Mit szólnátok ha ebben az esetben az unokák apja feltűnne és szeretné nevelni a gyerekeket?
Esélye van, hisz a vér szerinti apjuk. Szerintem a megegyezés jobb, mint a totális kirúgás, mert a végén akár elperelheti a gyerekeket. Én azt gondolom, hogy engedjék meg neki, hogy havonta 2 hétvégét nála legyenek.
Attól, mert gusztustalanul hátat fordított annak idején, még ő az apa, és akár meg is bánhatta, amit tett.
Természetesen, a lathatast siman meg fogja kapni a bíróságon es gyermekelhelyezesi pert is indíthat. Gyermekelhelyezesre kevesebb eselye van, ha eddig semmilyen formában nem tartott kapcsolatot a gyerekekkel.
Mondjuk engem komolyan érdekelne, hogy ha valoban igy tortent, akkor megis honnan tudja apuka, hogy hol elnek a gyerekei? Kamunak tűnik.
Nem csak ettől. Túl sok a mese elem a kérdésben, de mindegy.
Apa perelhet, nyerni fog, lathatast mindenkeppen kap.
Egyesnek igaza van. Fordítsunk egyet a kérdésen: fizet az apa gyerektartást a gyerekek után a nagyszülőknek? Mikor bejelenti a gyerekekre az igényét, automatikusan pert indítanék az elmaradt gyerektartás , megtérítése miatt. Nem bosszúból, hanem azért mert járt volna.
Aztán nagyszülőként ragaszkodnék ahhoz, hogy a láthatás az én lakásomban zajlódjék, hogy lássam, normálisan viszonyul-e a gyerekekhez.
És természetesen azonnal forduljanak ügyvédhez, hogy tisztában legyenek azzal, ki mit tehet, és mit nem!
Milyen elmaradt gyerektartas? Valaki beperelte érte anno az apát? Persze, lehet most is. Igaz, csak a per indítás napjától, visszamenőleg nem fog járni.
(Meseelemek: külföld, elhagyta, egyedül is vállalta, belehalt a szulesbe, iker gyerekek, hosszú ido. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!