Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Honnan tudjam mit akarok? A...

Honnan tudjam mit akarok? A gyerek érdeke lenne az apjával lennie, nem tudom elengedni, az apja azt akarja együtt legyünk, nem tudok megbízni.

Figyelt kérdés

ebből a felállásból kellene a legjobbat kihozni.

a "gyerek érdeke" alatt olyanokat értek, hogy anyagi biztonság, meg család(nekem nincs senkim, apának nagy családja van)

apjával ha ki is békülnék, tuti nem hosszútáv lenne, nem tudok már hinni neki. és nemtudom a gyerek érdeke megkívánja e esetleg pedig, hogy legalább ezzel az apját megismerné, meg az apa családját is, lennének a rokonaival kapcsolata, akik amúgy csupa szívvel fogadnák, várják.

vagy ha elfelejtem az apját és az egész famíliátvele együtt(messze vannak, nincs ilyen hogy oda vissza látogatnán(a)k..)akkor a kicsi rám számíthat csak és most nincs munkám, de még szinte az sem, aki segít.

2014. okt. 2. 23:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
volt gyerekelhelyezes? miota nem vagytok egyutt? mennyi idps a gyerek, mennyire ismeri egyaltalan az apjat?
2014. okt. 3. 00:41
 12/24 anonim ***** válasza:
93%
A gyerek érdeke a harmonikus családi kapcsolat (álljon akárhány főből a család) és biztonság. A gyerek apja ha jól értem, átvágott, és visszaélt a kiszolgáltatottságoddal. Boldogtalan lennél, vagyis ugrott a családi harmónia, és milyen biztonságról beszélünk? Nem hiszem, hogy egy rossz kapcsolat szolgálná a gyerek érdekeit. Arra pedig ne számíts, hogy megváltozik. Felnőtt ember sosem változik, főleg ha jelleméből adódóan már elkövetett gerinctelenséget a szeretteivel szemben. Nos, ő olyan is marad, hiába ígéri le a csillagokat az égről. Szerintem ezt magadnak kell megoldanod, mert nagyon megbánnád az újrakezdést.
2014. okt. 3. 01:17
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ti lennétek a "mindene", akkor most nem kellene azon gondolkodnod, hogy pusztán az anyagi jólét miatt elviseld a megbízhatatlan apát. Ha látogatni akarnak, jöjjenek, van szálloda, panzió is a világon. Bizonytalan érzésekre, bizonytalan helyzetbe ne vidd külföldre a gyereket. Nagyobb bajba kerülhetsz, mint amilyenben most vagy.
2014. okt. 3. 01:18
 14/24 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, döntened kell és kész. Vagy a saját életed és boldogságod, vagy a gyerekedé. Bár ha elhagyod őket egy gyerekkel, család, barátok, és munka nélkül, akkor valószínűleg az utcán fogtok kikötni.
2014. okt. 3. 01:21
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek érdeke, többek között, hogy legyen mit enni és legyen ruhája. Ha neked nincs munkád, és segítséged sem, akkor miből éltek? Hogy akarod a gyerekedet felnevelni?

Ha az apa a bíróságon kérné azt, hogy a gyereket nála helyezzék el, akkor ilyen körülmények között neki ítélnék a gyereket.

Gondolkozz el ezen, mielőtt döntesz.

2014. okt. 3. 07:51
 16/24 anonim ***** válasza:
A gyerek érdeke hogy legalább 1érzelmileg kiegyensúlyozott szülő mellett éljen.Nálunk a gyerekek fizikailag betegek voltak az én megoldatlan családi kínjaim miatt.Ha te boldog leszel,ő is az lesz.Normális láthatással az apából is sok jót kaphat.Tapasztalat.
2014. okt. 3. 08:25
 17/24 anonim ***** válasza:

Miből, és hol éltek ha nincs munkád, nincs senkid? Vagy otthonotok az van? Anyagilag ő támogat benneteket?

Ilyen feltételekkel, és háttérrel semmiképpen nem kezd újra vele. Megint kiszolgáltatott lennél, és bármikor bajban hagyhatna. A családjával viszont kellene kapcsolatot tartanotok. Ha ennyire nagy a távolság, ott a skype, és majd ők megoldják a látogatásokat, ha fontos nekik a kisgyerek. Persze hacsak ki nem derülne, hogy olyanok mint apuka. Nehéz helyzetben vagy tényleg.

2014. okt. 3. 08:40
 18/24 anonim ***** válasza:

A 15-ös rosszul tudja. NEM annak ítélik a gyereket, akinek pénze van, hanem annak, akihez jobban kötődik, aki alkalmasabb szülő. A másik fél akkor is köteles hozzájárulni a gyerek tartásához, ha nem vele él.

Nem kell választani a gyerek és a kérdező boldogsága között, boldogtalan szülő mellett a gyerek is boldogtalan.

A függőség pedig nagyon-nagyon veszélyes!!

2014. okt. 3. 09:23
 19/24 anonim ***** válasza:
Utolsó hiába kötik a gyerek anyához ha éhen hal mellette. Kap jobb esetbe 30 ezres gyerektartást meg 13 ezer családit abból egy szobás albérletet nem fizet ki rezsivel és akkor még nem ettek. Gyerektartás kötelező fizetni eltartani másikat viszont nem.
2014. okt. 3. 10:42
 20/24 A kérdező kommentje:

amikor babát terveztünk, házasságot, a baba már pocakban lett erre kezdődött a kalamajka.

amikor már minden elfajult, jeleztem, hogy fogom magam és hazajövök. ő azt mondta, úgy sem merném megtenni(egyedül terhesen, haza a semmibe..)hát de amilyen ő volt, nem hogy nem mertem, hanem egyenesen rákényszerültem.

határozott idejű munkám volt, ezért nincs most munkaviszony, de relatíve jó most a GYED-em. albérletben vagyunk, gondoltam majd valahogy találnom kell itthon melot(ami fizet is, nem 70-90 ezreket..), és hátha menni fog, elvégre sokan vannak egyedül gyerekkel.

csak most meg a rámszabadult magányban kezdtem gondolkodni, hogy a kicsinek senkije nincs így, csak én, az apja meg itt írogat, hogy de, nagy családja van a kicsinek, miért nem akarok én menni, szülei, testvérei is nagyon várnak(akik telon is hívnak sokszor..)amúgy egy nagyon családcentrikus családjuk van.

szóval még nem is látták a kicsit, csak képeken.

az lenne a legjobb ha lenne autóm(de mondták, ők adnak)és akkor tudnék én oda-vissza rohangálni, csak nem merek babával vezetni...

2014. okt. 3. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!