20 éves lány vagyok. Van egy párom, akit eleinte el-el fogadtak a szüleim aztán történtek közöttünk problémák, amit mi orvosoltunk viszont a szüleim eltiltottak tőle végleg. Mit tehetnék?
Erre csak azt tudom mondnai: nőjj fel! Papíron már felnőtt vagy, nem egy 5 éves kisgyerek.
Megver? Te meg látleletet vetetsz, és feljelented. Hallottál már a családon belöli erőszakról?
Ráadásul mint mondtad, a neveden vana ház, szóval még attól sem kell félned, hogy kidobnak onnan. Saját házadból nem teheti meg.
Meg kell tanulnod kiállnod magadért. Ami sokszor nem megy úgy, hogy mindenkivel tökéletes legyen a béke. Sőt, ha nem állsz ki magadért, akkor pont annak nem fogsz a kedvében járni, aki megérdemelné.
Mondom: nőjj fel, és állj ki magadért! 20 éves vagy, ennek ellenére úgy beszélsz, mint egy kis pisis. Ha ezt nem tanulod meg, mocskos egy felnőttkor vár rád. Persze, majd azzal fogsz együtt élni, meg ahhoz mész hozzá, aki apukának tetszik, az ő kénye-kedve szerint élsz, jó lesz, igaz? Pedig ez vár rád, ha ezt az életet folytatod.
Mellesleg: tényleg látszik, hogy nagyon szeret, elvégre a nagy szeretet jellemzője, hogy kvázi rosszat akar neked, meg azért néha bántalmaz. Igazi apai szeretet, ugye?
#12, hogyne, ha addig nem vetet egy látleletet, nem jelenti fel, és nem kér kapásból egy távoltartásit... mert akkor apucika fog zúgva szállni, mint a győzelmi zászló, és lehet, meg sem áll a sittig... a hajára kenve a tulajdonjognál erősebb haszonélvezeti jogát.
Itt nem az a kérdés, hogy a Kérdező tudja-e érvényesíteni az akaratát, mert azt simán tudná - hanem az, hogy meri-e, akarja-e.
Igen, a haszonélvezeti jogban tévedtem.
De a többi, amit írtam, azt továbbra is tartom.
Kérdező, a szüleid látják, hogy a vesztedbe rohansz. Mi lenne, ha keresnél egy olyan társat, akivel nincsenek problémák, és esetleg hallgatnál a szüleidre?
A szülők kívülről jobban látnak helyzeteket, mint te. Pláne 20 éves vagy, nem sok élettapasztalattal. Kímélni szeretnének, és nem azt, hogy fejjel menj a falnak.
Gondolkozz el ezen.
Valahol ertheto hogy ovni akarnak,de:
- A haszonélvezeti jog NEM MAGASABBRENDŰ mint a tulajdonjog, hanem AZZAL EGYENÉRTÉKŰ...
Érték = pénzbeli értéket jelent itt ez a fogalom.
Az más kérdés, hogy egy ingatlannal a tulajdonos nem tud mit csinálni lényegében, ha a haszonélvező nem járul hozzá. Nem adhatja ki, nem adhatja el, az ingatlan hasznát (termését a kertből, stb.) nem a tuljdonos, hanem a haszonÉLVEZŐ ÉLVEZI...
Amennyiben a te neveden van a keco es oda is vagy bejelentve, akkor ha kizarnak a hazbol rendort hivhatsz.
- Egyebkent is az elso pofon utan latlelet, es rendorsegi feljelentes. Utana kemenykedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!