tartoztak, tartoznak érted. Még jó, hogy nem hajtják be rajtad a gyerekkori grízpapikat, meg a rugdalózókat, ált. iskolás tankönyveket...
Megjegyzem, annak a szülőnek, nagyszülőnek, aki ilyen szöveget hajtogat, még a bőre alatt is pénz van, és még többet akar.
2) Ha elköltözöl és önálló életet akarsz a pároddal azt is jól meg kell tervezni. Összesen (kettőtöknek) 150-160 ezerből megvalósítható, de nagyon szerényen.
3-as!
Leírtam hogy a ruháimat, telefonszámlát, bármi ami kellett azt magamnak vettem meg. Nem kérek ilyen dokgolat tőlük, és arcom sem lenne hozzá.
4-es!
Most kérdezek erről először.
Költözünk, csak anyu nem akarja elfogadni, mert most kereshetnék haza amikor már dolgozom, és az a baja hogy miért most lépek le amikor pont többet akart hazakérni.
(mellesleg amikor én bejelentettem hogy költözöm, ő utána szólt hogy pont többet akart kérni, szóval addig én nem tudtam erről semmit)
És tegnap is mondta hogy adhatnánk többet.
Teljesen tudomást sem akar venni arról hogy költözöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!