Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a lányotok...

Mit tennétek, ha a lányotok megszállottan törődne a külsejével?

Figyelt kérdés

Nem hajlandó literes csalánsampont használni, mint mindenki más a családban. Neki drogériás samponok kellenek, mint a reklámokban (Elseve, Gliss Kur). Ugyanez a tusfürdővel. Neki nem kell literes a Lidl-ből, minimum, hogy Palmolive legyen, és csakis krémes. Ilyenekre költi el a zsebpénzét.

Képes volt kidobni egy félig teli dezodort, mert nem vállt be. Újat úgyse kap, ha kidobálja.

Mindig sminkel, bár csak a szempilláit festi. A haja a dilije. Már a derekáig ér, és képes hetente kétszer megmosni, holott olyan drága a meleg víz.

Ha meglát egy tükröt a lakásban, azonnal megnézi magát, pedig már milliószor rá lett szólva, hogy a hiúság rossz tulajdonság. Meg kérdezgeti, hogy jól áll neki ez vagy az, néha meg is jegyzi, hogy "ez a cipő jó választás volt, örülök, hogy ezt vettem", vagy "jól néz ki ez együtt, kimehetek így". Az apja már ordít vele, hacsak meghall valami hasonlót.

Megszállottan hiú, ugye?

(19 éves)

2014. okt. 16. 13:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
83%

Nekem meg olyan sanda gyanúm van hogy anyuci irigykedik a lányára amiért az csinosan és boldogan tölti a fiatal éveit ahelyett hogy otthon ülne a retkes konyhát vakargatva, gyereksírás és egy ordibáló pasi hangzavarában, befőttesgumival összefogott hajjal 2 hete ki nem mosott mackóban.

Jól sejtem kedves anyuka hogy te sajnálod a lányodtól azt hogy legyen esélye normális és kiegyensúlyozott életet élni?

2014. okt. 16. 15:35
 22/30 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez egyáltalán nem megszállottság.

A szempillaspirál egyáltalán nem sok smink, 19 évesen meg abszolút nem értem, hogy miért lenne probléma. A víz meg tényleg nem olcsó, pláne ha sokan vagytok a családban, de kell hajat mosni. Valamint víz igazából alapszükséglet, lehet rajta spórolni, hogy kevesebb vizet használsz, nem folyatod feleslegesen a vizet, de hát...erre szükség van. Én is heti 2-3x szoktam hajat mosni mert "eddig bírja a hajam". Zsírosan nem szép, lapos és ez nem hiúság vagy mánia mert szerintem ez is egyfajta igényesség, hogy az ember foglalkozzon a külsejével, hogy hogyan néz ki valamint nem is jó érzés, viszket stb.. A sampon meg szerintem egyénfüggő, mindenkinek más válik be. Nekem a pantene aqua light és a garnier fructis samponok jöttek be, van amitől kifejezetten zsírosabb, van ami kiszárítja, de anyámnak pedig pont az használ, szóval erre nincs szabály, hogy az a jó és az nem jó. Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy ez mennyire káros vagy egészségtelen, de vannak bio, természetes cuccok is, de nem úgy vettem le, hogy ez a probléma és ezek általában drágábbak is. Van rengeteg fajta és "drogériás samponokhoz" amiket reklámoznak, is hozzá lehet jutni olcsóbban, vannak akciók, kuponok, több üzletben is lehet kapni ilyeneket meg kell nézni, hogy hol mennyibe kerül. Szerintem ez nem akkora kiadás, legalábbis nekem nem lenne az, de akkor beszéljétek meg, hogy vegyen saját magának amilyet szeretne. Szerintem nem "megszállottan hiú", érdekli a külseje ami teljesen normális és kell is, hogy érdekelje, de ezek alapján nem tartom megszállottnak.

2014. okt. 16. 15:40
 23/30 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy kitalált dolog, ugye?

Vagy valami amishok vagytok, megrekedtetek a középkorban?

2014. okt. 16. 15:41
 24/30 anonim ***** válasza:
95%
Hát már nem azért de szerintem az hogy a saját zsebpénzéből vesz magának tusfürdőt meg sampont az egy 19 éves lánynál több mint természetes :DD Persze hogy nem azt akarja használni mint ti. Heti 2 hajmosás a természetes, valakinek elég heti egy, valaki jobban érzi magát kettővel. Ebbe nehogy beleköss, nem abba a hajmosásba fogtok belehalni. Én is növesztem a hajam, Ha hiszed ha nem, nem annyira mindegy mit használ rá az ember :) És ez miért baj, ha érdekli a divat és tud örülni egy cipőnek? Amíg a saját zsebpénzéből veszi, had örüljön neki.
2014. okt. 16. 16:01
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos most a fiatalok csak a külsejükkel válhatnak sikeressé, fogadd el a helyzetet.
2014. okt. 16. 16:32
 26/30 anonim ***** válasza:
93%

Ez a megszállottság?

20 éves egyetemista vagyok, reggel kihúzom a szemem és szempillaspirált rakok fel.

Kozmetikusnál 2-3 hetente kiszedetem a szemöldököm, és befestetem, mert nagyon sötét alapból.

Manikűröshöz járok 3 hetente, mert a saját körmöm nehezen nő meg, és utáltam mindig is, ha le volt pattogva a körömlakkom - így nem pattog le, mindig szép.

Fodrászhoz járok, mert ügyesebben megcsinálja a festést (nyilván :D) mint én otthon.

Samponból, balzsamból és pakolásból (!!!) Syosst, Gliss Kurt, Garniert szoktam használni, hajolajat is használok, az Gliss Kur, a hővédő spray meg mindig más.

Tusfürdőből viszont kb 400 ft-os Baleám van, mert az jó a bőrömnek csak.

Ezek szerintem alap dolgok. Persze, lehet olcsóbb sampont venni stb, de nekem pl fontos a hajam, hogy szép legyen... Szerencsére nem is ilyen amishok között élek. :D

Kozmetikus, körmös a saját pénzemből megy mielőtt felháborodnál. Na, most mondd a lányodra, hogy 'hiú'. (Megjegyzem, én sem vagyok az... Ő meg pláne nem.)

2014. okt. 16. 16:45
 27/30 anonim ***** válasza:
94%

Na ne állítsátok már be úgy mintha egy vakolt képű rózsaszín kis plázacica lenne!! A saját anyja is azt gondolja hogy ha egy kicsit is jobban odafigyel magára, akkor már prostituált lesz a szakmája! Nem! Ez alap igényesség, alap tisztálkodás! Milyen butaság már ilyet mondani, hogy azért fürdik mert ezt látja a tvben?! Most komolyan azon vitatkozunk hogy manapság egy fiatal lány csak akkor érvényesülni hogyha nem zsíros a haja?!

Hát ez kb olyan mint a levegő adó!

2014. okt. 16. 16:45
 28/30 anonim ***** válasza:
93%
Minek foglalkoztok ilyenekkel majd a lany szepen elkoltozik keres maganak egy igenyes pasit azt a csaladja soha tobbet nem latja mert ilyen spurok!!!!
2014. okt. 16. 17:36
 29/30 anonim ***** válasza:
91%

Hű kedves anyuka...:

- mivel sajnos beteg a fejbőröm, így kénytelen vagyok gyógysampont használni: 4000 Ft/125 ml. Amint abbahagyom a használatát és mást próbálok, drogériást, bio-t, csalánt, gyógynövényt, szilikonmentest, bármit, az első mosás után visszatérnek a kellemetlen tünetek

- soha nem kennék magamra Lidl, vagy Tesco sajátmárkás terméket. Minden kozmetikumomat alaposan megválogatom, az összetevőlista alapján vásárolom meg a tusfürdőimet, testápolóimat, és nem az árát nézem, hanem azt, hogy mi jó a bőrömnek

- a smink számomra egy hobbi, és leendő szakma is. Imádok sminkelni, minden reggelem ezzel indul. Az arcbőrömmel szerencsés vagyok, nincsenek bőrhibáim, ennek ellenére mindig használok alapozót, különböző púdereket (nem részletezem, úgysem értenéd), tust, szemöldökformázót, szempillaspirált, szemhéjpúdereket, rúzsokat. Ebből sem a piacos verziókat választom, leginkább a MAC-et preferálom, aminek jobb is, ha nem tudod az árát, és örülj, hogy a lányod egy darab spirált haszál

- szeretek divatosan öltözködni, de megvan a saját stílusom. Nem veszek fel mindent, csak azért, mert az épp divatos most. Minden nap megválogatom az öltözékem, figyelek a színek harmóniájára, a kiegészítőkre, arra, hogy minden egyes darab passzoljon. Mert nekem így jó, én így érzem jól magam a nap folyamán. Nem másokért öltözök és vásárolok, hanem magamért.

20 éves vagyok, de ez az igényesség már hosszú évek óta jelen van az életemben, és rengeteget tanulhattam édesanyámtól, aki 60 felett is hihetetlenül stílusos, csinos, ápolt. Előttem remek példa volt, de a lányod előtt közel sem, ennek ellenére szerencsére a környezete által gyakorolt hatás miatt időben elkezdett odafigyelni önmagára, és nem lesz belőle olyan lepukkant, megkeseredett hárpia, mint belőled.

Hagyd őt békén. A saját pénzét költi a külön kozmetikumaira, nem a tiedet - inkább örülj, több marad nektek a literes löttyből. Mellesleg felnőtt, semmi beleszólásod nincs abba, mit vásárol meg magának az általa összegyűjtött zsebpénzből.

2014. okt. 16. 18:01
 30/30 Baranka ***** válasza:
68%
Hát ez nem megszálottság! Hanem igényesség nálam legalábbis. Én is megveszem magamnak a minőségi termékeket. Heti kétszer mosok én is hajat abba a drága vízbe. Képzeld én a gyerekeimnek (igaz még kicsik 3 és másfél évesek) 1499 ért szoktam fél literes nivea fürdetőt és sampont venni! Na ehez mit szólsz?
2014. okt. 16. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!