Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó ötlet elengedni a párom...

Jó ötlet elengedni a párom lányát ma este buliba?

Figyelt kérdés
Párom holnap reggelig dolgozik. A 17 éves lánya el akar menni egy buliba. Szerintetek nem lesz baj, ha elengedem és a páromnak nem szólunk? Nem akarok keresztbetenni a lánynak az apja pedig úgyse engedné el.
2014. okt. 23. 16:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem jó ötlet. Az apja és az anyja felelős érte, tőlük kérjen engedélyt, ne tőled.
2014. okt. 23. 17:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem inkább segíts a lánynak kilobbyzni az apjánál, hogy nyugodtan elmehessen, az teljesen veszélytelen jó cselekedet. Két nő sztereó-nyúzásának már csak nem tud ellenállni:)))
2014. okt. 23. 17:30
 13/19 anonim ***** válasza:
43%
Nem. Amit az apja "parancsba" ad a gyerekkel kapcsolatban neked azt kell tenned és nem átvágni. Mert ha arról lesz szó, hogy a gyerekkel történik valami, akkor nem téged vesznek elő, hanem a gyerek apját.És a lány ráadásul még kiskorú.
2014. okt. 23. 17:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Természetesen SENKIT sem "vennének elő" ha valami történne a lánnyal a buliban, ez Magyarország és nem az USA biblia-övi része... se a lány apját, sem a kérdezőt... (esetleg azt, aki a buliban követett el valami törvényellenest)

Milyen alapon, és miért "vennék elő"????

Nem tudom egyébként ez a "szülőt veszik elő" hülyeség honnan jön, de már többször olvastam ezt a minden alapot nélkülöző zöldséget...

Mindamellett nyilván az a jó, ha a két szülő (vagy ez esetben a szülő és a párja) megegyezik a dologban, és nem egmásnak szerveznek keresztbe...

2014. okt. 23. 18:04
 15/19 anonim ***** válasza:
43%
Látszik, hogy nincs gyereked, ugyanis a magyar törvények értelmében a gyermek 18 éves koráig a szülő a jogi felelős érte.
2014. okt. 23. 18:34
 16/19 anonim ***** válasza:

1, Tévedsz, mert van

2, Persze, jogilag felelős, a jogban meghatározott dolgokban.

2014. okt. 23. 18:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Ezt most úgy mondod 15ös, mintha nekem lenne egy 17 éves gyerekem, aki mondjuk kirabol egy üzletet, és engem, mint szülőjét visznek utána börtönbe. Nyilván, ha egy 10-12 évest találnak diszkóban a rendőrök, akkor hazaviszik anyuhoz, apuhoz, de ennyi.
2014. okt. 23. 19:04
 18/19 anonim ***** válasza:

#17, pontosan így van... volt anno egy egy ember által támogatott elmebeteg képviselői javaslat Magyarországon is arra - elmebeteg mindenhol van, no - hogy 18 éves kor alatt, este 8 után... de szerencsére még azelőtt ki lett nyírva a javaslat, hogy egyáltalán bárhol is tárgyalták volna... most az a hivatalos, hogy szórakozóhelyen elvben nem lehet úgy 16(!) év alatt este 11 után, hogy nincs vele valaki (tök mindegy, hogy ki, lehet a pasija is) 18 feletti. Ez meg dísz-jogszabály, mert hogy eleve nem engednek be ilyen szórakozóhelyre éjszakára 16 év alatt...

Ez itt a GYK-n egyszerűen az őskőkonzi propaganda, hátha valaki beveszi...

(de lehet, hogy ez esetben sima trollkodás, lásd "Amit az apja "parancsba" ad a gyerekkel kapcsolatban neked azt kell tenned" - duma... ha nekem valamit a párom "parancsba adna", na azt én nem "végrehajtanám" - hanem kidobnám a parancsolgatót... és szerintem nagyjából mindenki, épeszű ember nem tűri egy párkapcsolatban a parancsolgatást)

2014. okt. 23. 19:16
 19/19 anonim ***** válasza:
22%
én biztos nem engedném el. Ha bármi baja lesz te leszel a hibás.
2014. okt. 24. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!