Ha most ennyire komolyan kijelenti az anyám, hogy nem akarja, hogy gyerekem legyen még, akkor ez a jövőre esedékes költözésemmel sem változik?
Volt már valaki ilyen helyzetben, ahol szinte minden héten közli az anya, hogy nagyon nem szeretne még nagymama lenni, nem akarja, hogy gyerekem legyen, reméli, hogy van annyi eszem, hogy védekezünk...
Soha nem tartott nekem "előadást" az anyám, hogy mivel, hogyan védekezzek, soha nem beszélgetett velem ilyesmiről, és nőgyógyászhoz sem vitt el soha. Az egyetlen dolog amit tett, hogy 17 éves koromban közölte, hogy "meg ne próbálj gyógyszert szedni!".
3 éve vagyok együtt a barátommal, ő vitt el először dokihoz, minden ilyen gondomat vele beszélem meg, és mivel az anyámtól anyagi támogatást sem kapok, így olcsóbbnak találtam, ha gyógyszer szedek immáron 2 éve.
A lényeg, hogy leérettségiztem, tavaszra a szakmámmal is végzek, úgyhogy össze költözünk barátommal külföldön. És babát is szeretnénk az összeköltözésünk után maximum egy évvel már.
Szóval ha most ennyire ellenszenves az anyám ilyen téren, akkor később is az lesz?
L20
Nekem meg anyukam allandoan az unokakkal jon. Mar herotom van tole, foleg mivel nem is szerepel baba a terveimben, szinten 20 evesen.
O ilyen szempontbol nrm fog valtozni, gondolom anyukad sem. Fogadd el, amugy is magatoknak szultok, nem pedig neki.
A fogamzasgatlorol pedig annyit, hogy amiota szexualis eletem van a parommal , vagyis mar 2 eve, magunknak finnanszirozuk a gumit es anno a gyogyszert is. Igaz egy darabig fizettek anyuek, de egy ido utan azt mondtak , hogy keressuk meg ra a penzt.
Nem haltam bele.
Nem ertem amugy miert akarsz ennyire a parodra tamaszkodni. Ne akarj ennyire fuggeni tole...rosszabb esetben megjarhatod.
Kapja rád a gyerektartást, de gondolom ő fizeti a rezsit, az ennivalót, a lakás (ahol te is laksz) fenntartásának költségeit, a tankönyveid, az egyéb iskolával kapcsolatos költségeid.
"mindenféle gyerekek után járó segélyt kap még rám, mert iskolás vagyok..."
Az iskoláztatási támogatásra gondolsz? Mert más nem nagyon jár azért, mert te még iskolába jársz.
"És a férje szintén hozza haza a külföldi fizetést."
Aki nem a te apád. Ha ő úgy akarja az ő külföldi fizetéséből egy vasat sem kell rád költeni.
Persze, hogy nem akarja anyukád, hogy terhes legyél és gyereket szülj: iskolába jársz, vele élsz, ő tart el.
"nekem nincs jövedelmem, viszont a páromnak van, aki már el tudna tartani egy babát is. Csak még nem tudunk együtt élni, mert neki külföldön van a munkahelye"
Akkor ki tudja fizetni a fogamzásgátlód is.
Nem anyukádtól kellene várni, hogy besegítsen anyagilag a védekezésbe.
Ha meg a párod el tudná tartani a babát, akkor gondolom úgy kalkuláltatok, hogy egyúttal téged is eltart, erre is van keret, nem pedig anyukád fog eltartani szülés után.
Teljesen igaza van anyukádnak, hogy nem akar egy unokát is a nyakába, akinek még az apja sem lenne a közelben, hogy segítsen a baba körül, mert külföldön dolgozik.
anyád nem azt akarja hogy ne legyen gyereked hanem hogy
1 ne az ő nyakára szülj
2 ne ragadj külföldön egyedül egy gyerekkel pár hónapos munkatapasztalattal és 0 tartalékkal
3 ne ted tönkre a fiatal 20as éveidet
És a gyereket mire akarod vállalni 21 évesen majd, egy érettségire, 0 pénzre, 0 munkatapasztalatra, 1 éves együttélésre, meg arra, hogy a fiúd majd eltart??? Gyönyörű kilátások.
Édesanyád felhívja a figyelmed a védekezésre, aggódik a gyógyszerszedés miatt, érted, de téged mi érdekel egyedül? Hogy nem kapsz tőle pénzt, meg hogy nem hagy össze-vissza elleni 17 évesen. Nálad butább embert már rég láttam...
Kérdező, te is ugyanolyan beképzelt idióta vagy, mint sajnos egyre többen. (tisztelet a kivételnek)
Anyádnak igaza van, mert nem akarja, hogy 0 keresetre,a nyakára szülj egy gyereket. Tipikusan olyan mai nő vagy, aki csak azért vállalna be egy babát, mert a párja jól keres. Aztán ha netán szétmentek, akkor mi lesz? Ott leszel egy gyerekkel (amit vagy 1000-szer többe kerül felnevelni, mint a fogamzásgátló) anyád nyakán, nulla jövedelemmel. Na EZT nem szeretné anyukád. és senki.
Ha ennyire nagylánynak tartod magad, akkor keress suli után munkát, és költözz el a pároddal. Ennyi az egész.
Ha elköltözöl, és el tudod tartani a gyereket, utána azt csinálsz amit akarsz, anyudnak ebbe nincs beleszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!